Pentru ca nu am mai facut paste de casa de ceva vreme si tot mai aveam faina din Italia (înca mai am :P ), m-am pus pe framîntat aluat de taitei.
Ingrediente:
- 250 g faina tip 00*
- 250 g gris de grîu dur macinat foarte fin **
- 5 oua
- 1 mîna frunze busuioc
- 1 lingura rasa sare
*Barilla-per tutte preparazioni(faina obisnuita)
**Semola di grano duro rimacinata,am folosit tot Barilla-per pane e pasta
Am framîntat toate ingredientele cu robotul,
pîna am obtinut un aluat compact, destul de fest
si deloc lipicios. L-am mai framîntat si cu mîna vreo 2 minute
apoi am format o bila pe care am învelit-o în folie transparenta.
Am dat auatul la frigider aproximativ o ora.
(Se lasa neaparat la odihna)!
Dupa de s-a odihnit destul, l-am scos de la rece si l-am împartit în patru.
Am întins foi subtiri, din care am taiat 5 foi dreptunghiulare pentru lasagne,
iar restul foilor l-am rolat si am taiat tagliatelle,
pe care le-am lasat 2 zilela uscat, într-un loc racoros si ferit de lumina.
Tagliatellele, le-am pastrat acopeite cu o foaiede hîrtie la loc racoros si întunecat.
Le-am fiert al dente si amestecat doar cu ulei de masline, usturoi si peperoncino.
Foile le-am folosit la o lasagne cu zucchini, pe care o voi posta mîine.
Există ceva făcut de tine care să nu fie extraordinar? :D
ReplyDeleteExcelente pastele acestea.N-am facut niciodata,dar acum ,dupa ce le-am vazut pe ale tale, m-ar tenta.
ReplyDeleteNici mie nu-mi place sa fac paste...dar tu mereu imi dai ghes, ma impingi de la spate, Maya! :*
ReplyDeleteImi place stilul tau de a gati, super.
ReplyDeleteCand termini faina imi spui si-ti trimit cata vrei,ca tare priceputa mai esti!pupici
ReplyDeleteArcadia,ma faci sa capat bujori în obrajori!Te pup :*
ReplyDeleteRasapunsul este : Da! :D
Mariette,aluaturile de pasta trebuie facute cu putina rabdare.Si fara gris sau faina din grîu dur iese bine o foaie,sau taitei,doar ca dupa fiert nu mai sînt asa "al dente"/trebuie fierte foarte scurt/,dar totusi pastele facute în casa sînt incomparabile cu cele cumparate :D
ReplyDeleteLiana,cum spuneam,eu uram sa le fac,dar acum chiar îmi place!
ReplyDeleteMultumesc mult,Miodrag.Si au apreciez nervii tai de a bibili(decora).Foarte frumos faci,si banuiesc ca dispui de o rabdare fantastica :)
ReplyDeleteSalutari si multumesc de vizita!
Flory,merci!Bun de stiut ca la o adica am un dealer de faina ! =)) Cum suna! =))
ReplyDeleteMai îm înca destula,ca mi-am adus multa/multe feluri din Italia.Îmi aduc multe chestii dar faina,ulei de masline,otet balsamic...chestie de astea care tin mult,îmi aduc cu gramada! :D
Arata extraordinar, le-as manca cu placere, cu toate ca nu cred ca m-as incumeta sa le si fac. Cred ca ar iesi un dezastru la mine :)
ReplyDeleteMaya, voriam sa te intreb... Am aruncat un ochi pe retetele de tarte, vreau sa fac si eu in weekend, si ma gandeam ca poate stii vreo reteta de tarta "sarata" (cu branza sau ceva). Am vazut la cineva niste poze, dar nu exista si reteta. Multumesc
Irina,cu pastele pîna te apuci e mai greu,apoi trebuie un picut de rabdarica,si dupa aia merge ca "uns" :D
ReplyDeleteUite aici doua retete de tarte.Daca imi zice exact ce ai vrea,poate as putea sa-ti dau niste idei :)
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/04/tarta-cu-vinete.html
http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/05/tarta-cu-rucola.html
Multumesc Maya de ajutor... Acum si eu ca o bucatareasa amatoare... ma invart si nu prea stiu ce vreau. Dar reteta cu rucola arata de zile mari. Cred ca este castigatoare! :)
ReplyDeleteIrina,mie îmi plac mult ambele.Ador si rucola,si vinetele :)
ReplyDeleteHázi tészta készítés,nem mondom,szuper,anyukám csinálta utoljára.De elképzelhető,hogy én is neki állok!!!
ReplyDeleteKöszönöm,Mellissina :*
ReplyDeleteSuper,spune-mi te rog de ce pui gris in aluat?eu nu pun niciodata dar poate,poate!!!
ReplyDeleteMariana,nu e un gris obisnuit.Daca ai vazut am specificat la ** despre ce este vorba.
ReplyDeleteSemola di grano duro rimacinata,am folosit tot Barilla-per pane e pasta
Este un gris macinat foarte fin ca o faina si este din grîu dur.Este special pentru paste.Asa au o textura mai al dente,mai italiana,asa cum îmi plac mie :D
Buna,
ReplyDeleteEste gresit sa facem aluatul doar cu semola?
Ai incercat?
Multumesc.
Nu, nu este gresit deloc. Cu cel italian semola di grano duro rimacinata de la Barilla de exemplu, iese bine. Dar cu varianta mea nemteasca, adica Gris de grîu dur de la Rosenmehl, am facut doar în amestec cu faina obisnuita.
DeleteSi mai revin cu o intrebare. Busuiocul arata de parca e inmuiat in apa. Cum l-ai facut?
ReplyDeleteMultumesc.
Elena
L-am strivit în mojar. Nu cu apa, doar asa frunzele. Iese sucul, de aceea arata asa :)
ReplyDelete