July 2, 2010

Parmigiana di zucchine alla Maya

Zucchini-Tomatenauflauf

  • 4 zucchini_____________________4 Zucchini
  • 10 rosii_______________________10 Tomaten
  • 1 ceapa_______________________1 Zwiebel
  • 250 g mozzarella________________250 g Mozzarella
  • frunze de busuioc,tocat___________Basilikumblätter,gehackt
  • pecorino romano,razuit___________Pecorino Romano,geraspelt
  • sare,piper______________________Salz,Pfeffer
  • 1 lingura ulei de masline__________1 EL Olivenöl
  • 3-4 linguri ulei de floare___________3-4 EL Sonnenblumenöl



Se curata rosiile de pielita deasupra unui castron,pentru a nu pierde sucul.
Zucchini se spala,se taie capetele apoi se taie pe lungime în 4-6 bucati
si se sareaza.

Die Tomaten pellen und dabei den Saft in einer Schüssel auffangen.
Die Zucchini waschen, beide Enden abschneiden,
der Länge nach vierteln oder sechsteln und salzen.



Se rumenesc zucchini în ceva ulei de floarea soarelui.
Se pun pe hîrtie de bucatarie pentru a trage surplusul de ulei.
Se feliaza 6-7 rosii.

Zucchini in etwas Sonnenblumenöl goldbraun braten.
Auf Küchenpapier legen,so dass das überschüssige Öl wieder aufgesaugt wird.
6-7 Tomaten in Scheiben schneiden.



Se toaca ceapa si se caleste în ulei de masline pîna devine transparenta.
Se taie rosiile ramase în bucati si se aduga la ceapa împreuna cu sucul din castron.
Se sareaza si pipereaza,se presara busuiocul deasupra si se mai lasa la fiert 5-10 minute,
dupa care se face totul piure cu mixerul bat.

Die Zwiebel klein schneiden und im Olivenöl glasig anbraten.
Restliche Tomaten in Stücke schneiden und zusammen mit den aufgefangenen Saft
dazu geben.Mit Salz und Pfeffer würzen,Basilikum darüber streuen,
weitere 5 bis 10 Minuten kochen lassen,nachher mit dem Stabmixer pürieren.




Se aseaza jumatate din zucchini într-un start în forma,
se acopera cu jumatate din sos si se presara pecorino deasupra.

Die Hälfte der Zucchini in eine Auflaufform schichten,
mit der Hälfte der Soße bedecken und Pecorino darüber streuen.



Deasupra se aseaza una lînga alta feliile de rosii si mozzarella.

Tomaten und Mozzarella Scheiben nebeneinander darauf legen.
 



Se repeta toate straturile înca odata.
În înceiere se presara ceva pecorino deasupra si se coace
în cuptorul preîncalzitla 190-200°C  30- 35 minute.

Alle Schichten noch einmal wiederholen.
Zum Schluss etwas Pecorino darüber streuen
und im vorgeheizten Ofenbei 190-200°C  30-35 Minuten backen.

















16 comments:

  1. Salivez numai cand ma uit la prezentarile tale!!! Foarte frumoase si originale!!!
    Un sfarsit de saptamana cat mai placut!!!

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  2. Merci,Bianca!Acum ca a început sezonul de legume,ne "vitaminizam" :D

    Si tie un sfîrsit de saptamîna minunat!

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  3. Uite ca de dovlecei n-am facut inca.Superba!

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  4. asa deci,acum sunt 2 vase albastre de infaptuit bunatati,unul cu dulce ,altul cu savoare!imi place si asta ,cit si continutul,ai facut niste combinatii delicioase!

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  5. Traumhaft schöne Fotos und ein Gericht das besser zum jetzigen Wetter nicht passen könnte! Super!

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  6. Lilly,pai tre' sa faci! :D
    Pupici!

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  7. Alison,merci :)
    Un WE frumos! :)

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  8. Merci,Ina! A fost si tare bunut!Acum ca a inceput sezonul legumelor proaspete,parca e mult mai usor de gatit,si totul e viu colorat!

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  9. Am facut si eu zilele trecute dovlecei. Au un gust minunat cu branza. Foarte frumos arata si cred ca au fost deliciosi!

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  10. Boaba de cafea,sa stii ca a fost delicioasa mîncarea asta!Eu ador dovleceii,rosiile...mai ales acum ca e sezonul! :)

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  11. Hallo Maya

    Nice Rezept, sehr geschmackvoll. Ich liebe Zucchini, danke für das Rezept, um zu versuchen ist bedingungslos.

    Willkommen Gizi

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  12. Gizi, köszi, hogy meglátogatta a blog.Csókok! :*
    Üdvözlet Bajorország,
    Maya

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