October 25, 2007

TOCANITA DE CIUPERCI CU MACCHERONI



800 g ciuperci maro
1 ceapa
1 legatura mica patrunjel
200 ml lapte
1 lingurita faina
sare,piper
1 catel usturoi ras fin

Am spalat ciupercile în apa cu faina.Metoda preluata de la Jamie Oliver.Într-adevar sa curata foarte bine.
Îndepartam 2-3 milimetri din capetele coditelor.
Cele mai mari le taiem în functie de marime..în 2-3-4
Punem ceapa tocata la calit.Cînd devine transparenta,adaugam ciupercile.Se învîrte de vreo cîteva ori,timp de 2-3 minute.Cînd încep a lasa zeama,condimentam cu sare si piper(cine doreste poate aduga ceva vin alb).Dupa înca 3-4 minute ,adaugam patrunjelul tocat.Presaram faina(în ploaie) fin peste ciupercile în sos,si amestecam rapid.Adaugam laptele,reducem focul si mai lasam pe foc vreo 5 minute.
Între timp se fierb si pastele..
În 10-15 minute e gata toata afacerea,iar cine iubeste ciupercile,sigur îi place.
Se pot servi alaturi de o mamaliguta,paste..sua ca garnitura pe lînga o pulpita,sau alta carne .
Eu am saervit cu maccheroni barilla.


No comments:

Post a Comment