June 11, 2011

Ravanelli confit

Reteta am descoperit-o pe artaculinara.com, facuta de Lilly in the kitchen, iar ea a gasit-o pe blogul solongandthanksforallthefood.com. Nu stiu pe lînga ce ar merge, cu ce se asorteaza si nici ce gust au dupa ce au fost pastrate 3 zile în ulei de masline, asa cum zice reteta originala. Eu le-am luat drept gustarica/Snack si le-am rontait asa...goale.


Starleta, ridichea zilei:


  • ridichi, taiate în jumatate
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • putin zahar brun
  • rozmarin, rupt grob
  • busuioc, tocat grob
  • oregano, tocat

Surorile dumneaei înghesuite în tava, dar tratate cu respect.
Stropite cu ulei din Liguria, sarate cu briza marii, pudrate cu zahar brun natural,
si parfumate cu verdeturi biologice din productie proprie, culese de mine personal! So! :P
Se coc în cuptorul încalzit la 130-140 °C, timp de...vreo ora si jumatate.




S-aveti pofta!

24 comments:

  1. Foarte interesant mod de a pregati ridichiile!Super!Pupici <3

    ReplyDelete
  2. Super interesanta reteta. Pupici

    ReplyDelete
  3. Flory,si eu am vazut la altii,si am încercat.Mi-au placut.Cred ca ar merge bine într-o salata.Lili le-a servit pe lînga pui...eu asa goale :D

    ReplyDelete
  4. Bianca,mie mi-au placut.Pîna acum le-am consumat doar crude.Ceva nou si pentru mine :)

    ReplyDelete
  5. Pupici,fetelor!Un weekend minunat va doresc :*

    ReplyDelete
  6. nu ne ramane deca sa incercam si noi !!!

    ReplyDelete
  7. Catkitchen,asa este! :D
    xoxoxo

    ReplyDelete
  8. Interesanta garnitura Maya draga, o sa o prepar si eu odata, mai ale sca ridichile sunt foarte sanatoase! Weekend placut iti doresc! XoXo

    ReplyDelete
  9. Mie mi-a ieşit orice altceva decât ce trebuia :(
    S-au decolorat, s-au copt,fără să se deshidrateze, aveau un gust groaznic.

    N-am avut nervi să mai încerc încă odată.
    Cred că temperatura mea a fost undeva pe la 160 de grade, cu ventilator. Nu le-o fi plăcut.
    Nici nouă :P

    ReplyDelete
  10. Pozele eşecului le-am pus la Lilly pe blog, dacă vrei să ai coşmaruri =))

    ReplyDelete
  11. Alina,mie-mi plac foarte mult crude.Dar mi-au placut si asa picante.
    Pupici!

    ReplyDelete
  12. Cara mia,le-ai gustat crude?Erau bune?
    În timp ce se coceau/deshidratau,iesea din cuptor o aroma,scuzati,dar chiar era "bashinoasa" =))
    Totusi picante.

    ReplyDelete
  13. Hai ca plec spre Lili,sa vedem ce si cum :D

    ReplyDelete
  14. Deci le-am vazut.Cred ca ceva s-a întîmplat,ca par umede...s-a adunat cumva prea multa umiditate în cuptor?
    Nu s-au copt/dezhidratat,ci arata...aburite/fierte.

    Ai pus cumva salvie?Daca da,sigur nu s-au pupat nici aromele...

    ReplyDelete
  15. Sült retek,még soha nem hallottam!!!érdekes lehet!!!

    ReplyDelete
  16. reteta am vazut-o si eu si mi s-a parut grozava!

    ReplyDelete
  17. I loooove ridichiile!! nu le-am pregatit ever asa.. dar sunt bune rau nu??? sigur fac si eu !! pupici Maya.. a... sa zic sa nu-ti zic?? nu de alta dar m-as repeta continuu.. Prezentarea e de vis!

    ReplyDelete
  18. Idea davvero stuzzicante . Complimenti

    ReplyDelete
  19. Mellissina,
    Talán próbáld ki, és tetszik :)

    ReplyDelete
  20. Dulcegarii culinare,mie mi-au placut,si au iesit bine.La fel si eu,ador sa rod pe ele :D

    ReplyDelete
  21. Angela,grazie per aver visitato il mio blog.
    Saluti :)

    ReplyDelete
  22. arata superb! o reteta inedita, dar cred ca foarte gustoasa! musai de incercat!

    ReplyDelete
  23. Zazuza,daca-ti plac proaspete,nu vad de ce nu ti-ar placea si asa mai uscate si picante.Încearca :)

    ReplyDelete