November 21, 2008

Pangasius cu ciuperci în sos de lamîie

Prima si ultima data cînd am cumparat si pregatit acest peste.Dupa ce l-am cumparat si gatit,am aflat conditiile în care este crescut,si mi-a trecut pofta de el :D Mai multe informatii gasiti pe net.Nu sterg reteta,deoarece se poate face cu orice alt filet de peste,si chiar este o retete buna.


Attached Image


  • 500 g pangasius
  • 1 lingura faina integrala
  • 1 lingura faina de malai
  • usturoi deshidratat/rîsnita
  • sare
  • piper
  • ulei



Attached Image



Pentru sos:

  • 500 g ciuperci
  • 600 ml supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 felii de lamîie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1-2 linguri mondamin
(amidon pentru îngrosat sos)


Attached Image


Prima data pregatim sosul.
Curatam si taiem ciupercile felii/bucati,dupa care le punem împreuna
cu usturoiul trecut prin presa si ceva ulei la prajit.


Attached Image


Cînd sînt putin rumenite,


Attached Image


adaugam supa de pui si feliile de lamîie curatate de coaja/si toata partea alba.


Attached Image


Lasam sa traga un clocot,dupa care îngrosam sosul cu Mondamin/amidonul pentru îngrosat sosuri.
Eu îl folosesc pe acesta,pentru ca se poate presata direct peste zeama,
fara a face cocoloase.

Daca folositi un amidon,care nu stiti cum se comporta,
dizolvati-l în 1-2 linguri de apa rece,apoi îl turnati la sos.

Amestecam,mai lasam sa traga un clocot usor,
si luam vasul de pe foc.Îndeprtam feliile de lamîie.



Attached Image


În timp ce a clocotit sosul,am condimentat pestele.
Se poate amesteca faina cu malaiul ,iar în acest amestec tavaliti filetul de peste.
Eu am presarat doar,pentru ca nu am vrut sa obtin o crusta groasa(de data asta )
Prajim scurt pestele pe ambele parti,în ceva ulei.


Attached Image


Bun-bun!!
Fiica-mea a vrut si niste paste pe lînga !


Attached Image

3 comments:

  1. maya reteta e minunata iar sosul un deliciu.matei nu prea e mare fan ciupercute dar a mancat la greu din ele iar sotul cred ca la fiecare 2-3 imbucaturi zicea ce bun e!
    pupici pt asa retete faine si rapide!

    ReplyDelete
  2. Hahah,nici nu am vazut comentarul.Scuze! Oricum vazusem pe blog ca ai facut! Ma bucur ca-ti place.Si eu ador retetele rapide!
    Pup fluturasul! :)

    ReplyDelete
  3. Maya ,minunata reteta asta! mi-a placut tare ,tare mult! pacat ca sotul va trebui sa-si incalzeasca portia. ajunge tarziu in seara asta.
    multumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi!
    tortul de piersici a devenit desertul preferat al casei!
    te pup si te urmaresc zilnic!

    ReplyDelete