Dupa cum vedeti,m-am îndragostit de tofu.
Prajim tofu impreuna cu usturoiul maruntit,
in ceva ulei de masline.
Cand tofu devine usor auriu,
adaugam cubuletele de rosii si ardei,
verdeata si condimentam cu sare si piper.Amestecam bine.
In final,adaugam si pasta de ardei rosu,
amestecam,si mai lasam un minutel sa traga.
Degustam si condimentam daca este nevoie.
Servim pe ciabatta prajita.
O bunatate!
Daca va place usturoiat bine,
dati pîinea cu usturoi,dupa ce ati prajit-o!
Lecker!
- 4 felii de ciabatta/sau alta paine
- 100 g tofu faramitat grob
- 1 rosie mare, tocata cubulete(fara semnite)
- 1 ardei galben,tocat cubulete
- 1 lingura de verdeata tocata
- 1 lingura pasta de ardei rosu
- 1 catel de usturoi,dat prin presa
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Prajim tofu impreuna cu usturoiul maruntit,
in ceva ulei de masline.
Cand tofu devine usor auriu,
adaugam cubuletele de rosii si ardei,
verdeata si condimentam cu sare si piper.Amestecam bine.
In final,adaugam si pasta de ardei rosu,
amestecam,si mai lasam un minutel sa traga.
Degustam si condimentam daca este nevoie.
Servim pe ciabatta prajita.
O bunatate!
Daca va place usturoiat bine,
dati pîinea cu usturoi,dupa ce ati prajit-o!
Lecker!
Hallo Maya,
ReplyDeleteTofu esste o minunatä Alternative pentru carne sau si Brinzä. Also mie miar place foarte. Fein , fein
Multe Salutäri Jacob
Eu chiar am redus considerabil carnea,dar nu ca sa-i fac loc la Tofu :D
ReplyDeleteOricum,îmi place foarte mult,si o sa-l prepar în foarte multe feluri,doar ca momentan sînt cam parasita de inspiratie :D
Hallo Maya,
ReplyDeleteimi fac in Seara asta un pic Ginduri si revin cu ceva
Multe Salutäri
Idei noi,mi-ar fi de maaaare folos!Astept retete,pareri,impresii despre tofu!Merci mult :)
ReplyDeletece idee misto, n-am vazut niciunde tofu pe bruschette! poate ca asta-i reteta care o sa-i dea rost pe lume, ca pana acuma nu prea a avut, pentru noi...
ReplyDeleteDana,eu am început sa ador tofu.Imi place si facut doar simplu,ca nuggets,in sos de soia,sau condimentat în fel si chip,apoi prajiti..in salate,sau pur si simplu asa.. :)
ReplyDeleteExcelenta ideea Maya...am sa ti-o fur, ok?
ReplyDeletePoti s-o furi linistita,si spre sa-ti si placa :)
ReplyDeleteEu înca sînt în cautare de noi idei,pentru prepararea retetelor cu tofu.
Pai am si eu cateva, le voi face curand. poate o sa-ti placa vreuna...apropo', vrei sa-ti schimbi alimentatia?
ReplyDeleteCatalina,sînt în cautare de "NOU".
ReplyDeleteAm observat ca în ultima vreme,mîncam tot mai putina carne...a pornit de la sine,apoi m-am simtit "animata" de blogul Inei,de pe vremea cînd era doar vegetarian.Îmi plac mult si retetele ei vegane,pentru ca ador cruditatile,dar nu cred ca as putea deveni vegana...nici macar vegetariana,pentru ca ador sa manînc cîteodata un antricot la gratar cu mult mujdei de usturoi,sau prajit în ulei de masline.Probabil din cauza antricotului astuia,nu o sa ajung vegetariana :D
bravo, maya ... eu nu pot sa ma impacat cu o astfel de brinza, insa pare delicios ce ai facut
ReplyDeleteTu esti ca Bogdi al meu (sotu')...prea ii ploua in gura cateodata dupa un biftec, n-am sa uit cum isi comanda de Craciun, i-a facut si poza, a zis ca e cel mai bun muschi de vita pe care l-a mancat vreodata...asa ca, e greu...dar nu imposibil. Si mai e ceva, cand simti si esti pregatit poti,cand e vremea ta...cum zic eu. Degeaba incerci daca nu e sa fie!
ReplyDeleteBucataras,trebuie sa mai încerci :D
ReplyDeleteCatalina,eu nu cred sînt în cautare de vointa pentru de a deveni vegetariana.Sînt fericita ca am redus considerabil carnea din alimentatie,pentru ca stiu ca e mai sanatos asa,iar în rest...ma bucur ca descopar alimente noi(pentru mine),si mai îmi si plac..cum este tofu,de exemplu :)
ReplyDeleteMaya,faci numai mancaruri delicioase!!!
ReplyDeleteSi eu a trebuit sa reduc carnea din preparate(mai mult de nevoie...poate am mai spus ca fetele mele au devenit cam vegetariene)...si sunt in continua cautare de alimente si experimente noi...:*
Buna Maya...cred ca e mai bine de un an de cand am bagat site-ul tau la favorite...In fiecare zi intru sa vad cu ce minunatie ne mai delectezi.Ador prezentarea ta, esti un fotograf desavarsit, cu un simt estetic bine pus la punct. Am reprodus multe din retetele tale.Yum-yum!Felicitari
ReplyDeleteMariette,eu nu-s o mare carnivora,dar totusi îmi place carnea cînd si cînd.În schimb sînt o mare cosumatoare de legume si fructe,si emreu sînt în cautare de combinatii gustoase :D
ReplyDeleteTofu este teren nou pentru mine,si ma bucur ca l-amluat sub lupa,ca-mi place.Mai trebuie doar sa inventez ceva bun din el:D
Deea,multumesc pentru apreciere si de vizita.Ma bucur daca pot inspira pe careva în bucatarie...locul unde de multe ori intram în pana de idei :)
ReplyDelete