January 2, 2011

Polos blonzi

Helle Polos

Hier das Rezept für Dunkle Polos
(Für die blonde Polos habe ich Kakaopulver durch 1 EL Maisstärke ersetzt)

Aici reteta pentru Polos Bruneti
(Pentru polosii blonzi am înlocuit cacaoa cu o lingura de amidon de porumb)


Crema de portocale


Orangencreme


  • 300 ml suc de portocala___________300 ml Orangensaft,frisch gepresst
  • 2 linguri amidon de porumb________2 EL Maisstärke(Gustin)
  • 250-300 g zahar pudra____________250-300 g Puderzucker
  • 200 g unt_______________________200 g Butter
  • coaja de portocala razuita fin_______Orangenschale,fein geraspelt


Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb ,se lasa sa traga un clocot scurt(max 1-2 minute),si se lasa la racit.

Orangensaft und Maisstärke unter Rühren kurz (max.1-2 Minuten) aufkochen und auskühlen lassen.




Untul se freaca cu zaharul pudra si coaja de portocala.Sucul de portocale închegat se adauga cîte putin si se amesteca.

Butter mit Puderzucker und Orangenschale schaumig rühren.Eingedickter Orangensaft nach und nach einschlagen.





Se umplu polosii cu crema de portocale.

Die Polos mit Orangencreme füllen.








Se topeste ciocolata pe baie de apa,si se sprituie peste polos.

Schokolade im Wasserbad schmelzen und über die Polos spritzen.








12 comments:

  1. Oau ce bine arata!!!
    Iti doresc un an nou fericit, cu multeee retete delicioase!!!
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Bianca au fost bunuti tare.Crema asta merge foarte bine si în polosii de ciocolata :)
    Multumesc de urari!

    ReplyDelete
  3. La multi ani Maya!!!

    Sikerekben Gazdag, Boldog Új évet kívánok!!!

    ReplyDelete
  4. Ahhh,cum arata...imi vine sa plang cand ma gandesc la dieta... Inspaimantator de apetisante...Pupici si un 2011 excelent |

    ReplyDelete
  5. Parfumati rau de tot polosii tai. Dar de unde provine denumirea aceasta? Merci, pupici

    ReplyDelete
  6. Ana M.,multumesc.Si tie un 2011 super! Pupici!

    ReplyDelete
  7. Liana,Polos,sînt niste fursecuri tipic austriece.Cei cu ciocolata/cacao se numesc Polo Nero(sg.).Eu am preluat reteta si denumirea de la Sissi,care i-a numit Polos(pl.) pentru ca a lasat tema deschisa.Adica fiecare-i poate face cum vrea,blonzi,negri,verzi...umpluti cu ce se pofteste...etc

    ReplyDelete
  8. Multumesc pt.explicatii, esti o draguta ;-) puuup

    ReplyDelete
  9. Buna ziua! Foarte frumos blog ai, Maya! Azi cautam despre fructul sharon si-am gasit pe blogul tau informatiile necesare. Cum sunt o pasionata a mancarurilor noi (neincercate) mi-am aruncat un ochi pe la tine. Am sa trec blogul tau la favorite! Crema ta pt fursecuri mi-a amintit de prajitura in 3 culori: glazura e galbena si se face cu suc de portocale si budinca de vanilie. Ffff buna. Ma gandesc ca si crema ta tre sa fie racoritoare!Gata! Semnat: vorba lunga! :)

    ReplyDelete
  10. Noellla,multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru vizita,si ma bucur ca îti plac retetele mele.
    O duminica frumoasa îti doresc! :)

    ReplyDelete