June 1, 2007

PIZZA CU CIUPERCI-HOME MADE



Am facut o pizza Home made,în totalitate(aproape)

Ingredientele nu sînt doar pentru 1 pizza.Am mai avut nevoie de ciuperci pentru altceva,la fel si sosul de rosii.


Aluatul pentru 2 pizza 45x45 cm

650 g faina
500 ml lapte
4 linguri ulei de masline
15 g drojdie uscata
15 g sare


Se pune faina în vasul robotului,se adauga drojdia,uleiul si sarea.Începem a framînta lejer.
Putin cîte putin,adaugam laptele.


Framîntam în continuare,pîna aluatul se desprinde de pe vasul robotului.



Formam 2 bile,pe care le ungem cu putin ulei,si le bagam în punga,pe care o închidem/înodam/sucim bine,si hop la frigider cu ele
Eu asa fac mereu cu aluatul asta.Parca iese mult mai pufos,daca creste la rece.
Daca-l congelati..cînd îl dezghetati(la temperatura camerei) si faceti pizza..e mai bun,mai pufos


Între timp,facem sosul si pregatim..cu ce acoperim
Avem nevoie de:

ciuperci
rosii bine coapte si moi
usturoi
busuioc
sare si piper
ulei de masline
ementaler/cascaval razuit


Am taiat ciupercile grobalane,deoarece intentionam sa fac pizza doar cu ciuperci si cascaval.
Am spalat rosiile ,le-am taiat bucati.Am spalat busuiocul,am taiat usturoiul bucati,sarat ,piperat,si am bagat mixerul stick în vas.


Am macinat,pîna mi-a placut consistenta.
Apoi am turnat ceva ulei de masline.Am învîrtit putin cu o lopata.



Cînd credeti ca vi s-a facut pofta de pizza,scoateti aluatul din frigider,si îl întindeti cu mîna,pe o tava pensulata cu ulei.Lasati asa,pîna vi se încinge cuptorul la cel putin 250°C.



Cînd cuptorul si-a atins temperatura,ungeti rapid foaia cu sos,împrastiati ciupercile,iar deasupra cascavalul razuit,si dati la la cuptorul încins.O lasati cît de rumena va place.





Ia uitati ce frumos mi s-a decorat farfuria,de o tînara designera,care a luat un trandafir rupt de mîtzi de prin gradina(dar cica l-a spalat )..de ud,era ud..acum cît de curat era nu stiu..oricum nu l-am mîncat :P



7 comments:

  1. excelent

    in weeke-end-ul ce a trecut am facut pizza dupa reteta de blat pe care ai prezentat-o si a iesit foarte pufos, doar un lucru am folosit diferit anume drojdie proaspata, si mai multe ingrediente, sunca, masline, rosii, pepperoni,etc :)

    ReplyDelete
  2. Am incercat toate retetele de pizza de pe blogul tau si am ramas la aceasta. E si mai practica ca fac 2 portii si una pot sa o dezghet cand vreau si mai buna...:-)

    ReplyDelete
  3. Liana,am vizitat blogul tau.Esti foaaaarte creativa! Super!

    ReplyDelete
  4. Extraordinar blatul! Am facut cu el si minipizze (dupa ce am pus pe blat pastrama, ciuperci, masline, ardei , cascaval, am rulat , apoi am taiat in bucati potrivite si au rezultat un fel de rulouri - stiti sigur la ce ma refer... si astfel am reusit sa coc intr-o singura tava coca si ingredientele pentru 2 pizza. A mai ramas un gogoloi de coca din care am facut pentru fi-miu niste gogosi f f pufoase. Aproape ca mi-a placut mai mult consistenta la coca asta decat la cea de la gogosi, cu oua,unt, etc.
    Multumiri!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Revin cu rugamintea maaaaaaaaaaaaaare sa ma lamuresti asupra a doua chestiuni:
    1. pt ca am vazut ca tu la 650 g faina ai pus (si eu am respectat intocmai reteta) 15 g de drojdie uscata, care - cel putin aici in RO - sunt echivalentul a 50 g drojdie proaspata, sa imi spui te rog daca si la voi echivalentele sunt aceleasi- ma refer la ce scrie pe pachetelele de drojdie, adica la 500 g faina se pun 7g drojdie uscata respectiv 25 g drojdie proaspata, caci am mai remarcat raporturi diferite de drojdie/faina chiar pe doua bloguri cu bunatati, ale unor doamne ce locuiesc in Germania.
    Si cealalta intrebare este daca la masina de paine conteaza cum pui drojdia proaspata, adica solida sau lichefiata.
    Multumesc tare tare mult pentru raspunsuri!!!!!

    ReplyDelete