- 150-200 ml vin alb sec
- 2 linguri cognac
- 1 lingurita mustar
- 1-2 linguri piper verde din borcan/sau cît va place
- 200 ml smantana de frisca
- patrunjel tocat (fac.)
- sare
Vinul se fierbe impreuna cu cognacul timp de 8-10 minute pe foc moderat.
Adaugam smantana si mai lasam 8-10 minute la fiert pe foc mic,
dupa care adaugam mustarul si amestecam bine cu telul.
Adaugam piperul verde, amestecam si degustam. Saram.
dupa care adaugam mustarul si amestecam bine cu telul.
Adaugam piperul verde, amestecam si degustam. Saram.
In final se adauga patrunjelul verde tocat, daca va place.
Se pastreaza cald, pana preparam antricotul.
Carnea:
Se pastreaza cald, pana preparam antricotul.
Carnea:
- felii antricot maturat 14 zile
- condimente dupa gust
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
Scoatem antricotul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi preparat.
E bine sa ajunga la temperatura camerei.
Se prajeste mai bine (carnea nu raceste uleiul).
Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.
E bine sa ajunga la temperatura camerei.
Se prajeste mai bine (carnea nu raceste uleiul).
Condimentam feliile de carne.
Topim untul impreuna cu uleiul de masline.
Cand este incins, adaugam feliile de antricot
si le prajim 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Se scot din tigaie, si se lasa 5 minute la odihna.
Se serveste cu sosul de piper,
eventual acompaniate de cartofi copti, orez fiert...
eventual acompaniate de cartofi copti, orez fiert...
Medium.
noroc ca nu tre sa deschid gura ca sa tastez!! ar face laptopu scurtcircuit. oare ai habar cum ii spune in engl? poti sa-mi spui te rog unde locuieste el pe vita? oare o fi ribeye? in fine, tot il fac maine!
ReplyDeleteDana,Entrecôte(fr.) cred ca e Ribeye(eng.).Eu cumpar doar maturat cel putin doua saptamîni! :)
ReplyDeleteEste foarte bune,se topeste în gura :D
m-ati omoryt:)
ReplyDeletePovestigustoase,sper ca nu! :P
ReplyDeleteBuna Maya,
ReplyDeleteasi dori mult adresa ta de e-mail,adresa mea este alexandrinatheiss@yahoo.de
este oarecum in zona in care se afla cotletul la porc....
ReplyDeletesi ptr ca nu m-am, exprimat corect,el se afla la vita ...of course...
ReplyDeleteAlexandrina,adresa mea de e-mail este:
ReplyDeletemaya.esprit@gmail.com
Buna si LA MULTI ANI! Am si eu o rugaminte: daca vrei sa-mi spui, cum se matureaza carnea de vita, timp de 14 zile sau de unde pot s-o cumpar gata maturata?
ReplyDeleteLumy, eu o cumpar gata maturata de la macelar. Se poate matura în mai multe feluri. Macelrau cre'ca matureaza cîte juma' de vita odata, în camere speciale care mentin o anumita temperatura, umiditate... etc.
ReplyDeleteAcasa o poti matura în vid/în punga vidata/fara aer, dar nu stiu exact la ce temperatura trebuie tinuta. Cred ca un frigider rece îi ajunge, doar ca temperatura trebuie mentinuta. Deci nu este indicata maturarea într-un frigider care se deschide zilnic.
Multumesc mult, pentru raspuns. Am sa caut si eu la macelarie pentru ca la supermarket, nu am gasit.
ReplyDelete