Ingrediente:
- 2 fileuri piept de rata, cu piele
- 2 portii orez basmati
- 1 lingura unt
- 2 mîini ciuperci shiitake,feliate
- 1 lingura ulei de arahide
- 1 lingura sos de soia
- 1 vf. cutit scortisoara
- sare roz (Himalaya), piper roz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpQRpLg3G6tfax_XtGxFKruTrMsUCg6ICmj6J0n9PL0aagLOGKx20pSUKJF4n00yui6t7OrFKS_8R03fs3uHxFVJDO7l84I5cre_owkHM2tXU7d00NE9_Gu_YafJSXzPGBYMTjxXaxVx0N/s800/Piept%20de%20rata%20(1).jpg)
Am folosit un orez natural din Himalaya,pe care l-am fiert dupa indicatiile de pe saculet.
1 ceasca orez la 2 cesti apa + 1 lingura unt si 1/2 lingurita sare,
se lasa la fiert pe foc moderat aproximativ 40 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVip6x3AAghuoi4MnmoKrO6d-Pj8_RYa0r3NhihAyE69AIdVaVC09DwBksQTN7VTV7AyjwZyB2V3H6ttzalGtu6c7Gq-iSR7mYGyWDjYv29UXFwcsQPwpqnQsbsPWvkjiYiuGephs7u0tX/s800/Basmati%20(1).jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG8pNUitUqCL7Vgacd_NDqQlkWPzxiCE-VyKMahkme50uuYqGlarGe741a737duofkKUA0W76OrI_sXUIgkVgFx5mdqQDCqpQMnoU5wFyfWn1VAy-G9_H-q7K1etdCYrK0MNZq_BW5jCud/s800/Basmati%20(2).jpg)
Ciupercile feliate le-am "tras" 2 minute într-o lingura de ulei de arahide
si le-am condimentat cu un strop de sos de soia si foarte putina scortisoara,
dupa care le-am amesteact cu orezul fiert. Am pastrat la cald pîna am facut fileurile.
Fileurile (de rata crescuta în mediu natural :P ),
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3Kp-SsT1JdpM6QBVhHSpX7ponBqpR8M3945QNwNXoY1pJ9AyCsYMWd-WVpkmHj2y9xzEWzjjDZbbMsqns219y1nf8CLgNkJE8h2D0ymwKYSMxK2CeakNoY6OgzEzpHQvY0yIU-LnQ6WiC/s800/Piept%20de%20rata%20(2).jpg)
Le-am sarat bine pe ambele parti si le-am piperat.
Am încins tigaia, am pus o lingura ulei de arahide, asa cît sa fie tigaia unsa,
apoi am asezat fileurile pe partea cu piele si le-am prajit 5 minute la foc iute.
Le-am întors si le-am mai lasat înca 2 minute la prajit pe partea de carne,
dupa care am dat tigaia în cuptorul preîncalzt la 200°C timp de 10 minute.
Aveti grija sa folositi o tigaie termorezistenta,
sau una cu coada detasabila/sau fara coada.
Dupa ce am scos tigaia din cuptor, am acoperit bucatile de piept
si le-am lasat la odihna 5 minute pentru a se "aseza" sucurile si aromele.
Am feliliat pieptul, si l-am servit cu orezul aromat cu shiitake.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpQRpLg3G6tfax_XtGxFKruTrMsUCg6ICmj6J0n9PL0aagLOGKx20pSUKJF4n00yui6t7OrFKS_8R03fs3uHxFVJDO7l84I5cre_owkHM2tXU7d00NE9_Gu_YafJSXzPGBYMTjxXaxVx0N/s800/Piept%20de%20rata%20(1).jpg)
Daca nu va place pieptul rozaliu, înca 2 minute la cuptor rezolva problema. Dar nu lasati mai mult, pentru ca se întareste.Timpii de prajit+coacere sînt valabili pentru 2 fileuri proaspete în jur de 300 g/pro bucata.
Notite:
Cine doreste poate cresta pielea în romburi, dar atentie sa nu ajungeti cu lama cutitului la carne.
De cand urmarim acest blog, eram convinsi ca numai o femeie care iubeste (in sensul larg al cuvantului a iubi = a tine extrem de mult la cineva sau la ceva) poate sa faca asa lucruri frumoase ;)
ReplyDeleteFoarte bine arata,pieptul de rata,mediu,exact cum trebuie!Super!
ReplyDeleteO zi minunata!
Amelia & Mihai,multumesc mult pentru cuvintele frumose.
ReplyDeleteSalutari si o zi frumoasa va doresc! :)
Janet,multumesc.
ReplyDeleteO zi minunata si tie :*
Tare bine arata si pieptul de rata si orezul.
ReplyDeleteMerci,Andreea :)
ReplyDeleteSuper faina mancarica asta...
ReplyDeletePup
Merci,Bia :*
ReplyDeleteMaya, de unde ai cumparat ciupercile shiitake? Mersi
ReplyDeleteRamona
Din Globus de la "raionul" cu legumaraie, fructe...
ReplyDelete