January 22, 2010

Crema simpla de avocado

Ingrediente:

  • avocado
  • usturoi
  • sare
  • zeama de lamîie
  • jalapeno (fac.)

Crema de avocado o face fiecare in functie de gust. La trei avocado de marime medie folosesc 3 catei mari de usturoi, sucul de la o lamîie de marime medie si sare dupa gust. Cui îi place poate adauga si un jalapeno. Mie îmi place, dar cum Denise a "reînceput" sa-l manînce, îl fac pe gustul ei...adica usturoiat si multa lamîie.



Posted Image





Posted Image




Maruntim usturoiul.



Posted Image



Taiem un avocado pe jumatate, îndepartam sîmburele,

apoi se scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri.

O punem peste usturoi si facem piure cu mixerul bat.



Posted Image



Stoarcem lamîie peste pasta de avocado.



Posted Image





Mixam mai departe,apoi adaugam si pulpa celui de-al 2-lea avocado,

saram, mai stoarcem ceva zeama de lamîie, mixam mai departe.





Posted Image





Continuam asa cu fiecare avocado. Nu îi despicam pe toti deodata!

Daca e cald si nu ne miscam destul de repede, 
riscam sa avem o crema de o culoare...nu asa frumoasa.

Avocado oxideaza foarte repede,

de aceea adaugam dupa fiecare tura de pulpa zeama de lamîie.

Acidicul citric împiedica oxidarea.



Posted Image





Eu ador crema asta. Este simpla, foarte gustoasa si "pufoasa".

Merge perfect cu pîine prajita sau ca dip pentru legume,

pe crackers...etc.





Posted Image

13 comments:

  1. Reteta asta trebuie s-o incerc neaparat. Chiar am cumparat un avocadi si nu stiam ce sa fac cu el.:D

    ReplyDelete
  2. Laura,noua ne-o place asa,foarte mult.O mai fac si altfel,dar asta este cea mai usoara varianta :)

    ReplyDelete
  3. Buna Maya!
    Ai un blog foarte frumos, cu retete dementiale!
    Imi place foarte mult fontul cu care este scris in header.Poti sa imi spui te rog, cum se numeste?

    ReplyDelete
  4. Si eu o fac in w-end. Da' am o intrebare, cat timp se poate pastra? Si in cat timp oxideaza? Multumesc, Maya :)

    ReplyDelete
  5. Ce culoare frumoasa are...
    Maya, pozele tale sunt perfecte. Cred ca si un simplu pahar cu apa ar arata delicios pozat de tine ;):P

    ReplyDelete
  6. Buna rau, cu chips, pe piine sau cu peste. Schönes Wochenende! L.G.Cami

    ReplyDelete
  7. Si mie imi place mult, nu este insa recomandat la dietele de slabire ...

    ReplyDelete
  8. Sylvia,nu stiu cît tine.La noi s-a cosumat cel tîrziu a 2-a zi...deci în nu stiu cum sta treaba dupa 24 de ore :D
    De oxidat,din punct de vedere al culorii,nu cred ca oxideaza.Dar nu stiu cum s-ar schimba gustul,din cauza usturoiului crud..De ci cel mai indicat,ar fi cosumata proaspata aceata crema...adica în ziua în care o faci,sau cel tîrziu a doua zi.

    ReplyDelete
  9. Da,cami...simpla si buna.Si tie un schönes WE.Pupici!

    ReplyDelete
  10. Bucataras...acu' depinde si cît manînci.Daca intinzi putina crema pe o scrijea de pîine uscata,n-o sa te îngrasi de la asta :P

    ReplyDelete
  11. Nu am incercat pana acum, insa pun reteta de la tine deoparte ;)

    ReplyDelete
  12. Ana,banuiesc ca scriam amîndoua cam în acelasi timp!Chiar dupa ce am citit dimineata pe blogul Yafei,am si scris acest mesaj.
    Sanatate ,Ioanei !

    ReplyDelete