Schokotorte mit Kokoscreme
Blatul de ciocolata:
Dunkler Biskuitboden:
- 6 oua (300 g)___________________6 Eier(300g)
- 130 g faina_____________________130 g Mehl
- 10 g praf de copt________________10 g Weinsteinbackpulver
- 20 g cacao dark(Sarotti)__________20 g Kakao
- 1 zahar cu vanilie_______________1 Bourbon Vanillezucker
- 100 g zahar____________________100 g Zucker
Se preîncalzeste cuptorul la 170-180°C.Se bat ouale spuma cu zaharul si zaharul cu vanilie într-un robot de bucatarie pe cea mai înalta treapta.Se amesteca faina cu praful de copt,cacao si se adauga mixînd pe cea mai joasa treapta a robotului.Aluatul se toarna într-o forma cu perete detasabil unsa si se coace pe sina din mijloc 20-25 minute.Dupa ce este copt se desprinde blatul de pe perete,acesta se îndeparteaza si se lasa pe un gratar la racit.
Backofen auf 170-180°C vorheizen.Eier,Zucker und Bourbon Vanillezucker in der Küchenmaschine auf höchster Stufe schaumig aufschlagen.Mehl,Weinsteinbackpulver,
Kakao mischen und auf auf niedrigster Stufe unterrühren.Den Teig in einer gefettete
Springform geben und auf mittlerer Schiene 20-25 Minuten backen.Nach dem Backen den Biskuitboden vom Rand lösen, diesen entfernen und auf Kuchengitter auskühlen lassen.
Crema de cocos:
Kokoscreme:
- 150 g cocos proaspat_____________150 g frische Kokosmark
- 100 g zahar_____________________100 g Zucker
- 200 ml lapte____________________200 ml Milch
- 200 ml smîntîna de frisca__________200 ml Schlagsahne
- 100 ml apa de cocos(din nuca)_____100 ml Kokoswasser(aus der Nuss)
- 30 g unt nesarat_________________30 g ungesalzener Butter
- 40 g amidon de porumb(Gustin)____40 g Stärke(Gustin)
Cocosul se taie în bucati si se macina fin în blender împreuna cu zaharul si laptele.
Se lasa asa o ora sa traga.
Das Kokosmark in Stücke schneiden und zusammen mit Zucker und Milch in die Küchenmaschine fein zerkleinern.Eine Stunde ziehen lassen.
si se da la fiert pe flama mica.Se amesteca pîna crema se îngroasa.Se adauga si amesteca untul.
Das Gemisch in einem Topf gießen,Sahne und Kokoswasser hinzufügen,die Stärke unterrühren und auf kleiner Flamme zum kochen bringen.So lange rühren bis die Kokoscreme dick geworden ist.Butter unterrühren.
Se taie blatul în doua.O jumatate de blat se pune în forma(sau inel de montat),se *însiropeaza si se întinde crema de cocos deasupra.Se îsiropeaza si cealalta felie de blat(capacul tortului) si se aseaza peste crema.Se da torta pentru cîteva ore în frigider,cel mai bine peste noapte,pentru a se îmbiba aromele.
Biskuit in 2 Böden schneiden.Eine Bodenhälfte in eine Form(oder Tortenring) legen, mit *Sirup tränken und mit Kokoscreme bestreichen.Die andere Bodenhälfte(Tortendeckel) ebenfalls mit Sirup tränken und darauf geben.Torte einige Stunden oder am besten über Nacht im Kühlschrank durchziehen lassen.
*Sirop:
*Sirup:
zahar_____________Zucker
vanilie____________Vanille
apa______________Wasser
Se amsteca toate ingredientele pîna se topeste zaharul.
Alle Zutaten miteinander vermischen bis der Zucker sich aufgelöst hat.
Zum Überziehen mit Schokoladenglasur Schokolade grob zerkleinern und mit Kokosöl in einem Topf im Wasserbad bei schwacher Hitze schmelzen.
Yammmyyy, inghit in sec acum la ora asta tarzie :P
ReplyDeleteSo,so..jetzt erst...Wie gesagt, sehr lecker. Bei Aldi gabts keine Kokosnüsse mehr, ausverkauft! Habe aber noch welche bekommen. Schönen Sonntag und l.G. Cami
ReplyDeleteMMmm ce deliciu ai facut tu aici!!! Imi place.
ReplyDeleteE frumos inelul tau pe care l-ai folosit la tort. trebuie sa ma uit daca se gaseste cumva si pe aici dar...m-as mira.
te pup
Doamne ce bine arata! Trebuie sa-l fac si eu cat de curand! Crezi ca as putea folosi cocos deshidratat/maruntit (din punga)?
ReplyDeleteMultumesc mult, vin mereu aici si "imprumut" retetele tale grozave.
Sanda (locuiesc in USA)
Io, io, io vreau felia aia bestiala si nemaipomenita si nemaivazutaaa...
ReplyDeleteUn tort foarte apetisant!
ReplyDeleteImi place foarte mult cum ai facut crema.
Sper ca nu te superi daca mi-o notez.
Pe curand.
delicios! imi place foarte mult crema din cocos proaspat, categoric am s-o incerc!
ReplyDeleteil est sublime ce gâteau et trop gourmand, j'adore
ReplyDeleteun morceau ne serai pas de refus
bonne journée
Miine il fac, cu siguranta imi iau timp. Pina atunci te invit la o felie de tort cu mango si capsuni. O seara placuta! Cami
ReplyDeletewow...o bunatate! ador cocosul..il voi incerca~super super super
ReplyDeleteEste minunat tortul tau! Felicitari!
ReplyDeleteMmmmm superb arata! :)
ReplyDeleteIsa,stiu ca e pe gustul tau ciocolatos! :x
ReplyDeleteCami,gasesti tu altundeva nuci bune.Sa le scuturi sa asculti cît suc e înauntru.Cu cît mai mult,cu atît mai proaspata e nuca!
ReplyDeleteO seara faina!
M
Bianca,sigur gasesti un inele de asta de inox pe la raioanele cu articole de uz casnic prin supermarketuri.Eu îl am dintr-un Discounter.Lidl sau Aldi,nu mai stiu exact.
ReplyDeleteMerci,o seara faina!
Sanda,poti folosi,doar ca trebuie sa-l macini totusi sa fie fin de tot.Faci operatia asta la fel ca si în reteta cu cuburile,în blender.Eventual mai adaugi vreo 50 ml lapte în plus.
ReplyDeleteO zi faina!
Liana,nu mai am,dar data viitoare trimit o bucata! :)
ReplyDeleteDaniele,placerea e de partea mea!
ReplyDeleteO seara placuta!
dana,ma bucur ca-ti place.Te pup!
ReplyDeleteFimère,merci beaoucoup!
ReplyDeleteOoooo,mango si capsuni!O combinatie super!
ReplyDeleteCami,pupici!
Just me,ma bucur ca-ti place! O seara faina!
ReplyDeleteCoffee beans,thank you :)
ReplyDeleteEdith,merci.Te pup!
ReplyDeleteRadu,as dori sa stiu despre ce site este vorba.Adica ma intereseaza continutul. Multumesc.
ReplyDeleteSehr lecker! Atata stiu si eu in germana!
ReplyDeleteTeostan,mutumesc!
ReplyDeletevai ce bine arata...felicitari
ReplyDeleteNaty,multumesc!
ReplyDeleteCrema este buna la gust, dar mult, mult prea budincoasa. Ma asteptam sa fie ceva gen interiorul de la Bounty, dar a iesit exact ca o budinca. Cred ca 40 de g de amidon e prea mult...
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