January 25, 2011

Porumb cu bacon


Mais mit Bauchspeck






 

  • 400 g porumb fiert_________________400 g Zuckermais
  • 4-5 felii bacon____________________4-5 Scheiben Bauchspeck
  • 1 leg. ceapa verde/uscata,tocata____1 Bund Frühlingszwiebel/Zwiebel,gehackt
  • 1 ceasca cascaval,razuit___________1 Tasse Bergkäse,geraspelt
  • 1 ceasca smîntîna_________________1 Tasse Schlagsahne
  • sare,piper_______________________Salz,Pfeffer
  • 1 lingurita unt____________________1 TL Butter

Se rumeneste crocant bacon-ul fara adaos de grasime pe ambele parti într-o tigaie antiaderenta,apoi se scoate,se tamponeaza cu hîrtie de bucatarie si se taie bucatele.

Bauchspeck in einer beschichteten Pfanne ohne Fettzugabe beidseitig knusprig anbraten,herausnehmen, mit Küchenpapier abtupfen und in Stückchen schneiden.



Ceapa se prajeste în unt pîna devine transparenta.Se adauga porumbul,smîntîna si se lasa 10 minute sa fiarba.Între timp se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga bacon-ul si cascavalul,se amesteca bine.Se pune într-o forma termorezistenta si se da în cuptorul preîncalzit la 200°c pentru cîteva minute.

Zwiebel in der Pfanne mit der Butter glasig anschwitzen.Mais,Sahne hinzugeben und für 10 Minuten kochen lassen.Inzwischen mit Salz und Pfeffer würzen.Bauchspeck und Käse dazugeben,alles gut durchmischen.In eine Feuerfeste Form geben und für ein paar Minuten in den vorgeheizten Ofen bei 200°C schieben.












 
 

6 comments:

  1. Imi place mult reteta!!! Foarte apetisanta pare.
    Pupici

    ReplyDelete
  2. E inspirata dupa o reteta americana.Si mie mi-a placut mult,chiar si alor mei.M-am mirat! :D

    ReplyDelete
  3. Eheheee...de asta sigur ar papa si fii-mea. :)))

    ReplyDelete
  4. Si io as papa din asta, cu mana pe inima, ca-mi place baconu' de numa'! puup

    ReplyDelete
  5. Imi pare bine ca v-a placut. Sa va fie de bine si va invit sa mai incercati si alte retete "americane".

    ReplyDelete
  6. Gabi,le încercm,cum sa nu!...daca ne plac :)

    ReplyDelete