April 12, 2013

Tiramisu a l'orange

 Un desert delicios. Merita facut la valau :D 



Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 portocale, filetate
  • 4 linguri de zahar, sau dupa gust
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingura amidon fin de porumb
  • 250 g mascarpone
  • 16 piscoturi
  • 200 ml suc de portocale (am folosit suc natural 100%, direct presat, dar cumparat)
  • 2 linguri Cointreau (lichior de portocale)
  • cacao, fructe de ornat...

Amestecati lingura de amidon cu 2 linguri de suc de portocale. Se fileteaza portocalele.
Feliutele obtinute, împreuna cu tot cu zeama pe care o adunati în timp ce filetati,
le dati într-un vas, adaugati zahar dupa gust si pastaia de vanilie despicata. Se da pe foc moderat. 


Cînd începe a clocoti, adaugati amidonul dizolvat în suc si amestecati usor pîna se îngroasa.
Un minut ajunge. Dupa racire se îndeparteaza pastaia de vanilie,
se adauga mascarpone si se amesteca bine, dar usor. 




Se pregatesc patru pahare, cupe, boluri... ce doriti. Eu am ales pahare de Martini.
În sucul de portocale se adauga cele doua linguri de Cointreau.
Piscoturile se trec prin acest lichid, apoi se aranjeaza dupa bunul plac în recipientele alese.
Eu le-am asezat asa: 




Crema am pus-o cu lingura, avînd grija sa apas usor pentru a umple bine spatiul dintre piscoturi.
Am dat la rece pîna a doua zi, dar nu e nevoie de asa mult timp.
Totusi macar 2-3 ore ar trebuis sa se odihneasca. Înainte de servire se pudreaza cu cacao,
se orneaza cu fructe sau ce doriti si se serveste cu maaare pofta! 





32 comments:

  1. cat sant de minunate ....de mare efect.imi place ideea si reteta

    ReplyDelete
  2. M-ai dat pe spate. Am admirat cupa cu produsul finit, dar acum ca am vazut si cum l-ai facut....Cred ca-i pun "gand rau" cat de curand.

    ReplyDelete
  3. Daca e vorba de tiramisu, indiferent sub ce forma este, nu lipsesc nici in ruptul capului.
    Minunat desert iar despre prezentarea pe care ai ales-o Maya, nu se poate spune decat eleganta,rafinata,cu bun gust.Impresia asta mi-o lasa.
    Weekend placut !

    ReplyDelete
  4. Un mare like - ceva de genul acesta fac si eu!

    ReplyDelete
  5. Atragatoare combinatie, iar efectul vizual e wow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, îmi place si în portii individuale, dar si unu baban e bun :D

      Delete
  6. Arata foarte bine!! Nu am incercat niciodata cu portocale, cred ca e super aromat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noua ne plac genul asta de deserturi, în orice varinata :D

      Delete
  7. Foarte aromat acest tiramisu, exact pe gustul meu ;-) puup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie mi se pare ca portocala si cacaoa dau bine împreuna :)

      Delete
  8. O alta minunatie produsa cu mare talent, racoritoare si parfumata de fructe. Nota maxima pentru originalitate si prezentare ireprosabila.
    Iti doresc un weekend relaxant si calduros!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru cuvintele MARI. O saptamîna însorita!

      Delete
  9. Ador acest desert!! Simplu, minunat si elegant desert!! Pupici!!

    ReplyDelete
  10. Cum am deschis pagina.. am inghitit in sec!! :))

    ReplyDelete
  11. Sincer sa-ti spun mie nu-mi place asa de mult tiramisu, dar versiunea asta cu portocale pare ca-mi face cu ochiu asa putin. Mersi mult de reteta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie îmi place orice versiune, atita timp cît nu e cu oua crude :)

      Delete
  12. Groava prezentarea, iar desertul cred ca are un gust tare aromat! Pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noia am fost incîntati de combinatie! Pup!

      Delete
  13. Mmm, ce pofta mi-ai facut:) Arata tare apetisant!Pup!

    ReplyDelete
  14. Facut, mancat, placut. Mi-au iesit 4 pahare, dintre care unul l-am spart (cand am deschis usa la frigider mi-a zburat). Si doar sunt atenta, ca acolo-i locul lor cand fac dulciuri la pahar.. N-are nica, pahare de martini se gasesc iar tiramisù mai fac.

    ReplyDelete
  15. Cioburile aduc noroc! Sa fie din plin!
    Ma bucur ca ti-a placut!

    ReplyDelete