Toskanapfanne - am servit odata de la cineva care cumparase felul asta de mîncare de la Eismann. Este o amestecatura de legume cu peste si sos, si se gaseste congelat, în punga.
Pentru ca mi-a placut, am încercat sa fac si eu din ce mi-am amintit eu ca am vazut în farfurie... desi nu se vad prea multe :D
Pentru ca mi-a placut, am încercat sa fac si eu din ce mi-am amintit eu ca am vazut în farfurie... desi nu se vad prea multe :D
Nu stiu daca reteta asta are ceva din Toscana sau e doar asa denumita sa sune mai..a la Italia :)
Cert este ca sub aceasta denumire, am vazut în magazine, la congelatoare si de la firma Iglo, iar interiorul arata la fel ca cel de la Eismann. Si din ce am citit pe ambalaj, contine acelasi ingrediente, ca si cele folosite de mine.
Cert este ca sub aceasta denumire, am vazut în magazine, la congelatoare si de la firma Iglo, iar interiorul arata la fel ca cel de la Eismann. Si din ce am citit pe ambalaj, contine acelasi ingrediente, ca si cele folosite de mine.
Avem nevoie de :
- 500 g filet de peste
- 100 g morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 3-400 g spanac
- 250 ml sos de rosii
- 150 ml smîntîna lichida
- sare
- piper
- ulei de masline
- Pestele îl taiem bucati.
- Spanacul îl fierbem si stoarcem bine, tocam putin.
- Ardeii îi taiem bastonase.
- Morcovul îl feliem.
- Ceapa o taiem pestisori.
Sotam ceapa în uleiul încins pîna devine transparenta.
Adaugam pestele si condimentam.
Amestecam usor si lasam pe foc 2 minute,
Adaugam pestele si condimentam.
Amestecam usor si lasam pe foc 2 minute,
dupa care adaugam si legumele.
Amestecam din nou foarte usor si dupa alte 2 minutele adaugam si spanacul,
urmat de sosul de rosii si smîntîna.
Amestecam usor sa nu strivim pestele si lasam asa sa fiarba înca 5 minute.
Mie îmi place sa-l servesc cu mamaliguta .
Stiu ca nu arata extrem lecker, dar va asigur ca e bun!
mmmm Maya combinatia pare buna tare :P
ReplyDeleteEste-este,si merge cu orice peste! :)
ReplyDeleteArata chiar grozav...imi imaginez ce bun a fost.Felicitari pentru aceasta incercare reusita.
ReplyDeleteEu zic ca arata super lecker!! Imi place tare mult combinatia peste-spanac si avand in vedere ca nu e nevoie de cuptor se executa imediat ce reperez pe aici ingredientele. Multumesc Maya pentru reteta!!
ReplyDeletehai, ca arata bine. uite, eu nu-s mancator de peste si mi s-a facut pofta:-)
ReplyDeleteMoni,acu chiar aspectuasa nu este,dar este într-adevar buna! :)
ReplyDeleteMerci! :)
Laura,vad ca deja ai învatat ceva germana.Am vazut si pe blogul tau ca stii cum le zice la oua :D Chiar a fost draguta povestea.Abia astept s acitesc mai departe ce faci si ce mai descopri tu prin Germania. :)
ReplyDeleteDaca încerci,sper sa-ti placa! :)
Ei,Hadeaneee..oare am mai zis pe aici,sau pe altundeva!..
ReplyDeleteStii ce zice fiica-mea?..ca mîncarea asta arata sa de parca a mai fost mîncata odata! :D si totusi o manînca cu placere,pentru ca adora pestele :)
Daca e din Toscana sigur imi place... Iubesc Toscana, poate intr-o alta viata o sa stau si eu acolo :))
ReplyDeleteSigur o incerc. Mercik :)
Edith,
ReplyDeleteCredeam ca totusi îl numesc astia de pe aici doar asa..a la Toscana,ca sa para mai interesant.Dar se pare totusi ca e adevarat.Adriana spune ca a întrebat 2 toscani adevarati,si chiar exista felul asta de mîncarica de peste cu spanac!
Mie chiar imi place cum arata si chiar daca nu sunt eu "a fish person" :P, imi face cu ochiul.
ReplyDeleteMaya ma bucur ca ti-a placut povestioara si cred ca mai curand decat doream voi mai veni cu una proaspata si mai groasa de data asta. Te pup si maine cand ma duc la kaufland o sa cumpar si pestiuc...asta in cazul in care il nimeresc bineinteles!!
ReplyDeletece foame cand vin pe aici...un alt premiu :-)
ReplyDeleteArata minunat mancarica, imi imaginez cat de buna a fost, mi se face pofta doar uitandu-ma la ea, felicitari!!!!! Te pup!! :)
ReplyDeleteimi place si reteta ta !!! ;)
ReplyDeleteCat,ma bucur ca-ti place si varianta asta.
ReplyDeleteDin nou vad ca mi-au scapat mesaje.Se întîmpla în perioadele cind sint în concediu...Fetelor,îmi cer scuze.
Salut Maya si multzumim pt. toate retzetele care le-ai impårtåsit cu noi de-a lungul anilor.Azi am fåcut retzeta asta a ta cu cod proaspåt pescuit de mine si fiul meu dimineatzå in fiord,inså am omis spanacul pt. cå lui nu-i place.A iesit SUPER bun si tot in acelasi mod am pregåtit si un peste macrou,inså am mai adåugat 2 fruze de dafin. Te pup si la mai multe retzete usoare :o)
ReplyDeleteElla, multumesc pentru vizita, si ma bucur mult ca te-am inspirat :)
ReplyDeleteO seara frumoasa.
M.