Recipe by Stella
1 l lapte
1 canita mica/espresso cu orez/bob rotunjor
1 canita espresso zahar
1 tija de vanilie
2 lingurite de maizena/amidon
80-100 ml smîntîna lichida
un vîrf de sare
scortisoara (fac.)
Se pune orezul împreuna cu laptele,tija de vanilie(crestata pe lung),si sarea la fiert,la foc moderat/slabut,timp de 40 minute.
Dupa ce a fiert, se aduga amidonul diluat cu nitica apa ,si smîntîna lichida.
Se mai lasa la fiert 2-3 clocote,dupa care se toarna într-un vas/castron.
Se presara scortisoara deasupra(cui îi place)
Acest orez cu lapte ,are o textura fina,ca o budinca bine aromata.
Un desert placut .
Minunat! E desertul meu preferat!
ReplyDeleteScortisoara are si efecte terapeutice.
hey,Nicole.
ReplyDeleteMultumesc de vizita.
ACum trebuie sa dau o raita în blogul tau,ca am vazut desene frumoase :)