April 1, 2013

Blogul lunii Aprilie - 2013

Dulcegarii culinare, un blog care doream sa vi-l prezint mai dedemult. Chiar daca de o bucata buna de timp autoarea nu mai scrie pe acest blog,  trec cînd si cînd pe acolo, cu speranta ca poate cîndva, Antonina,  îsi va relua activitatea. Mi-e dor de scrierile minunate, amuzante (un umor deosebit are fata asta! ), originale, inconfundabile si imaginile frumoase care exprima voiosie, viata, multa culoare si dragoste pentru detaliu. 
În afara retetelor minunate si de toate felurile, pe blogul Antoninei veti gasi o multime de imagini însotite de articole informative - de la concursuri, cine regale, întîlniri, organizari, o multime de evenimente.
Rasfoind printre dulcegarii, am ales una care îi reprezinta blogul în totalitate, fiind o adevarata dulcegarie culinara. Ce poate fi mai dulce, mai aromat si parfumat... decît acest tort minunat? Un deliciu care unge sufletul! Multa ciocolata, crema mascarpone, fructe parfumate, unt si smîntîna grasa, arome... mmmm! Cum bine spune Antonina. "Daca-i bal, bal sa fie, nu? " 




Rasfoind pe blog am dat de acest mic dejun minunat, care pe lînga ca se pregateste rapid, mai este si extrem delicios! Dupa cum bine stiti deja, eu sînt amorezata în toate brînzeturile cu mucegai (si restul :D ) , asa ca trebuia facut neaparat. M-am rasfatat cu o felie... maricica :D
Mai jos veti gasi link spre reteta de pe blog. De fapt sînt doua variante. Eu am ales una, dar neavînd în casa rosii uscate, am folosit rosii proaspete pe care le-am curatat de coja, scos miezul si taiat bucatele. Un deliciu. Multumesc pentru retea! A dus la multe alte idei.



Varinata mea cu rosii proaspete.


În cazul în care înca nu cunoasteti blogul Dulcegarii culinare, va doresc rasfoire placuta!
Antonina, îti doresc numai bine, iar daca te vei hotarî sa scrii din nou, eu te astept

36 comments:

  1. si eu iubesc blog-ul ei, din pacate pt Antonia, cred ca trece prin ceva problem, banui cam ce ar putea fi, ii doresc multa putere si la fel ca tine sper ca intr-o zi sa revina:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din pacate, mai devreme sau mai tîrziu toti ajungem sa ne confruntam... cu ce ne ofera viata, destinul...
      Un blog minunat, care trebuia sa ajunga în odiseea mea :)

      Delete
  2. Replies
    1. Atunci cînd va fi pregatita, va fi binevenita :)

      Delete
  3. Antonia are un blog desavarsit si cred ca oricine i-a trecut pragul macar odata s-a indragostit de stilul ei, iar acum ii duce lipsa... Astept cu drag ziua in care Antonia sa ne impartaseasca din nou, in modul cel mai sincer si mai dulce posibil, experientele ei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, are un stil relaxant si te surprinzi zîmbind citindu-i textele :)

      Delete
  4. Minunata alegere, Maya. Si eu urmaream blogul Antoninei cu drag si o astept ca si tine. <3 Te pup.

    ReplyDelete
  5. Si eu iubesc blogul Antoninei.. Ca si tine, trec aproape saptamanal si-l mai rasfoiesc.. Sper ca va fi cat mai aproape ziua in care Antonina va avea putere sa revina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orice lovitura, are nevoie de un anumit timp de refacere si asta trebuie sa respectam. Egal cînd va fi, noi o asteptam cu bratele deschise :)

      Delete
  6. Maya, ai mare dreptate! Un blog absolut fascinant!

    ReplyDelete
  7. Sper sa depaseasca toate momentele neplacute, sper sa aiba forta sa o faca si sper sa-si reia activitatea pe blogul ei minunat.

    ReplyDelete
  8. Si mie imi place tare mult de Antonina, iar textele, pozele ei sunt surprinzatoare. Are umor cu carul, e originala si te uimeste mereu. Mi-e dor de ea...sper sa se refaca dupa pierderea suferita si sa aiba puterea de a o lua de la capat si sa revina cu retete minunate ca si pana acum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum spuneam, citind-o, ma surprind mereu zîmbind cu gura la urechi! Un umor deosebit!

      Delete
  9. Nu numai ca Antonina scrie si gateste divin,este si o persoana absolut fantastica.Si eu sunt printre cei ce asteapta revenirea ei pe blog.
    Felicitari pentru alegerea facuta! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. O alegere de suflet, la fel ca toate blogurile alese, inclusiv al tau. Sînteti minunati! xoxoxo

      Delete
  10. Frumoasa alegere! Antonina a reusit prin stilul ei sa aduce ceva nou, frumos...altfel, pe langa retetele si pozele ei minunate. Si eu abia astept sa se intoarca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un stil care aduce voie buna si placut pupilei, chiar si papilei :)

      Delete
  11. Un blog deosebit are Antonina , careia ii doresc putere sa treaca peste pierderea suferita anul trecut (usor de dat sfaturi:(()...
    Bv Maya , ptr c-ai reamintit de blogul ei .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Într-o buna zi, atunci cînd va fi pregatita, sigur o sa ne surprinda cu o reteta delicioasa prezentata în imagini pline de lumina si culoare :)

      Delete
  12. Si mie imi este atat de dor de ea si de stilul ei...I-am trimis un mesaj ca sa citeasca aici si sa vada cat de mult este iubita si dorita de noi toti. Speram ca intr-o zi se va intoarce. Maya, draga mea, iti multumesc din suflet ca ai ales blogul ei pe luna aceasta! Te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogul ei l-am ales demult...
      L-am tot pus în asteptare, nestiind ce sa fac din cauza celor întîmplate. Nu voiam sa citeasca si sa se simta cumva obligata sa spuna ceva. La fel cum nici acum nu as vrea asta. Eu aleg blogurile care-mi plac în mod deosebit, care-mi merg la suflet, fara a astepta ca autorul sa lase vreun mesaj. Pur si simplu vreau sa împartasesc si altora ceea ce îmi bucura ochiul si îmi gîdila materia cenusie :)

      Delete
    2. :( Draga Maya, nu ma intelege gresit...vroiam sa citeasca postarea ta si comentariile fetelor de mai sus, poate reusim sa o convingem sa revina pe blog, si sa stie ca o iubim mult, dar asta nu inseamna ca o obligam sa spuna sau sa faca ceva ce nu si-ar dori. :*

      Delete
    3. Nu (ne-)am înteles gresit, ci chiar sîntem de acord. Eu doar voiam sa sublinez faptul ca de mult a fost pe lista blogurilor mele de suflet, dar nu stiam ce sa fac... sa nu deranjez cu postarea mea.

      Jonglez cu ideea de a opri în curînd odiseea blogurilor, pentru o perioada cel putin, asa ca am hotarît sa-mi postez alegerea acum, fiindca doresc neaparat ca acest blog sa faca parte din colectia mea.

      Pupici xoxoxo

      Delete
  13. Daca in imagini arata asa nu vreau sa ma gandesc ce gust poate avea :) !

    ReplyDelete
  14. Si eu urmãream cu plãcere blogul ei, dulciurile mai ales mã dãdeau gata:) incã o am pe lista mea si astept sa posteze...

    ReplyDelete
  15. Un blog deosebit și cum puține găsești, romanești sau neromanești, foodie sau nu
    Tare mult îmi doresc ca într-un fel sau altul, într-o forma sau alta sa revină

    ReplyDelete
  16. Iuffff , ce alegere frumoasa , draga Maya !!!!
    Blogul lui Anto l-am descoperit inca din primele luni de viata , apoi , dupa ce mi-am facut si eu blogul , i-am urmarit fiecare postare cu mult drag . Este un blog unic dupa parerea mea , iar ea este o mare figura . Sper din suflet sa revina si sa scrie din nou pe blog. Si eu , la fel ca voi , o astept cu mare drag si nerabdare !!! Te pup, draga Anto !!! <3
    PS.Cand am anuntat provocarea Dulce Romanie pe blogul meu acum cateva zile , apoi cand am inceput sa invit fetele sa participe , imd m-am dus cu gandul la Anto pentru ca la ea am participat ptr prima data la aceasta provocare si tare mi-ar fi placut sa participe si ea la mine , insa nu am vrut si nici nu vreau s-o deranjez cu o invitatie !

    ReplyDelete