January 15, 2012

Supa crema de dovleac

Între timp s-au sfîrsit si vacantele, au început scolile, am fost bolnavi, gripati, dar asa încet încet ne revenim si intram în rutina de zi cu zi.

Ingrediente:
  • ulei de masline
  • ceapa, tocata grob
  • dovleac, taiat cuburi
  • mar, feliat
  • cartof, taiat cuburi
  • morcov, feliat grob
  • vin alb
  • supa de legume sau pui
  • ramurele de oregano
  • sare, piper, nucsoara
  • otet balsamic
  • creme fraîche cu verdeturi
  • crutoane picante

Se caleste ceapa în ceva ulei de masline pîna devine transparenta, apoi se adauga celelalte legume, fructe se mai lasa 2-3 minute la calit apoi se sting cu vin alb. Dupa ce acesta se evapora, se aduga supa si ramurelele de oregano, si se lasa la fiert pîna toate ingredientele sînt moi. Se îndeparteaza verdeata, se condimenteaza dupa gust cu sare marina, piper, nuscoara si cîtiva stropi de otet balsamic de buna calitate. înainte de a fi servita se adauga si creme fraîche cu verdeturi, se amesteca si presara cîteva crutoane picante deasupra.



Crutoanele picante se fac din pîine alba taiata cubulete, usturoi feliat, aschii de unt, sare marina, piper si frunzulite oregano.Se aseaza toate ingredientele într-un vas de jena care se introduce la cuptor la 170°C pîna se rumenesc cubuletele de pîine. Cînd si cînd se mai învîrt cu lingura, pentru o rumenire uniforma.

34 comments:

  1. un an bun si plin cu tot ce-i bun!sanatate si recuperare rapida !
    supa,insotita de prezentarea asta ,nu poate fi decit mare stirnitoare de pofte!:)

    ReplyDelete
  2. Bine ai revenit in rutina!Pare ca ne pandeste si pe noi gripaa!Pupici si sanatate a toti!

    ReplyDelete
  3. Bine ai revenit si vã dorim multã sãnãtate!delicioasã supica, pup:)

    ReplyDelete
  4. Are o culoare grozava.Multa sanatate va doresc.Pup!

    ReplyDelete
  5. Merci, Flory! Sper sa va ocoleasca gripa!
    xo

    ReplyDelete
  6. DiaMar, chiar a avut o culoare tare faina si altfel fata de celelalte supe pe care le-am facut.
    xo

    ReplyDelete
  7. Multe sanatate va doresc!! Supa este fina si delicioasa! Pupicei!!

    ReplyDelete
  8. La multi ani si un an bun iti doresc! Arata f bine supa, imi place culoarea ei...

    ReplyDelete
  9. Cristina, multumesc la fel! Un an nou fericit!

    ReplyDelete
  10. Bine ai revenit!!!Grozava supita!Pup si sanatate multa!

    ReplyDelete
  11. Bine ai revenit Maya !!!! Sa inteleg ca ati avut cate putin din toate :) :( .... sper ca acest an sa va aduca mult mai multa sanatate si numai bucurii !!!

    ReplyDelete
  12. Îmi place foarte mult supa de dovleac.
    Imagini frumoase.
    sărut
    Gizi

    ReplyDelete
  13. eu tot caut dovleac si nu mai gasesc pe nicaieri :(...

    ReplyDelete
  14. Un an minunat, asa cum ti-l doresti!! Ti-a iesit o culoare grozava! Si chiar daca nu-s fan supa crema de dovleac, tot imi place ce vad! Pupici

    ReplyDelete
  15. Arata de milioane supica asta! Are o culoare foarte frumoasa!
    Te pup Maya, multa sanatate si un An Nou cat mai bun!

    ReplyDelete
  16. Superba prezentarea! Iar supa cred ca este delicioasa!

    ReplyDelete
  17. Multumesc, multumesc, draga Licuta :*

    ReplyDelete
  18. Cat, stii cum zicea bunicu-meu? La casa omului e bine sa fie putin din toate :) Asa si la noi.
    Te pup :)

    ReplyDelete
  19. Zazule, eu mai am inca în beci, adusi din tara, de la matusa mea, care are în fiecare an o groaza de feluri de dovleci. E maaare amatoare :D

    ReplyDelete
  20. Anto, nici ai mei nu erau. Denise nu se da în vînt nici acum dupa ea, dar o manînca. Sotul în schimb, care se împotrivea total, ma întreaba mai des decît am chiar eu pofta, mare amatoare de supa crema de dovleac... "Cînd mai faci?" :D

    ReplyDelete
  21. Iulia, multumesc la fel! Pupici :*

    ReplyDelete
  22. Fancy, merci. Cui îi place supa de dovleac, n-o da în laturi... cui nu... nu :D

    ReplyDelete
  23. nu am mancat niciodata! arata bine!Pup

    ReplyDelete
  24. Ce caută șunculița aia acolo?? Eu sunt la cură :((!!!

    ReplyDelete
  25. am facut si eu aceasta supa dupa reteta ta. este ffff buna si mi-a placut tare mult. sigur o sa o mai gatesc. la mine culoarea nu a fost la fel de intensa ca a ta( nu am stiut cam cat dovleac sa pun- nu am pus foarte mult,ca ai mei nu se omoara dupa dovleac). nota 10 pentru aceasta supa crema!!!

    ReplyDelete
  26. Roxana, sunculita aia... e asa de deco :D
    N-o baga în seama :D

    ReplyDelete
  27. Marilena, ma bucur ca ti-a placut. Eu am folosit un fel de Butternut di Romania, de la matusa mea din gradina. Foarte parfumat!

    ReplyDelete