- spaghetti
- 800 g rosii coapte bine
- 10 fileuri de sardele
- 2-3 catei usturoi
- 1-2 mîini masline
- 1 lingura capere
- fulgi de chili
- 2 linguri ulei de masline
Se curata rosiile de pielita si se taie în bucati.Sardelele si usturoiul se prajesc în ulei de masline, pîna sardelele se topesc. Se adauga rosiile, fulgii de chili, caperele si maslinele, si se lasa sa fiarba 15 minute. Între timp se fierb spaghetele al dente dupa indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele si se amesteca în sos. Daca e nevoie se condimenteaza cu sare.
- Spaghetti
- 800 g reife Tomaten
- 10 Sardellenfilets
- 2-3 Knoblauchzehen
- 1-2 handvoll Oliven
- 1 EL Kapern
- Chiliflocken
- 2 El Olivenöl
Tomaten enthäuten und in grobe Stücke schneiden.Sardellen und Knoblauch in Olivenöl andünsten bis die Sardellenfilets zerfallen. Tomaten, Chiliflocken, Kapern und Oliven hinzufügen und 15 Minuten köcheln lassen.Währenddessen die Spaghetti nach Packungsanleitung al dente kochen.Die Pasta abgießen und mit der Soße vermischen. Falls nötig mit Salz abschmecken.
O reteta minunata.
ReplyDeleteO seara buna!
Aseara am avut paste,dar.....boloneze!Pastele sint preferatele baiatului meu!
ReplyDeleteO seara minunata!
Arata nemaipomenit de bine...
ReplyDeleteO seara frumoasa!
Ce bune sunt... si in acelasi gand si eu am mancat ieri paste. O seara frumoasa.
ReplyDeletePaste,paste..
ReplyDeleteAs manca de 3 ori pe zi.:)
Ce bune trebuie sa fie!
ReplyDeleteam ramas tot cu gandul la reteta dinaninte,da-mi place si asta .maya draga ,cred ca ti-am mai propus sa ma infiezi,da cred ca e mai corect sa te infiez eu pe tine si beneficiez de aceleasi drepturi :sa ma hranesti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteBuona! Un primo semplice ma sempre apprezzato!
ReplyDeleteUn abbraccio
Bine ai revenit,Maya,mi-a fost dor de tine! Esti experta in paste,dar nu numai!
ReplyDeleteMaria,multumesc! Si tie o seara placuta!
ReplyDeleteJanet,si la noi au trecere mare pastele cu sos bolognese,cum de altfel cam toate pastele :D
ReplyDeleteViolette,multumesc.
ReplyDeleteO seara frumoasa si tie :)
Sara si Miki,multumesc.Deci e clar,toti sîntem pasta fans :D
ReplyDeleteLia,da,pastele astea!Si noi ne dam în vînt dupa ele :)
ReplyDeleteIulia,sînt foarte bune.Cu cît mai picante,cu atît mai buuune :D
ReplyDeletePansy,ma înfiezi sau te înfiez,nu conteaza...important e sa mîncam împreuna :D
ReplyDeleteMarifra,grazie per la visita! :)
ReplyDeleteIonela,multumesc.Da,pastele...slabiciunea noastra :D
ReplyDeleteSpaghetti...da,da,da!...merge si cu ansoa, nu? puuup
ReplyDeleteLiana,da,ansoa...sardele-pentru mine tot aia :P
ReplyDeleteHallo Maya! Intentionez sa pregatesc pentru pranzul de maine acest fel de mancare yummuy-yummy. Te rog sa-mi spui pentru cate portii sunt valabile ingredientele. Multumesc!
ReplyDeletePai nu prea-s exacte cantitatile. Nu e o reteta batuta-n cuie, se face dupa gust. Daca-ti place mai picant, poti adauga mai multe sardele, masline si usturoi, vrei mai mult sos, adaugi mai multe rosii, apoi depinde cît de sosoase îti plac spaghettele.
ReplyDeleteDeci cel facut de mine ajunge la 3-4 portii sosoase bine, sau chiar 6 portii mai "normale" :D
Draga Maya, iti multumesc din suflet! Blogul tau imi este de foarte mare ajutor! Cand am venit aici, in Germania, nu stiam limba si imi era destul de greu sa ma descurc la cumparaturi. Posturile scrise si in limba germana m-au ajutat de asemenea. Stiu ca ti-am mai spus aceste lucruri dar iti sunt recunoscatoare. Salutari parfumate si multe raze de soare. Cu bine, Mao si Cristina :)
ReplyDelete