October 2, 2010

Cusot al brüsc

Zucchini-Vorspeise

___________________________________recipe by Adriana



  • zucchini_________________Zucchini
  • salvie___________________Salbeiblätter
  • usturoi__________________Knoblauch
  • ulei de masline___________Olivenöl
  • aceto balsamico__________Balsamico-Essig


Se spala zucchini, se îndeparteaza ambele capete si se taie în bastonase mai grosute.

Die Zucchini waschen, beide Enden entfernen und in etwas dickere Stäbchen schneiden.



Bastoanele de zucchini se prajesc în ulei de masline pîna devin usor maronii si se înmoaie putin.

Zucchini-Stäbchen in Olivenöl solange braten bis sie mittelbraun und ein bisschen weich geworden sind.



Se pun într-un vas în straturi cu frunze de salvie si usturoi.

In einem Topf mit Knoblauch und einige Salbeiblätter schichten.







În uleiul ramas se adauga otet balsamic în functie de gust si se lasa 1-2 minute la fiert.

Das übrig gebliebene Bratöl mit etwas Balsamico-Essig ablöschen und 1-2 Minuten kochen lassen.



Se toarna peste zucchini si se da la racorit pentru cel putin 2-3 ore.

Über die Zucchini gießen und mindestens 2-3 Stunden kalt stellen.





5 comments:

  1. Maya, vad ca bucataria piemonteza e pe gustul tau.Daca te invit la cina stiu cu ce sa te servesc.

    ReplyDelete
  2. Lilly,nu numai cea piemonteza...toata bucataria italiana îmi place.Nu am mîncat vreodata ceva în Italia sa nu-mi placa :)

    ReplyDelete
  3. Miha,da,e foarte bun si usor de facut!

    ReplyDelete