Sandwich-Kuchen (Smörgåstårta)
(30x15 cm aprox.) (30x15 cm approx.)
Crema de somon afumat
Räucherlachscreme
- 300 somon afumat________________________300 g Räucherlachs
- 200 g brînza cremoasa-Philadelphia__________200 g Philadelphia
- 100 g creme fraîche_______________________100 g Creme Fraîche
- piper roz________________________________rosa Pfeffer
Die Zutaten für die Lachscreme zusammenmischen und mit dem Stabmixer zu einer Paste verarbeiten.Nicht salzen!
Crema de spanac
Spinatcreme
- 400 g spanac ____________________________400 g Spinat
- 200 g brînza cremoasa-Philadelphia__________200 g Philadelphia
- sare,piper_______________________________Salz,Pfeffer
Den Spinat gründlich waschen und mit etwas Wasser kurz kochen bis er gerade zusammenfällt. Spinat aus dem Wasser nehmen und gut abtropfen lassen(den Spinat ausdrücken bis keine Flüssigkeit mehr austritt).Abkühlen lassen.Alle Zutaten für die Spinatcreme zusammenmischen und mit dem Stabmixer zu einer Paste verarbeiten.Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Crema de brînza
Käsecreme
- 300 g Philadelphia_________________________300 g Philadelphia
- 100 g iaurt_______________________________100 g Joghurt
Se mixeaza Philadelphia cu iaurtul.
Philadelphia mit Joghurt mixen.
Pentru decorat
Zum Dekorieren
- 1/2 castravete________________________1/2 Schlangengurke
- 250 g rosioare________________________250 g Datteltomaten
- 2-3 oua______________________________2-3 Eier
- 1-2 kiwi______________________________1-2 Kiwi
- 1 legatura mica iarba ciorii______________1 kl. Bund Schnittlauch
- 1 borcanas de caviar___________________1 Gläschen Kaviar
- cîteva frunze de salata creata____________ein paar Salatblätter
- 150 g somon afumat___________________150 g geräucherter Lachs
Die erste Tramezzini-Scheibe mit der Räucherlachscreme bestreichen und mit einer neuen Tramezzini-Scheibe bedecken.Auf diese Scheibe etwas Spinatcreme streichen und wiederum mit einer Tramezzini-Scheibe bedecken.Die Schritte nochmal wiederholen.
În final se unge pe toate partile cu crema de brînza si se decoreaza în functie chef si dispozitie .
Anschließend mit Käsecreme von allen Seiten bestreichen und nach Lust und Laune dekorieren.
Se spala castravetele si se feliaza.
Rosiile se spala si sterg de apa.
Kiwi se curata de coajasi se feliaza.
Se spala si scutura frunzele de salata.
Iarba ciorii se clateste sub apa rece,se scutura si se toaca fin
Cu somonul afumat se decoreaza.
Die Eier hart kochen und abschrecken.
Gurke waschen,in Scheiben schneiden.
Tomaten waschen und abtrocknen.
Kiwi schälen,in Scheiben schneiden.
Salatblätter gründlich waschen und trockenschleudern.
Schnittlauch unter fließend Wasser abspülen, trocknen,abtrocknen und fein schneiden.
Mit dem Räucherlachs dekorieren.
waw! supeeer!!!1 arata fenomenal. super!
ReplyDeletewow....fara cuvinte.....!!!:)
ReplyDeleteSuper-mega-fain sandwich! O felie si pt.mine, te rooog! merci, pupici
ReplyDeleteun aperitiv de mare clasa! bv, maya!te pup! si la multi ani!:D
ReplyDeleteExtraordinar ce bine arata! Unde mai pui ca-mi plac toate ingredientele!
ReplyDeleteMusai sa fac si eu, prea imi curg balele...
O intrebare draga Maya: ce este acest "Tramezzini"? Nu am vazut niciodata asa ceva in SUA, presupun ca e un fel de paine feliata?...
Arata absolut demential,de fapt,ca oricare alte preparate semnate by Maya,iti doresc un an nou plin de impliniri si la cat mai multe postari senzationale!
ReplyDeleteMaya, arata incredibil!!! Sa nu mai zici vreodata ca nu ai talent la ornat! Este superb! Te pup!
ReplyDeleteCe bine arataaaaaaaaaaaaaa!!!! La multi ani!
ReplyDeleteGiovanna,multumesc!
ReplyDeleteJust me,merci :)
ReplyDeleteLiana,be my Guest! :)
ReplyDeleteDiamond,multumesc si La Multi Ani ! :*
ReplyDeleteSanda,multumesc.
ReplyDeleteDa,Tramezzini e o pîine alba feliata si fara coaja.Se poate folosi cu succes pîinea feliata,adica Toast/sandwich bread.
Craita,multumesc pentru cuvintele frumoase!Un an nou cu bucurii!
ReplyDeleteIna,merci.Ei,nu prea am eu talent la decorat.Asa cu legume si fructe mai merge,dar problema mea aia mare e la dulciuri.Nu stiu sa decorez cu crema,frisca...de astea.Pe terenul asta sînt o catastrofa.
ReplyDeleteAm avut de Craciun foi de bisquit japonais cu ganache de ciocolata.A fost foarte bun,dar...as zice ca aspectul a fost jalnic.Niciodata nu am decorat ceva mai urît ca desertul asta :D
Laura,Multumesc.La multi ani si un An Nou îmbelsugat îti doresc! :)
ReplyDeleteMinunata reteta, arata super. Pup!
ReplyDeleteLa multi ani! De vis aperitivul asta! Felicitari! Nu ma mai pot delipi de ecran! Cred ca mi-ar parea rau sa-l mananc!
ReplyDeleteAm uitat sa intreb ce e creme fraîche? Chiar as vrea si eu sa incerc minunatia asta!
ReplyDeleteexcelent! cred ca fac si eu in weekend, e o idee extraordinara!
ReplyDeleteSara&Miki,merci.Nou ne place mult combinatia.
ReplyDeleteIonela,merci :)
ReplyDeleteCreme fraîche,este o smîntîna mai groasa,iar la gust e putin acrisoara.
ReplyDeleteZazuza,daca faci,sa-mi spui daca-ti place :)
ReplyDeleteMerci de vizita!
oooo, excelent! Si reteta, si pozele, totul!
ReplyDeleteLa multi ani!
Arata senzational!!!
ReplyDeleteMerci,Irina.La multi ani! :*
ReplyDeleteMiha,merci :)
ReplyDeleteMaya draga eu am ornat o singura data in viata un tort si a fost oribil ornat :)) N-am talent deloc! Ma bucur insa ca torturile crude arata bine ca atare si deci nu ma mai spetesc ornand. Oricum, jos palaria pt minuntia asta! Iti ia ochii efectiv.
ReplyDeletefabulos arata!:)iar gustul trebuie sa fie de vis!
ReplyDeleteInseamna ca pot inlocui cu succes creme fraîche cu iaurtul grecesc care e foarte gros, ce parere ai?
ReplyDeleteIna,torturile crude chiar aarata bine.Si mie imi plac mult :)
ReplyDeleteMerci,Alison! :)
ReplyDeleteIonela,eu zic ca merge chiar bine iaurtul grecesc,si sigur o sa fie bun si la gust!
ReplyDeleteArata spectaculos. Merita incercat
ReplyDeleteMultumesc,Cat Cooking :)
ReplyDelete