November 20, 2008

Pizza Hawaii

Ingrediente pentru o pizza de 35 cm Ø

Aluatul

  • 250 g faina
  • 120 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 g drojdie
  • 1 vf.cutit zahar
  • 3-4 linguri de apa calduta
  • sare


Punem faina într-un castron, facem o adîncitura în care punem drojdia frecata cu zaharul si apa calduta. Lasam 10 minute pîna se umfla drojdia, apoi începem a framînta. Adaugam uleiul si laptele si framîntam pîna aluatul se desprinde de pe mîini. Este elastic si fin. (Bineînteles ca se poate face si în robot,sau cu mixerul). Lasam aluatul la crescut la loc caldut, timp de 15-20 minute, dupa care îl întindem cu mîinile/degetele, pe tava unsa cu ulei.


Sosul
  • 150 ml piereu de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

În timp ce aluatul creste, facem sosul. Adaugam toate ingredientele într-un vas
si macinam totul cu mixerul stick/facem o pasta fina.



Acoperis :D
  • 150-200 g prosciutto
  • 200 g ananas
  • 125 g mozzarella

Pîna se odihneste aluatul pe tava, pregatim prosciutto, taiem mozzarela felii si ananasul bucatele.

Punem sosul peste aluat, îl întindem bine peste tot.




Asezonam prosciutto si mozzarella,




adaugam ananasul si dam la copt pe sina din mijloc a cuptorului la 250 °C,
pîna se rumeneste.





Pofta buna!!!


Eu am facut-o pentru fiica-mea si înca 2 prietene si nu am avut timp de prea multe poze :D

Asta e pizza preferata a Denisei :)


10 comments:

  1. vai,ce bine arata,eu sunt moarta dupa pizza ;)) Pupici ,Maya :) si multumesc pt reteta.

    ReplyDelete
  2. Si la mine e urmatoarea pizza pe lista.La noi Patrick e cu Regina,Günther cu Thunfisch si ceapa,eu cu somon si mascarpone iar amelie de la toti cate un pic.Data viitoare ii indop pe toti cu Hawaii ca m-am saturat sa tot fac 'nspe feluri.
    eu nu mai pun ulei in tava,ca imi vine sa ma pup tot timpul ca mi-am cumparat tavile alea de la Ikea.Is super.
    Nu lasa mozzarella apa la copt?

    ReplyDelete
  3. Ceva dragut, care sigur ar manca din pizza asta minunata...:-), deci intra aici:
    http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=1560479383964&source=jl999

    muah !

    ReplyDelete
  4. Ana,si noi sîntem toti amatori de pizza :)
    merci Pup!

    ReplyDelete
  5. Mie-mi plac toate cele însirate.De fapt la toti ne plac.Denise e cu Hawaii,si ton cu ceapa,cel mai mult.

    Mozzarella lasa ceva zeama,dar dupa cum vezi pizza mea e foarte mare,are 35 cm,si am pus doar 125 g mozzarella,adica o bila.AM taiat-o felii subtiri.Bineînteles ca poti pun orice cascaval.

    Pe mine nu ma deranjeaza uleiul din tava..doar ung,deci nu balteste.De fapt chiar îmi place custul aluatului copt pe tava unsa cu ulei :D

    ReplyDelete
  6. Gina!! Thanks,you made my day!! Muahh! Meooowwwwwww!

    ReplyDelete
  7. arata foarte bine:-)
    noi mancam mai nou si ne-am obisnuit prietenii sa treaca pe la noi la o pizza. eu fac o versiune de aluat ceva mai simpla, doar apa, faina, drojdie si sare (eventual adaug putin ulei). toppingul e de obicei din bacon, branza de burduf, parmezan si ciuperci crude (obligatoriu). sosul de rosii il facdin pasta sau bulion in care adaug doar oregano, sare si foarte putin zahar :-)

    ReplyDelete
  8. Ola ,Hadeane!
    Si eu fac pizza si aluaturi..de toate felurile.În general ce-mi surîde pe moment :D

    Tu vii aici cu brînze de burduf..si chesti de-astea la acre eu nu ajung asa usor..raule!!! :D

    ReplyDelete
  9. Maya, excelenta acest aluat de pizza. Nu am avut ingredientele de pus deasupra la fel ca ale tale, dar blatul a iesit excelent.
    Pufos in interior si cu coaja moale. Imi place si ca se face foarte rapid.

    Multumesc frumos,
    Aniela

    ReplyDelete
  10. Maya, revin sa iti arat ce am facut din pizza ta...
    http://www.activitaticopii.ro/pizza
    Multumesc mult inca o data,azi o refac. Numai bine!

    ReplyDelete