Prima si ultima data cînd am cumparat si pregatit acest peste.Dupa ce l-am cumparat si gatit,am aflat conditiile în care este crescut,si mi-a trecut pofta de el :D Mai multe informatii gasiti pe net.Nu sterg reteta,deoarece se poate face cu orice alt filet de peste,si chiar este o retete buna.
- 500 g pangasius
- 1 lingura faina integrala
- 1 lingura faina de malai
- usturoi deshidratat/rîsnita
- sare
- piper
- ulei
Pentru sos:
- 500 g ciuperci
- 600 ml supa de pui
- 2-3 catei de usturoi
- 3 felii de lamîie
- sare
- piper
- ulei
- 1-2 linguri mondamin
Prima data pregatim sosul.
Curatam si taiem ciupercile felii/bucati,dupa care le punem împreuna
cu usturoiul trecut prin presa si ceva ulei la prajit.
Cînd sînt putin rumenite,
adaugam supa de pui si feliile de lamîie curatate de coaja/si toata partea alba.
Lasam sa traga un clocot,dupa care îngrosam sosul cu Mondamin/amidonul pentru îngrosat sosuri.
Eu îl folosesc pe acesta,pentru ca se poate presata direct peste zeama,
fara a face cocoloase.
Daca folositi un amidon,care nu stiti cum se comporta,
dizolvati-l în 1-2 linguri de apa rece,apoi îl turnati la sos.
Amestecam,mai lasam sa traga un clocot usor,
si luam vasul de pe foc.Îndeprtam feliile de lamîie.
În timp ce a clocotit sosul,am condimentat pestele.
Se poate amesteca faina cu malaiul ,iar în acest amestec tavaliti filetul de peste.
Eu am presarat doar,pentru ca nu am vrut sa obtin o crusta groasa(de data asta )
Prajim scurt pestele pe ambele parti,în ceva ulei.
Bun-bun!!
Fiica-mea a vrut si niste paste pe lînga !
maya reteta e minunata iar sosul un deliciu.matei nu prea e mare fan ciupercute dar a mancat la greu din ele iar sotul cred ca la fiecare 2-3 imbucaturi zicea ce bun e!
ReplyDeletepupici pt asa retete faine si rapide!
Hahah,nici nu am vazut comentarul.Scuze! Oricum vazusem pe blog ca ai facut! Ma bucur ca-ti place.Si eu ador retetele rapide!
ReplyDeletePup fluturasul! :)
Maya ,minunata reteta asta! mi-a placut tare ,tare mult! pacat ca sotul va trebui sa-si incalzeasca portia. ajunge tarziu in seara asta.
ReplyDeletemultumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi!
tortul de piersici a devenit desertul preferat al casei!
te pup si te urmaresc zilnic!