Între timp s-au sfîrsit si vacantele, au început scolile, am fost bolnavi, gripati, dar asa încet încet ne revenim si intram în rutina de zi cu zi.
Ingrediente:
- ulei de masline
- ceapa, tocata grob
- dovleac, taiat cuburi
- mar, feliat
- cartof, taiat cuburi
- morcov, feliat grob
- vin alb
- supa de legume sau pui
- ramurele de oregano
- sare, piper, nucsoara
- otet balsamic
- creme fraîche cu verdeturi
- crutoane picante
Se caleste ceapa în ceva ulei de masline pîna devine transparenta, apoi se adauga celelalte legume, fructe se mai lasa 2-3 minute la calit apoi se sting cu vin alb. Dupa ce acesta se evapora, se aduga supa si ramurelele de oregano, si se lasa la fiert pîna toate ingredientele sînt moi. Se îndeparteaza verdeata, se condimenteaza dupa gust cu sare marina, piper, nuscoara si cîtiva stropi de otet balsamic de buna calitate. înainte de a fi servita se adauga si creme fraîche cu verdeturi, se amesteca si presara cîteva crutoane picante deasupra.
Crutoanele picante se fac din pîine alba taiata cubulete, usturoi feliat, aschii de unt, sare marina, piper si frunzulite oregano.Se aseaza toate ingredientele într-un vas de jena care se introduce la cuptor la 170°C pîna se rumenesc cubuletele de pîine. Cînd si cînd se mai învîrt cu lingura, pentru o rumenire uniforma.
un an bun si plin cu tot ce-i bun!sanatate si recuperare rapida !
ReplyDeletesupa,insotita de prezentarea asta ,nu poate fi decit mare stirnitoare de pofte!:)
Bine ai revenit in rutina!Pare ca ne pandeste si pe noi gripaa!Pupici si sanatate a toti!
ReplyDeleteBine ai revenit si vã dorim multã sãnãtate!delicioasã supica, pup:)
ReplyDeleteAre o culoare grozava.Multa sanatate va doresc.Pup!
ReplyDeleteAlison, multumesc la fel!
ReplyDelete:)
Merci, Flory! Sper sa va ocoleasca gripa!
ReplyDeletexo
Ramona, multumesc! Pup xo
ReplyDeleteDiaMar, chiar a avut o culoare tare faina si altfel fata de celelalte supe pe care le-am facut.
ReplyDeletexo
Multe sanatate va doresc!! Supa este fina si delicioasa! Pupicei!!
ReplyDeleteMerci, Adela :*
ReplyDeleteLa multi ani si un an bun iti doresc! Arata f bine supa, imi place culoarea ei...
ReplyDeleteCristina, multumesc la fel! Un an nou fericit!
ReplyDeleteBine ai revenit!!!Grozava supita!Pup si sanatate multa!
ReplyDeleteBuna tare aceasta supa crema!
ReplyDeleteBine ai revenit Maya !!!! Sa inteleg ca ati avut cate putin din toate :) :( .... sper ca acest an sa va aduca mult mai multa sanatate si numai bucurii !!!
ReplyDeleteÎmi place foarte mult supa de dovleac.
ReplyDeleteImagini frumoase.
sărut
Gizi
eu tot caut dovleac si nu mai gasesc pe nicaieri :(...
ReplyDeleteUn an minunat, asa cum ti-l doresti!! Ti-a iesit o culoare grozava! Si chiar daca nu-s fan supa crema de dovleac, tot imi place ce vad! Pupici
ReplyDeleteArata de milioane supica asta! Are o culoare foarte frumoasa!
ReplyDeleteTe pup Maya, multa sanatate si un An Nou cat mai bun!
Superba prezentarea! Iar supa cred ca este delicioasa!
ReplyDeleteMultumesc, multumesc, draga Licuta :*
ReplyDeleteBuna dara, Haplea draga :)
ReplyDeleteCat, stii cum zicea bunicu-meu? La casa omului e bine sa fie putin din toate :) Asa si la noi.
ReplyDeleteTe pup :)
Gizi, merci si pupici :*
ReplyDeleteZazule, eu mai am inca în beci, adusi din tara, de la matusa mea, care are în fiecare an o groaza de feluri de dovleci. E maaare amatoare :D
ReplyDeleteAnto, nici ai mei nu erau. Denise nu se da în vînt nici acum dupa ea, dar o manînca. Sotul în schimb, care se împotrivea total, ma întreaba mai des decît am chiar eu pofta, mare amatoare de supa crema de dovleac... "Cînd mai faci?" :D
ReplyDeleteIulia, multumesc la fel! Pupici :*
ReplyDeleteFancy, merci. Cui îi place supa de dovleac, n-o da în laturi... cui nu... nu :D
ReplyDeletenu am mancat niciodata! arata bine!Pup
ReplyDeleteCe caută șunculița aia acolo?? Eu sunt la cură :((!!!
ReplyDeleteam facut si eu aceasta supa dupa reteta ta. este ffff buna si mi-a placut tare mult. sigur o sa o mai gatesc. la mine culoarea nu a fost la fel de intensa ca a ta( nu am stiut cam cat dovleac sa pun- nu am pus foarte mult,ca ai mei nu se omoara dupa dovleac). nota 10 pentru aceasta supa crema!!!
ReplyDeleteAlinutzika, multumesc :)
ReplyDeleteRoxana, sunculita aia... e asa de deco :D
ReplyDeleteN-o baga în seama :D
Marilena, ma bucur ca ti-a placut. Eu am folosit un fel de Butternut di Romania, de la matusa mea din gradina. Foarte parfumat!
ReplyDelete