- 6 foi de lasagne(cu spanac, am folosit eu)
- 250 g mozzarella,feliata
- 3-4 linguri grana padano, razuit
- 3 rosii mari, taiate cubulete
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi, razuit
- sos bechamel, cît doriti
- frunze de busuioc, tocate grob
- sare, piper
Se amesteca rosiile cu busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Se începe cu un strat subtire de sos bechamel si cubulete re rosii.
Deasupra se aseaza o foaie,
care se acopera cu un strat subtire de sos bechamel, cubulete de rosii,
felii de mozzarella, iar peste se presara putin grana padano razuit.
Grana padano poate fi înlocuit cu pecorino sau parmigiano.
Se continua asa pîna terminati ingredientele. Se da tava la cuptor,
si se coace la 180°C pîna se rumeneste asa cum doriti, apoi se opreste focul
si se mai lasa 10-15 minute sa traga/sa se aseze.
Un deliciu!
Pofta buna!
Sosul bechamel se face din:
- lapte
- unt
- faina
- sare,piper,nucsoara
Se topeste untul în care se prajeste faina, apoi se stinge cu lapte, se amesteca bine pîna trage un clocot usor si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Eu nu folosesc asa mult unt si faina ca în reteta clasica, pentru ca nu-mi place sosul foarte gros.
Arata best, chiar de 10+
ReplyDeleteCe lasagna apetisanta...mi se scurg ochii precum mozzarella ;-))) si-un pahar de vin rosu, dupa, ar fi perfect!
ReplyDeleteSuper lasagna...este si pe gustul meu!
ReplyDeleteciao...weekend placut!
Multumesc,Gabriel :)
ReplyDeleteLiana,eu nu le am cu vinul rosu.Îl prefer pe cel alb,si oricum mai mult în mîncare decît baut =))
ReplyDeleteMerci :)
Nico,un weekend minunat si tie :*
ReplyDeleteMi-ai dat o idee ,cred ca n-am sa gasesc foi cu spanac!?!...dar as incerca cu spanac crud!
ReplyDeleteO zi buna iti doresc!
Mariette,iese bine si cu foi fara spanac.
ReplyDeleteNu tine secret,sa-mi spui si mie ce faci bun cu spanac,ca eu ador spanacul!
Pupici :)
tare bine arata lasagna ta ! n-am facut niciodata asa simpla.am facut doar cu carne sau cu spanac.am sa incerc si reteta ta.
ReplyDeletePansy,si eu faceam mai mult cu carne,îninte...dar acum de cînd nu prea mai mîncam carne,fac doar lasagne cu spanac,sau asa cu rosii si sos alb,cu zucchini/dovlecei,vinete.Cîteodata cu somon.
ReplyDeletePup si we minunat!
Imi place asa de mult reteta ta,ca as plonja cu totul in blidul tau.:)
ReplyDeleteLia,noi sîntem mari amatori de paste si legume...deja cred ca s-a prins toata lumea.Abia astept sa fac o lasagne de dovlecei cu foi de busuioc :D
ReplyDeleteastea sunt pastele mele preferate...arata minunat!
ReplyDeleteAlbinuta,vorba Liei,si eu m-as scalda în lasagne :D
ReplyDeleteUn wekend minunat! :*
Pentru ca apreciez foarte mult blogul tau nu puteam sa nu-l enumar la premiu creativ.Pupici si o zi buna!
ReplyDeleteMariette,multumesc pentru premiu! :)
ReplyDeletemiam miam,nu am mancat pana acum....
ReplyDeletece bine ca iti urmares blogul,asa apuc sa mai experimentez cate ceva
Este delicioasa, fresh!
ReplyDeleteNoua ne-a placut mult.
Delete