August 9, 2011

Tian provençal


Reteta provine de la Lilly in the Kitchen.Ea a descoperit-o într-o revista frantuzeasca.Dupa cum stiti,eu înot în dovlecei,asa ca trebuia s-o fac.Reteta originala,spunea Lilly,continea si ceapa.Ea nu a pus,la fel am facut si eu.Cine doreste poate pune însa cîteva felioare subtirele de usturoi.Din asta as fi pus si eu,dar am avut o programare la stomatolog,deci a trebuit sa renunt...si eu nu renunt cu placere chiar la usturoi!Data viitoare,pun sigur sigur! :D
Daca într-o data viitoare as adauga si ceapa,as alege-o pe cea rosie-violet.Ceapa alba este în general mai iute.Consider ca le-ar fura show-ul dovleceiilor si rosiilor.




        Ingrediente:
  • dovlecei feliati
  • rosii feliate
  • frunze de busuioc
  • sare de Himalaya
  • ulei de masline extra virgin
Legumele se aseaza în straturi,alternînd felii de dovlecei cu rosii.
Printre felioare se adauga frunze proaspete de busuioc.
Se stropeste cu ulei de masline,se sareaza usor si se da la cuptor
la 200 °C pîna se rumeneste purin deasupra.






Se serveste ca atare,sau ca garnitura pe lînga un file de salau de exemplu.Bineîntels ca merge bine pe lînga orice fel de peste sau pui.Mie mi-ar place chiar si peste paste cu putin pecorino romano sau parmezan razuit deasupra.Ar merge bine si cu cubulete de Feta,sau chiar pe lînga un orez aromat.Lasati frîu liber fanteziei,în cazul în care nu va plac legume goale :D

34 comments:

  1. Imi plac tare legumele gatite asa,se pot face multe combinatii,te pup Maya!

    ReplyDelete
  2. Aici nu gasesc dovlecei albi , cum sunt in Romania , iar gradina nu am . merge oare si cu zucchini?Spre rusinea mea nu am gustat niciodata zucchini , nu stiu daca difera la gust de cei albi.

    ReplyDelete
  3. atat de simplu , dat atat de gustos si aromat !!!!

    ReplyDelete
  4. Mama ce bine arata...si cat de siplu e de facut...
    Pupici

    ReplyDelete
  5. Miha,prea multa prezentare nu este de facut :D
    Pupici draga mea :*

    ReplyDelete
  6. Flori,da se pot combina dupa chef,plac...sezon :)
    Pup draguta :*

    ReplyDelete
  7. Dorina,sigur ca merge cu dovleac de orice culoare.Zucchini tot dovleac este.Exact ca cel galben,alb sau verde închis.Eu îi am pe toti trei în gradina,si în afara culorilor,este tot aceeasi mîncare de...dovlecei :D

    ReplyDelete
  8. Cat,da,de necrezut cît de buna poate fi combinatia între rosie si dovlecel :)
    Pupici :*

    ReplyDelete
  9. Bianca,mai simplu de asa chiar nu merge!Pup :*

    ReplyDelete
  10. Da,Maria,asa este.Sanatos si gustos e deasupra :)
    O zi buna,
    M.

    ReplyDelete
  11. Wow, bun bun bun! Arata minunat!

    ReplyDelete
  12. Foarte frumos arata, felicitari pentru prezentare!

    ReplyDelete
  13. simplu,sanatos si foarte gustos.Cat despre prezentare nota 20.pupici

    ReplyDelete
  14. Minunat!!!Ador legumele in orice fel! Pupici!

    ReplyDelete
  15. Stiu ca e bestial pentru ca am facut asta cu carnita !Legumele isi imprumuta aromele si iese ceva grozav!Te pup,Maya!

    ReplyDelete
  16. Super arata , imi plac legumele in fel si chip, , frumoasa prezentare! Pupicei si o seara placuta!

    ReplyDelete
  17. eu accept acest fel de mancare si fara nimic alaturi,carne sau peste,sau poate o salatica as accepta,arata super fain

    ReplyDelete
  18. Arata atat de bine!!! Prezentarea exceptionala! PS: ma urc in masina si dau fuga la piata!

    ReplyDelete
  19. super!intr-adevar ar merge de minune cu niste parmezan aschii razuit pe deasupra! yamii! crezi ca s-ar putea si rondele de vanata?

    ReplyDelete
  20. Danutza,multumesc de vizita :)

    ReplyDelete
  21. Multumesc,Alexandrina.
    O seara frumoasa :*

    ReplyDelete
  22. Nadina,multumesc.Da,prea sanatos ar spune unii :D

    ReplyDelete
  23. Sylvia,multumesc de vizita :)

    ReplyDelete
  24. Licuta,asa si eu.Mîine fac iar ceva cu dovlecei,dar de data asta mai nesanatos.Pane!Îi ador :D

    ReplyDelete
  25. Teo,bun cu carnita,bun si fara,bun oricum :)
    Pupici :*

    ReplyDelete
  26. Adela,multumesc la fel.O seara frumoasa si tie :*

    ReplyDelete
  27. Yaya,asa si eu.Îmi place atît simplu,cît si cu ceva pe lînga :)
    Pup :*

    ReplyDelete
  28. Cristina,hai!Ca mai am cîtiva dovleci proaspeti culesi!Mîine îi fac pane :D

    ReplyDelete
  29. Ophelia,sigur ca ar merge de minune si niste rondele de vinete printre!
    Cu parmezan sau pecorino deasupra si mai bune! :)

    ReplyDelete