Reteta simpla, nimic spectaculos, dar potriveste perfect ca felul I, înaintea unui fel principal mai satios, gras... ca o rata la cuptor. Desi servita cu crutoane aromatizate cu scortisoara, aceasta supa,
nu are o nota dulceaga, ci din contra, chiar acrisoara... si cel mai important, face apetit pentru felul urmator.
Ingrediente pentru supa:
Ingrediente pentru crutons:
nu are o nota dulceaga, ci din contra, chiar acrisoara... si cel mai important, face apetit pentru felul urmator.
![Imagine](http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZULeRfN_I/AAAAAAAAA3s/ai68thWv50s/supa%20de%20portocale%20%287%29.jpg)
Ingrediente pentru supa:
- 2 portocale cu coaja netratata (sucul 250 ml si putina coaja)
- 2 morcoviori
- 500 ml supa de pui
- 1 lingura creme fraîche
- 1 echalote
- 2 linguri ulei de susan
- sare
- piper
- chili
Ingrediente pentru crutons:
- pîine alba
- putin ulei de susan
- scortisoara
Tocam ceapa lunguiata/echalote si morcovii mai grob.
Taiem fîsii subtiri din coja de portocala (doar primul strat, cel portocaliu, fara alb).
Calim ceapa, morcovii si coaja de portocala în ulei de susan,
![Imagine](//lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUEoZHu7I/AAAAAAAAA3U/0TPdtlbfSGA/supa%20de%20portocale%20%281%29.jpg)
stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare si piper si chili dupa gust.
![Imagine](//lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUEiFXRbI/AAAAAAAAA3Y/u43cLaLORMA/supa%20de%20portocale%20%282%29.jpg)
Stoarcem portocalele. Ale mele au fost mari si foarte suculente. Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Între timp gustam si condimentam daca mai este nevoie (sare, poate chiar niste chili).
![Imagine](//lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUE9UBtmI/AAAAAAAAA3c/r69bVPaC0XA/supa%20de%20portocale%20%283%29.jpg)
![Imagine](//lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUE0ya2PI/AAAAAAAAA3g/OlZmxL7vc44/supa%20de%20portocale%20%284%29.jpg)
Facem piure cu mixerul bat. Adaugam creme fraîche, amestecam.
![Imagine](//lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUFNrCeFI/AAAAAAAAA3k/Dr4qnq_L_s4/supa%20de%20portocale%20%285%29.jpg)
Crutons
Taiem pîinea cubulete si o prajim în putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra, amestecam.
![Imagine](//lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZULVNIhwI/AAAAAAAAA3o/lEaWvk9FDE0/supa%20de%20portocale%20%286%29.jpg)
Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
![Imagine](//lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzP2e3-5TNI/AAAAAAAAA2E/J1XVXoYX2KQ/supa%20de%20portocale%20%288%29.jpg)
Surprinzator de buna!
Taiem fîsii subtiri din coja de portocala (doar primul strat, cel portocaliu, fara alb).
Calim ceapa, morcovii si coaja de portocala în ulei de susan,
![Imagine](http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUEoZHu7I/AAAAAAAAA3U/0TPdtlbfSGA/supa%20de%20portocale%20%281%29.jpg)
stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare si piper si chili dupa gust.
![Imagine](http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUEiFXRbI/AAAAAAAAA3Y/u43cLaLORMA/supa%20de%20portocale%20%282%29.jpg)
Stoarcem portocalele. Ale mele au fost mari si foarte suculente. Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Între timp gustam si condimentam daca mai este nevoie (sare, poate chiar niste chili).
![Imagine](http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUE9UBtmI/AAAAAAAAA3c/r69bVPaC0XA/supa%20de%20portocale%20%283%29.jpg)
![Imagine](http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUE0ya2PI/AAAAAAAAA3g/OlZmxL7vc44/supa%20de%20portocale%20%284%29.jpg)
Facem piure cu mixerul bat. Adaugam creme fraîche, amestecam.
![Imagine](http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZUFNrCeFI/AAAAAAAAA3k/Dr4qnq_L_s4/supa%20de%20portocale%20%285%29.jpg)
Crutons
Taiem pîinea cubulete si o prajim în putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra, amestecam.
![Imagine](http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzZULVNIhwI/AAAAAAAAA3o/lEaWvk9FDE0/supa%20de%20portocale%20%286%29.jpg)
Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.
![Imagine](http://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SzP2e3-5TNI/AAAAAAAAA2E/J1XVXoYX2KQ/supa%20de%20portocale%20%288%29.jpg)
Surprinzator de buna!
Arata splendid.
ReplyDeleteLa multi si tot ce iti doresti pe 2010.
Ai un blog foarte frumos!
Multe variante de supa am vazut,cu portocale nu stiam. O zi buna!Cami
ReplyDeletePS: Am o rugaminte, cind ai timp, te rog mult sa schimbi titlul la blogul meu.L-am schimbat acum 2-3 luni. Multumesc mult de tot!
kity,merci.Este o supa buna.AM ezitat mult pîna s-o fac,si acu regret ca nu am probat-o mai devreme :D
ReplyDeleteCami,te-am adaugat cu numele nou.
ReplyDeletePupici!
Doamne Maya, ce blog ai. Chiar ca ma dai pe spate, arata totul ca la carte.
ReplyDeleteCatalina,merci :)
ReplyDelete