Ingredientele
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
1 lingura unt moale
1 lingura sare
1 lingura zahar
2 oua
15gr unt topit pentru uns
1lingura suc de lamaie
Se pun toate ingredientele în vasul robotului,lasam la framîntat citeva minute.
Punem folie transparenta peste vas si lasam la crescut - o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile. Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelalte 3 bile intinse si unse intre ele. Apoi aceste 4 foi se vor rula. Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri)
(peste acesti pasi am sarit din lipsa de net :D )
Eu am facut bile,le-am întins,le-am pensulat cu unt,le-am suprapus si framîntat iar.
Apoi am facut iar bile,le-am întins si facut rulada/am rolat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgHhD-TZFPd7z5JRYLlsMiPNR9WGFL4yQvU1VZg2bqxCaZ4vdp6AOvbO9xL8Gl4CO9mW2kakOYeVYDwkIB59mncwY7m0xc4Q_g4nF7kIjIHJjyt80tVy8N7_fZgsmWYBkzxadUPmDn6Xg/s400/PICT5773.jpg)
Am asezat rulourile unul lînga altul.Le-am lasat la crescut înca 15-20 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS8G8Qc4cBRsTvaXmBGKDnWR_FtMXSKR8nORpa9_Rwvm0RwDxRokGNYn12JtqCqG-xYnFbDk9XOBwYGiUbVNvyzua-24JcSjg9wAKF9QmJ65V9JGAitbRJzOx3IjkYhFCL8wv66c5vJd0/s400/PICT5778.jpg)
Am presarat seminte de susan negru si alb deasupra,si hop la cuptor,la 200 °C pentru 35 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8idyj-dzrxCgjDP0_MeO-gFn0ZZw0PJ1xjHJ4G6ZDpZtUOBPIVzKKxeFwtHgEH6ufkJlSDgdlc0FVyawdcOlqQb7BF51q2eeEWhdsAG0B6C1txtOl0qOXWivWSBydZrd0WzcZ49_Noy4/s400/PICT5780.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9jsQl6-4lBGCAgxVOd1odV9ZEnTCmu-TWAfTZWSquFYn3Dbd9Tlay76omzJD15pl10YQr29XXI8vvdQnt_ZSECvD2DeYJTzg8TpbSupTFhbpKw0tGR91wnugPGepQqvkp3MSfZXeH7ow/s400/PICT5785.jpg)
ce frumusica e,am sa o incerc si eu
ReplyDeleteMerci,Craita! :)
ReplyDelete