- 6 rosii
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapa
- 200 g orez cu bob lung
- 150 ml vin alb
- 2 cani supa/sau apa fierbinte
- 1 mîna de busuioc/frunze
- 125 g mozzarella
- 50 g cascaval
- sare
- piper
- ulei de masline
Îmi pare rau ca am uitat sa tai si cîteva masline în umplutura.
Calim ceapa tocata în ceva ulei de masline pîna devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte,
si adaugam busuiocul tocat grob.
În timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.
Le taiem în jumatate,curatam de semintele.
Cînd orezul este pe jumatate fiert,îl tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat în bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam într-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam în cuptorul rece,fixat pe 200°C
Rosiile:
Ardeiul meu :)
Calim ceapa tocata în ceva ulei de masline pîna devine transparenta.
Adaugam orezul,amestecam si lasam putin la rumenit,dupa care stingem cu vin.
Dupa ce s-a evaporat vinul,stingem din nou cu supa/apa fierbinte,
si adaugam busuiocul tocat grob.
În timp ce orezul fierbe,pregatim legumele.
Le taiem în jumatate,curatam de semintele.
Cînd orezul este pe jumatate fiert,îl tragem deoparte si-l lasam la racorit.
Adaugam mozzarella si cascavalul taiat în bucatele.Amestecam.
Umplem legumele,pe care le asezam într-un vas termorezistent.
Le stropim cu putin ulei de masline,si le dam în cuptorul rece,fixat pe 200°C
Rosiile:
Ardeiul meu :)
Daca nu va place orezul rumenit deasupra,acoperiti legumele cu folie de aluminiu,sau eventual capacul vasului.Mie îmi place daca e rumenit usor,sa crontani pe boabele de deasupra
Hallo Maya,
ReplyDeleteund An nou fericit si pline de Sänätate iti doresc.
Tare feinä Bunätate ai fäcut.
Sänätos , elegant si foarte gustos.
Compliment
Multe Salutäri Jacob
arata foarte bine! (mie imi place foarte mult tigaia ta rosie)
ReplyDeleteJacob,un An Nou fericit cu bucurii si sanatate maxima îti doresc!
ReplyDeleteMultumesc!
Laura
ReplyDeleteTigaia mea rosie,de cînd am cumparat-o,e în actiune aproape zilnic.Am ajuns fan înrait,al oalelor de la Le Creuset(cele grele si emailate atît interior cît si exterior.Am 3 de marini,forme si culori diferite :D ...a 4-a,va fi o alta culoare,forma...marime.. :D
Mi-ai dat o idee pentru azi!Merci!
ReplyDeleteMa bucur ,Mariette!Asa si eu,cînd nu stiu ce sa mai fac,dau o raita peste bloguri :D
ReplyDeleteWaw!
ReplyDeleteLa multi ani, Maya!
Multumesc,Catalina!
ReplyDeleteVroiam sa-ti scriu un comentar sub poza Alexiei,dar nu pot..nu stiu de ce.
Maya draga, comentariile sunt deasupra postarii, poate nu s-or fi afisat, nu stiu ce sa zic. Dar iti multumesc oricum, esti draguta!
ReplyDeletePfoaaaaaaaaaa...ai dreptate! are bazdaci la creier, nu stiu ce are. Trec la reparat imediat. bine ca mi-ai spus, multam fain.
ReplyDeleteCatalina,mie-mi apar sub posturi :O
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteTot sub post vad comentarul,doar ca acum merge.Probabil ai reparat între timp :)
ReplyDelete