Reteta, care numai reteta nu se poate numi, provine de undeva de pe meleagurile Florentei. Descoperita de bucatarul meu preferat, Jamie Oliver, care a fost foarte surprins cînd i-a fost servit micul dejun. "Brînza si smochine la micul dejun?" Cu toate astea, se pare ca a fost atît de încîntat, încît a preluat reteta în una din cartile sale de bucatarit. Daca mai intereseaza pe cineva si parerea mea... cred ca eu sînt mai impresionata decît Jamie :D
Cei drept, eu nu am servit ricotta cu smochine la micul dejun de dimineata, ci la un mic dejun mai întîrzîiat. Dupa parerea mea, combinatia asta potriveste oricînd si la orice ora, fie un mic dejun dulce, ca desert sau chiar ca aperitiv. As modifica doar modul de servire în functie de ce ar acompania, sau ca ce fel ar fi servit.
Ingrediente:
- ricotta
- smochine
- miere de salcîm
Cum se face? Simplu!
Se aranjeaza toate ingredientele dupa plac, pe o farfurie.
Daca va place, puteti servi cu o felie de pîine alba, prajita.
Se aranjeaza toate ingredientele dupa plac, pe o farfurie.
Daca va place, puteti servi cu o felie de pîine alba, prajita.
Adica ma trimiti la piata ca ieri am vazut smochine si pana una-alta am uitat de ele!Frumoase culori!We placut!
ReplyDeletehmmm..delicioasa combinatie..ma gandesc ca ar fi tare dragute umplute smochinele, apoi stropie cu miere
ReplyDeleten-am incercat dar e o combinatie interesanta.pozele sunt ca de obicei adica minunate.pupici si week-end cat mai placut!
ReplyDeletemai la inceputul toamnei am avut revelatia urdei cu piersici si miere. trebuie sa fie minunata si cu smochine!
ReplyDeleteTrebuie sa ajung la Mega!! arata minunat smochinele tale.. sper sa mai gasesc si eu ;) pupici
ReplyDeleteDelicios ce vad aici. week-end placut si tie!
ReplyDeleteMmmmmm, o nebunie delicioasa!!!!
ReplyDeleteSuper!!! Imi place combinatia, nu am incercat-o si mi-a lasat gura apa.. cum supunea si TeoBucatar ne trimiti la piata! Imi place blogul tau.. il urmaresc..
ReplyDeleteAuuuu...ce nebunie!
ReplyDeleteCe frumusete,cred ca si bune.Te pup!
ReplyDeleteAdor smochinele si imi pare rau ca nu am facut o tarta cu dragutele astea. Dar am niste smochine in frigider si voi incerca cu Ricotta :)
ReplyDeleteEu am servit combinatzia asta in loc de desert,merci pt. idee chiar mi-a plåcut :o)
ReplyDeleteAdor branza, ador smochinele asa ca o combinatie nu ar fi rea. Merci pentru ideea impartasita. Ionela
ReplyDeleteSi eu as manca asa ceva la orice ora.
ReplyDeleteLove,love,love / :))
Vai cat de bine arata totul! Mi-ati facut pofta!
ReplyDeleteArata ca ceva indeluuuung pregatit . Yummiiii!
ReplyDeleteMerg si grilate smochinele in combinatia asta,te pup!
ReplyDeleteArata superb! O saptamana frumoasa!
ReplyDeleteMie nu-mi place ricotta,dar poate in combinatia asta sa-mi placa!
ReplyDeleteOrice reteta foarte delicioasa cu smochine
ReplyDeletewow ce fain arata, maya...doamneee....
ReplyDeletepozele te imbie sa faci tot ce postezi tu , arata extraordinar de bine !!!!!
ReplyDeletesmochinele sint bune si cu toate brinzeturile lumii,in acceptiunea mea,varianta aleasa de tine e sublima!:)
ReplyDeleteSimplu si delicios:)
ReplyDeleteFoarte frumos si interesant, pozele sunt minunate! O sa gust cand voi avea ocazia. Salutari!
ReplyDeleteTeo, daca mai le gasesti, probeaza :D
ReplyDeleteTe pup!
Ophelia, la varianta asta m-am gîndit si eu, servite ca aperitiv.
ReplyDeleteSarah, trebuie sa probezi :)
ReplyDeleteAhhhh, piersici! Da, Zazule, acum tre' sa poftesc pîna la anul.
ReplyDeleteAnto, daca mai gasesti încearca. Pupici.
ReplyDeleteSara, într-adevar un deliciu!
ReplyDeleteMykyduta, da, nebunie curata =))
ReplyDeleteDiana Ursache, multumesc de vizita. Te mai astept :)
ReplyDeleteMiha, yes! :D
ReplyDeleteDiaMar, merci.
ReplyDeleteMihaela, mie mi se pare ca dupa frigider, smochinele si-au pierdut din dulceata. Oare este posibil, sau mi s-a parut mie?
ReplyDeleteElla, e buna oricînd... desert, mic dejun, apritiv. Doar sa fie :D
ReplyDeleteDan si Ionela, merita încercat! Pofta buna :)
ReplyDeleteLia, asta zic si eu... la orice ora.
ReplyDeleteLove is in the air :D
JJ, daca ti-e pofta, probeaza! :)
ReplyDeleteLaura, da, aproximativ 5 minute :D
ReplyDeleteFlory, merci de idee. Pupici :*
ReplyDeleteCristina, multumesc. Si tie o saptamîna frumoasa.
ReplyDeletePansy, pai de ce nu-ti place ricotta?
ReplyDeleteSa stii ca eu sînt o devoratoare de brînzeturi mai "grele", mai mucegaite, puturoase, sarata, oaie...dar îmi place si ricotta :D
Maria12, ai dreptate. Dar asta este valabil doar pentru noi, astia care adoram smochinele.
ReplyDeleteAlice, merci :)
ReplyDeleteCat, multumesc de complimente, dar aici smochinele si-au facut jobul. Asa-s ele, tare oachese! Te îmbie sa-ti înfigi coltii în ele :D
ReplyDeleteAlison, asa este. Chiar si sub forma de dulceata merg cu brînza :)
ReplyDeleteRamona Alina, mutumesc!
ReplyDeleteMarius, cînd ai ocazia nu ezita. Sper sa-ti placa. Salutari!
ReplyDelete