De fapt intentionam sa gatesc un papricas de vita,doar cu ceapa,ardei gras rosu,boia de ardei iute,pieper,sare...ceva de genul asta.Dar nu am gasit ardei grasi frumosi,doar verzi.Apoi niste ciuperci frumoase mi-au tras cu ochiul,asa ca m-am agatat de ele...si daca tot nu mai iesea un papricas din toate astea,o tocanita buna tot trebuia sa "construiesc".
Ingrediente:
- 800 g carne de vita,taiata bucati
- 2 ardei,taiati bucati
- 10 fire de ceapa verde,taiata rondele
- 2 morcovi,tocati grob
- 4 rosii,taiate în patru,fara pielita
- 1-2 frunze de dafin
- 1 legatura mica de marar,tocat fin
- 6-8 ciuperci,taiate în patru
- 2-3 catei de usturoi,tocat fin
- 1 canuta vin rosu
- 2 canute apa calduta
- sare,piper
- ulei de floarea soarelui
Se pregatesc toate ingredientele.Ceapa se caleste în ulei de floarea soarelui,pîna devine transparenta,apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca mai departe pîna se rumenesc si ele putin.Se stinge cu vin.Dupa ce acesta s-a evaporat,se aduga cubuletele de morcovi,ardei si rosii si se mai amesteca cîteva minute pe foc domol.Se adauga frunzele de dafin si apa,se sareaza si pipereaza putin,se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit,pe foc domol pîna scade lichidul aproape la jumatate.Se verifica carnea.Daca este deja destul de moale,se adauga ciupercile si mararul,si se fierbe mai departe acoperit,însa pe foc iute de data aceasta,timp de 15-20 de minute.Cu 5 minute înainte de a opri focul,se adauga usturoiul,se amesteca,se degusata si condimenteaza daca mai este nevoie.Se opreste focul,dar vasul se lasa mai departe pe ochi,acoperit,pîna preparati garnitura.Aromele vor avea timp suficient sa se îmbine.
Aceasta tocanita o puteti servi cu orez fiert,cartofi natur sau piure,merg bine chiar si niste paste pe lînga.Dar cel mai bine si mai bine,pe lînga aceasta tocanita,merge o mamaliguta!
Si ieri a fost buna,dar azi a fost fantastica!
Aceasta tocanita o puteti servi cu orez fiert,cartofi natur sau piure,merg bine chiar si niste paste pe lînga.Dar cel mai bine si mai bine,pe lînga aceasta tocanita,merge o mamaliguta!
Si ieri a fost buna,dar azi a fost fantastica!
Minunata prezentarea. De gust nici nu mai zic ca sunt sigura. O saptamana frumoasa!
ReplyDeleteSara,multumesc.Chiar a fost tare bunuta!A doua zi e si mai buna!
ReplyDeletePupici!
delicioasa tocanita ta !!!! ... chiar ieri am primit niste ciupercute proaspat culese din padure de la niste prieteni dragi si azi e programata si la mine o tocanita cu mamaliguta :):)
ReplyDeletedoamne maya, cat de bine poate sa arateee!!!
ReplyDeleteCat!Asa pune sare pe rana!
ReplyDeleteTu stii ca eu locuiesc lînga padure,unde cresc ciuperci...dar nu le cunosc...si daca le deosebesc...totusi mi-e frica.Nu am încredere :D
Tocanita cu ciuperci de padure plus mamaliguta,este meniu de lux!
Merci,Ophelia :)
ReplyDeleteAsa mananc si eu carnea de vita,tocanita sau pe gratar.A ta arata imbietor,mai ales cu mamaliguta!Pupici si-o saptamana fara ploaie :)!
ReplyDeleteFlory,saptamîna fara ploaie n-o sa am.M-as bucura si de-o zi cu soare!
ReplyDeletePe cuvînt,eu nu mai înteleg clima.Ce se întîmpla oare cu clima noastra?Atîta ploaie nu a avut Germania niciodata...
Mi-e frig!
Nu vreau sa pun sare pe rana , nu asta era intentia mea :(:(:( ....
ReplyDeletenoi cunoastem doar buretii de fag si ghebele , dar prietenii nostrii de la care am primit ieri ciupercutele cunosc mai multe tipuri de ciuperci , iar ieri ne-a dat craite si manatarci !!!! ... si noi stam intr-o zona frumoasa unde gasim multe bunatati in padure ;)...cand ma voi intoarce din concediu o sa merg la cules de mure !!!!! ... numa acolo imi sta gandul , mai mult decat al concediu :))...
Eiiii,nu sare pe rana în sensul ala,ci pe papila!Ne-ai provocat pofta din abundenta! xoxoxo
ReplyDeleteCum arata...mi se face pofta numai cand ma uit la poze !
ReplyDeletePupici!
Mmm ce bine arata... nu am mai mancat demult vita...
ReplyDeletePupici
Arata tare bine.Te invit si eu la o papica cu pui.te pup si o zi buna.
ReplyDelete:)))Maya,stii care e faza?Acum eu fac o tocana de vita!Sper sa iese asa buna ca a ta!Te pup!
ReplyDeleteMimmi,Teo chiar o fi gata cu tocanita!Îti fac rost de-o invitatie? :P
ReplyDeletePupici!
Bianca,noi mîncam mai des vita decît porc.Si oricum,asa carne în masa,nu am mai mîncat demult.Noi nu sîntem foarte carnivori.Traiasca legumele si fructele :D
ReplyDeleteDiaMar,papica de pui la sfîrsit de saptamîna...acum o dam pe legume,sa ne dezintoxicam :D
ReplyDeleteTeo,sigur iese la fel de buna!Pupici!
ReplyDeleteP.S.-vezi ca ti-am facut rost de oaspeti la cina.Mimmi poftea la o tocanita,si eu nu mai am.A ta,numai bine acusi o fi gata :D
Arata grozav de bine!!! Tare gustoasa trebuie sa fi fost! Pupici!
ReplyDeleteLicuta,noua ne-a placut mult.Ce mi-a placut mie în mod deosebit,a fost ideea cu ciupercile.A fost o chestie de moment,si a potrivit bine cu mamaliguta :D
ReplyDeletePffff, mor de pofta. Arata de milioaneeeee, draga Maya.
ReplyDeleteCe apetisante sunt pozele, se vede cum este carnea asa cum trebuie sa fie, sa se desparta singura si sa nu ai nevoie de cutit :) YUM!
ReplyDeleteLaura,te servesc cu o portie virtuala,ca nici în realitate nu mai am :)
ReplyDeletesalutari :)
Da,Miha,asa trebuie.Altfel nu ar fi tocanita.Am mîncat eu odata undeva o tocanita,de am mestecat pe bucatile de carne ca pe guma de mestecat =))
ReplyDeleteMie îmi place cînd se rup de singure :)
Mi-ai facut o pofta nebuna.
ReplyDeleteO prezentare de milioane, cum oare sa nu poftesti? :))
Pup.
Este delicios!
ReplyDeleteWonderful pentru servire!:)
Miha,merci.Pupici si noapte buna :)
ReplyDeleteMultumesc,Gizi!Pupici :*
ReplyDelete