July 21, 2010

Vinete umplute

Gefüllte Auberginen
 
 _______________________________________________recipe by Adriana


  • 3 vinete__________________3 Auberginen
  • 3 rosii___________________3 Tomaten
  • 20 masline_______________20 Oliven
  • 125 g cascaval____________125 g Bergkäse
  • ulei de masline____________Olivenöl
  • sare____________________Salz
  • oregano,tocat____________Oregano,gehackt
  • 100 g prosciutto cotto(cubulete) pentru trei jumatati de vinete(daca doriti)
  • 100 g Prosciutto Cotto(gewürfelt) für  drei Auberginenhälften(wenn gewünscht)


Se taie vinetele în jumatate pe lungime si se pun pe o tava cu hîrtie de copt.
Se stropesc cu ulei de masline,se sareaza si se coc în cuptorul preîncalzit la 250°C pe sina de sus,timp de 10 minute.

Auberginen der Länge nach halbieren und auf einem mit Backpapier ausgelegten Blech legen.Mit Olivenöl beträufeln,salzen und im vorgeheizten Ofen bei 250°C auf der obersten Schiene 10 Minuten backen.



Între timp se curata rosiile de pielita si se taie în bucati,
la fel si cascavalul se taie în bucati.

Inzwischen die Tomaten pellen und in Stücke schneiden,
Bergkäse ebenfalls in Stücke schneiden.



Se scoate pulpa din jumatatiele de vinete cu lingura,
si se lasa o margine de aproximativ 1 cm.

Die gebackene Auberginenhälften Hälften
bis auf einen Rand von ca 1 cm auslöffeln.






Pulpa de vinete se toaca grob cu un cutit si se împarte în doua.
Într-o parte se adauga prosciuto cotto,se amesteca si se umple trei jumatati de vinete.Celelalte tre jumatati se umplu doar cu pulpa de vinete tocata.

Das herausgenommene Auberginenfleisch mit einem Messer grob hacken und in zwei Teile teilen.Ein Teil davon mit Prosciutto cotto zusamen mischen und drei Auberginenhälften damit füllen.Die anderen drei Hälften mit gehackten Auberginenfleisch füllen.



Maslinele,cubuletele de rosii si cascaval ,oregano se presara deasupra si coace pe sina de sus în cuptorul preîncalzit la 200°C ,pîna devin aurii.

Oliven,Tomaten- , Käsewürfel und Oregano darüber streuen und im vorgeheizten Ofen bei 200°C auf der obersten Schiene goldbraun backen.






Pofta buna!

Guten Appetit!




8 comments:

  1. Maya, ein Gedicht!!! Asa vinete sa tot mai maninci. PS: Am nevoie de un sfat de la tine te rog, ce zici sa postez in forum la voi reteta de tort cu zmeura? Fi te rog sincera...email-Cajowitt@aol.com. Mersi mult, o zi buna! Cami

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  2. Sînt foarte sincera,DA!
    De ce sa nu o postezi?E un tort superb!
    Te pup,

    M.

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  3. Stiam de varianta vinete-coapte pe gratar, care imi plac la nebunie, dar n-am intalnit vinete umplute, pare delicios.

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  4. Cami,pe forum esti nscrisa cu adresa de mail pe acre ai scris-o si aici.PW-ul daca nu-l mai stii,scrie-mi email la maya.esprit@gmail.com si ti-l resetez,apoi ti-l schimbi tu.
    Nickul acolo e CamillaWitt.

    Pupici,
    M

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  5. kadia,eu fac vinete în fel si chip.Le ador preparate oricum,numai vinete sa fie :D

    Multumesc de vizita!
    M

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  6. Le-am facut si eu, am pus la 3 vinete 2 catei de usturoi, sunt delicioase!

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  7. Anonymule,buna ideea cu usturoi.Merci!

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