- avocado
- usturoi
- sare
- zeama de lamîie
- jalapeno (fac.)
Crema de avocado o face fiecare in functie de gust. La trei avocado de marime medie folosesc 3 catei mari de usturoi, sucul de la o lamîie de marime medie si sare dupa gust. Cui îi place poate adauga si un jalapeno. Mie îmi place, dar cum Denise a "reînceput" sa-l manînce, îl fac pe gustul ei...adica usturoiat si multa lamîie.
Maruntim usturoiul.
Taiem un avocado pe jumatate, îndepartam sîmburele,
apoi se scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri.
O punem peste usturoi si facem piure cu mixerul bat.
Stoarcem lamîie peste pasta de avocado.
Mixam mai departe,apoi adaugam si pulpa celui de-al 2-lea avocado,
saram, mai stoarcem ceva zeama de lamîie, mixam mai departe.
Continuam asa cu fiecare avocado. Nu îi despicam pe toti deodata!
Daca e cald si nu ne miscam destul de repede,
riscam sa avem o crema de o culoare...nu asa frumoasa.
riscam sa avem o crema de o culoare...nu asa frumoasa.
Avocado oxideaza foarte repede,
de aceea adaugam dupa fiecare tura de pulpa zeama de lamîie.
Acidicul citric împiedica oxidarea.
Eu ador crema asta. Este simpla, foarte gustoasa si "pufoasa".
Merge perfect cu pîine prajita sau ca dip pentru legume,
pe crackers...etc.
Reteta asta trebuie s-o incerc neaparat. Chiar am cumparat un avocadi si nu stiam ce sa fac cu el.:D
ReplyDeleteLaura,noua ne-o place asa,foarte mult.O mai fac si altfel,dar asta este cea mai usoara varianta :)
ReplyDeleteBuna Maya!
ReplyDeleteAi un blog foarte frumos, cu retete dementiale!
Imi place foarte mult fontul cu care este scris in header.Poti sa imi spui te rog, cum se numeste?
Si eu o fac in w-end. Da' am o intrebare, cat timp se poate pastra? Si in cat timp oxideaza? Multumesc, Maya :)
ReplyDeleteCe culoare frumoasa are...
ReplyDeleteMaya, pozele tale sunt perfecte. Cred ca si un simplu pahar cu apa ar arata delicios pozat de tine ;):P
Buna rau, cu chips, pe piine sau cu peste. Schönes Wochenende! L.G.Cami
ReplyDeleteSi mie imi place mult, nu este insa recomandat la dietele de slabire ...
ReplyDeleteSylvia,nu stiu cît tine.La noi s-a cosumat cel tîrziu a 2-a zi...deci în nu stiu cum sta treaba dupa 24 de ore :D
ReplyDeleteDe oxidat,din punct de vedere al culorii,nu cred ca oxideaza.Dar nu stiu cum s-ar schimba gustul,din cauza usturoiului crud..De ci cel mai indicat,ar fi cosumata proaspata aceata crema...adica în ziua în care o faci,sau cel tîrziu a doua zi.
Olguta,multumesc :)
ReplyDeleteDa,cami...simpla si buna.Si tie un schönes WE.Pupici!
ReplyDeleteBucataras...acu' depinde si cît manînci.Daca intinzi putina crema pe o scrijea de pîine uscata,n-o sa te îngrasi de la asta :P
ReplyDeleteNu am incercat pana acum, insa pun reteta de la tine deoparte ;)
ReplyDeleteAna,banuiesc ca scriam amîndoua cam în acelasi timp!Chiar dupa ce am citit dimineata pe blogul Yafei,am si scris acest mesaj.
ReplyDeleteSanatate ,Ioanei !