Reteta provine de la Lilly in the Kitchen.Ea a descoperit-o într-o revista frantuzeasca.Dupa cum stiti,eu înot în dovlecei,asa ca trebuia s-o fac.Reteta originala,spunea Lilly,continea si ceapa.Ea nu a pus,la fel am facut si eu.Cine doreste poate pune însa cîteva felioare subtirele de usturoi.Din asta as fi pus si eu,dar am avut o programare la stomatolog,deci a trebuit sa renunt...si eu nu renunt cu placere chiar la usturoi!Data viitoare,pun sigur sigur! :D
Daca într-o data viitoare as adauga si ceapa,as alege-o pe cea rosie-violet.Ceapa alba este în general mai iute.Consider ca le-ar fura show-ul dovleceiilor si rosiilor.
Ingrediente:
- dovlecei feliati
- rosii feliate
- frunze de busuioc
- sare de Himalaya
- ulei de masline extra virgin
Legumele se aseaza în straturi,alternînd felii de dovlecei cu rosii.
Printre felioare se adauga frunze proaspete de busuioc.
Se stropeste cu ulei de masline,se sareaza usor si se da la cuptor
la 200 °C pîna se rumeneste purin deasupra.
Printre felioare se adauga frunze proaspete de busuioc.
Se stropeste cu ulei de masline,se sareaza usor si se da la cuptor
la 200 °C pîna se rumeneste purin deasupra.
Se serveste ca atare,sau ca garnitura pe lînga un file de salau de exemplu.Bineîntels ca merge bine pe lînga orice fel de peste sau pui.Mie mi-ar place chiar si peste paste cu putin pecorino romano sau parmezan razuit deasupra.Ar merge bine si cu cubulete de Feta,sau chiar pe lînga un orez aromat.Lasati frîu liber fanteziei,în cazul în care nu va plac legume goale :D
Superba prezentare! :)
ReplyDeleteImi plac tare legumele gatite asa,se pot face multe combinatii,te pup Maya!
ReplyDeleteAici nu gasesc dovlecei albi , cum sunt in Romania , iar gradina nu am . merge oare si cu zucchini?Spre rusinea mea nu am gustat niciodata zucchini , nu stiu daca difera la gust de cei albi.
ReplyDeleteatat de simplu , dat atat de gustos si aromat !!!!
ReplyDeleteMama ce bine arata...si cat de siplu e de facut...
ReplyDeletePupici
Miha,prea multa prezentare nu este de facut :D
ReplyDeletePupici draga mea :*
Flori,da se pot combina dupa chef,plac...sezon :)
ReplyDeletePup draguta :*
Dorina,sigur ca merge cu dovleac de orice culoare.Zucchini tot dovleac este.Exact ca cel galben,alb sau verde închis.Eu îi am pe toti trei în gradina,si în afara culorilor,este tot aceeasi mîncare de...dovlecei :D
ReplyDeleteCat,da,de necrezut cît de buna poate fi combinatia între rosie si dovlecel :)
ReplyDeletePupici :*
Bianca,mai simplu de asa chiar nu merge!Pup :*
ReplyDeleteGustos si sanatos.
ReplyDeleteO zi frumoasa!
Da,Maria,asa este.Sanatos si gustos e deasupra :)
ReplyDeleteO zi buna,
M.
arata foarte fain. bv Maya
ReplyDeleteWow, bun bun bun! Arata minunat!
ReplyDeleteFoarte frumos arata, felicitari pentru prezentare!
ReplyDeletesimplu,sanatos si foarte gustos.Cat despre prezentare nota 20.pupici
ReplyDeleteSuperba reteta !
ReplyDeleteMinunat!!!Ador legumele in orice fel! Pupici!
ReplyDeleteStiu ca e bestial pentru ca am facut asta cu carnita !Legumele isi imprumuta aromele si iese ceva grozav!Te pup,Maya!
ReplyDeleteSuper arata , imi plac legumele in fel si chip, , frumoasa prezentare! Pupicei si o seara placuta!
ReplyDeleteeu accept acest fel de mancare si fara nimic alaturi,carne sau peste,sau poate o salatica as accepta,arata super fain
ReplyDeleteArata atat de bine!!! Prezentarea exceptionala! PS: ma urc in masina si dau fuga la piata!
ReplyDeletesuper!intr-adevar ar merge de minune cu niste parmezan aschii razuit pe deasupra! yamii! crezi ca s-ar putea si rondele de vanata?
ReplyDeleteAlice,merci! :)
ReplyDeleteDanutza,multumesc de vizita :)
ReplyDeleteMultumesc,Alexandrina.
ReplyDeleteO seara frumoasa :*
Nadina,multumesc.Da,prea sanatos ar spune unii :D
ReplyDeleteSylvia,multumesc de vizita :)
ReplyDeleteLicuta,asa si eu.Mîine fac iar ceva cu dovlecei,dar de data asta mai nesanatos.Pane!Îi ador :D
ReplyDeleteTeo,bun cu carnita,bun si fara,bun oricum :)
ReplyDeletePupici :*
Adela,multumesc la fel.O seara frumoasa si tie :*
ReplyDeleteYaya,asa si eu.Îmi place atît simplu,cît si cu ceva pe lînga :)
ReplyDeletePup :*
Cristina,hai!Ca mai am cîtiva dovleci proaspeti culesi!Mîine îi fac pane :D
ReplyDeleteOphelia,sigur ca ar merge de minune si niste rondele de vinete printre!
ReplyDeleteCu parmezan sau pecorino deasupra si mai bune! :)