Zeama de capsune am facut-o pe loc din:
- 500 g capsune, tocate grob/jumatati
- 3 felii de lamîie
- 800 ml apa
- 550-600 zahar
- 1 kg rubarba
în restul de zeama am mai adaugat zahar si am lasat sa fiarba, pîna s-a legat putin, ca un sirop normal.
Am spalat si curatat rubarba. Merge foarte usor.
Se cresteaza putin la capat, apoi se jupoaie de-a dreptul :D
Dupa curatarea a 1 kilogram de rubarba, au ramas 800 g.
Am taiat rubarba în bucati de 2-3-4 cm si am pus-o în borcane.
Sa le umpleti bine, pentru ca dupa fiert, volumul rubarbei scade.
Am turnat zeama calduta, apoi am închis bine borcanele.
Le-am scufundat în apa calda, atît cît sa le acopere,
si le-am lasat la fiert/sterilizat 25 minute total/ 10 minute
Dupa ce le-am scos din apa fiarta, le-am acoperit cu prosoape
si le-am lasat la racit pîna a doua zi.
Un deliciu!
Notite:
-cui îi place vanilia, poate adauga în zeama la fiert o pastaie despicata
(desi ador capsunele si vanilia, în combinatie nu le suport)
-un baston de scortisoara, la fel, aromeaza foarte placut acest compot-sa nu va sperie cantitatea de zahar(chiar ar mai merge), rubarba este foarte acra
-pentru a nu avea ate printre dinti, curatati rubarba bine
Minunat arata compotul, sa-mi pastrezi o portie, te rog ;-))
ReplyDeleteSuper!!! Anul trecut am mancat prima oara rubarba..am facut prajitura cu ea. Poate anul asta pun si eu un compot.
ReplyDeletePupici si paste fericit!!
Pe mine m-ai lovit! Si mie imi place combinatia, de altfel rubarba servita oricum este in topul preferintelor mele!
ReplyDeleteSuperb! Te felicit, Maya!
ReplyDeletePaste fericit alaturi de cei dragi!
Incantatoare reteta,ca de obicei!
ReplyDeletePaste fericit si delicios iti doresc!
Ce frumoasa postare! O poezie!
ReplyDeleteSarbatori fericite, te pup!
Nu am mancat niciodata rubarba...dar siropul de capsuni pentru el pot baga mana in foc ca-mi place :)
ReplyDeleteLa multi ani!
ReplyDeletehttp://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs&feature=player_embedded#!
Super reteta!!
ReplyDeleteAveţi deja un rubarbă grădină, am de gând să o fac.
Paşte fericit!
Sărut:Gizi
Christos a inviat!
ReplyDeletePaste Fericit draga Maya!
ReplyDeletePaste fericit! Sanatate multa, iubire si fericire! Hristos a-nviat!
ReplyDeleteLiana,mai am un borcan,dar mai fac.Acusica e rubarba mea numai buna,si mai pun de-o portie...de data asta mai babana :D
ReplyDeleteBia,sa stii ca tare bun compotul de rubarba!Paste feericit!
ReplyDeleteRalu,eu compot înca nu am mîncat.Asta a fost prima data.P1ina acum doar în marmelada de capsuni sau în prajitura.Compotul asta este delicios!Deabia astept sa fac urmatoarea tura cu rubarba din gradina mea,desi a fost bun si cu rubarba din gradina altora =))
ReplyDeleteAlexandrina,multumesc.Sarbatori fericite!
ReplyDeleteMariette,multumesc.Sarbatori fericite!
ReplyDeleteMononoke,merci!Pupici si sarbatori fericite!
ReplyDeleteBucate apetisante,dar sa vezi ce buna e combinatia capsuni+rubarba! :*
ReplyDeleteSorin,multumesc :)
ReplyDeleteSarbatori fericite!
Gizi,am rubarba în gradina.
ReplyDeleteTe pup si îti doresc Paste Fericit!
Cella,sarbatori fericite!
ReplyDeleteSarbatori fericite,Lili :*
ReplyDeleteSabina,multumesc!sarbatori fericite! :*
ReplyDeleteTengo que felicitarte por la compota de Ruibarbo,se ve deliciosa y muy linda,tenemos acá la Nalca que se parece mucho,es un fruto silvestre y yo preparo mermelada,más no he peobado nunca el ruibarbo,tu postre se ve muy fino,cariños y abrazos.
ReplyDeleteGracias,Rosita :)
ReplyDelete