- piscoturi savoiardi
- 2 cani apa fierbinte
- 100 g fulgi de cocos
Laptele de cocos obtinut, se lasa la racit. Nu îl îndulciti.
Aceasta licoare se foloseste la aromatizarea piscoturilor.
Crema de capsuni
- 500 g mascarpone
- 500 g capsuni+ zahar dupa gust
Budinca de cocos
- 400 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 4 linguri amidon de porumb
- 100 g fulgi de cocos
si se fierbe pîna se îngroasa, amestecînd într-una.
Crema asta are consistenta unei budinci groase bine!
Se macina capsunii cu zahar dupa gust si se amesteca cu mascarpone,
apoi se încorporeaza budinca de cocos, se amesteca bine.
Se îmbraca o forma cu folie alimentara.
Se trece fiecare piscot prin laptele de cocos si se aliniaza unul lipit de celalalt.
Se acopera cu un strat de crema,din nou un rînd de piscoturi trecute prin lichid, crema, piscoturi.
Se rastoarna cu grija, iar deasupra se niveleaza crema ramasa.
se pudreaza cu un strat generos de cacao de buna calitate,
si se decoreaza dupa plac/sau ca mine,cum stiti mai bine =))
deja parca simt gustul perfect! minunata combinatie, felicitari!
ReplyDeleteIna,merci!Sa stii ca a fost într-adevar o explozie de arome.Pacat ca nu stiu sa si decorez mai frumos =))
ReplyDeleteEu si pe asta l-as manca cu palnia(pilnia)!:-)
ReplyDeleteBravo! Arata intr-un maaare fel, ca orice apare pe blogul tau, de fapt :)
ReplyDeleteTiramisu-ul asta il vazusem de ceva vreme pe forum. Si-l ochisem, nu de alta, dar tare e ochios :) Plus ca e o combinatie mai potrivita pentru copii decat cea originala.
AA, si decorul tau e foarte chic. E simplu si elegant!
Lilly,cu budinca de caramel ai avea o sansa,dar pe asta nu-l poti mînca cu pîlnia =))
ReplyDeleteAnki,da,pe forum l-am postat cu cîteva luni în urma,si cumva am uitat de el.
ReplyDeleteCît despre decorul facut de mine,ca oricare alt decor de tort/prajitura...lasa de dorit.Nu numai ca nu stiu,dar nu am nici ambitie sa încerc =))
Poate si din cauza familiei,care nu ma lasa sa pudrez(cu zahar pudra) nici placinta cu mere!
Lor nu le trebuie decor :)
Arata perfect! Felicitari Maya! :*
ReplyDeletesuperb,superb ,superb
ReplyDeleteVai Maya, ma subestimezi.:-)))Sunt niste pàlnii pentru umplut borcane.Ce zici?
ReplyDeleteCum arata :P, clar il incerc si eu Maya . Mersi mult de reteta! :*
ReplyDeleteEsti de-a mea, ca sa zic asa :)) nici eu nu mananc oua crude, le urasc de-a dreptul cand nu sunt gatite! Iar Tiramisu asta e...mortal, criminal si in acelasi timp bestial! E sublim...
ReplyDeleteAtragator...din toate punctele de vedere!
ReplyDeleteMaya,felicitari!Arata divin si nici nu vreau sa ma gandesc cat de bun e acest desert si nu-ti mai face atatea griji in privinta decorului,ca oricum tot ce iese din mainile tale arata impecabil:)
ReplyDeleteYamy..ce bine arata!! Am mai vazut tiramisu cu capsuni dar nu l-am incercat. Urmeaza:))
ReplyDeletePupici
Miha,merci.Esti dragta.Eu si perfectiunea la dulciuri :)
ReplyDeletePupici!
Yaya,multumesc draga mea :)
ReplyDeleteHhahaha,Lili!Dar ai dreptate,cu pîlnia de gemuri ar merge =))
ReplyDeleteIsa,încearca-l,o sa-ti placa!La toti ne place combinatia,dar Denise a fost extrem de încîntata,iar voi doua aveti cam aceleasi gusturi cînd e vorba de dulciuri :)
ReplyDeleteAndreea,multumesc :)
ReplyDeleteAsta este,nu pot nicicum sa manînc ceva cu oua crude.Nici macar maioneza.Pe asta o fac cu galbenusuri fierte,creme fraîche,mustar,ceva ulei,sare,piper)..si iese ceva asemanator maionezei :D
Mariette,esti o draguta.Merci :)
ReplyDeleteCraita,ma faci sa ma rusinez aici de una singura.Destul ca azi am rîs de una singura vreo juma' de zi =))
ReplyDeleteMultumesc :)
Bianca,trebuie încercata si varianta asta,chiar daca nu are de a face cu originalul.Pe blog mai am si un tiramisu cu caramel,si ala e un deliciu!Ala se apropie ca aspect mai mult de original,dar na...nu este :D
ReplyDeleteUite aici reteta cu crema de caramel:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/01/caramel-tiramisu.html
Dear Maya!!!
ReplyDeleteTiramisu, wonderful!!!!!!!!!!
l would like one-two piece!!!
Foarte interesanta combinatia, cred ca a fost un adevarat festiv pentru papilele gustative. Tare as vrea sa-l incerc si eu!
ReplyDeleteMellissina,be my Guest!
ReplyDeleteCsodálatos hétvége :)
Irina,noua ne-a placut.A fost un desert aromat si racoritor :)
ReplyDeleteMaya ist ein schönes Dessert, ein herrliches!!!!!
ReplyDeleteFragen für einen Geschmack davon?
Ich wünsche Ihnen ein schönes Wochenende.
Gizi
Gizi szerelem, én szeretném, ha egy csodálatos hétvégét.
ReplyDeleteCsókok,
Maya
As vrea stiu daca in loc de amidon as putea folosi si altceva?
ReplyDeleteAndi,dar de ce nu vrei sa folosesti amidon?
ReplyDeleteAmidonul poate fi înlocuit cu faina,dar e posibil ca asta sa lase un gust fainos.în orice caz,faina trebuie frecata cu putin lichid rece pîna devine un amestec omogen fluid,apoi se amesteca la restul de lichid,apoi se fierbe pîna se îngroasa.
O faina fina de orez ar fi mai buna decît faina de grîu.
Felicitari pt. acest minunat blog!
ReplyDeleteCe dimensiuni a avut vorma ta? caci vreau sa fac acest tiramisu de ziua mea.
Multumesc anticipat si tine-o tot asa!
Maya, as vrea sa il fac soacra-mii de Muttertag. Nu puigelatina deloc? Ramane teapan doar de la amidonul budincii Si mascarpone?
ReplyDeleteMerci frumos,
Claudia
Nu am pus niciodata gelatina/ agar-agar si fac des combinatii de acest gen, cu diverse fructe. Mereu iese bine. De obicei pun poze cu consitenta cremei sa se vada cam cum sta în timp ce o întindeam pe piscoturi . Daca nu se prelinge si sta/îsi pastreaza forma cînd o pui cu o lingura de exemplu ieste foarte bine (vezi in imagini mai sus). Iar piscoturile oricum mai trag o mare parte din umiditatea cremei.
DeleteCu placere :)