Putine ingrediente, se prepara rapid si iese ceva delicios, fara stabilizatori si alte E-uri.
- 400 ml lapte fierbinte
- 5 linguri zahar/100 g aproximativ
- 25 g amidon de porumb
Se caramelizeaza zaharul, atît de auriu-maroniu cît va place.
Cu cît mai închis la culoare, cu atît mai pronuntat este gustul de caramel.
Atentie însa sa nu-l ardeti prea mult, ca devine usor amarui.
Se stinge caramelul cu lapte fierbinte, apoi se lasa pe foc moderat pîna se dizolva complet.
Se iau cîteva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul,
dupa care se toarna totul în oala amestecînd cu telul pîna se îngroasa.
Se toarna în cupe, forme sau ce doriti, si se lasa la racit.
Notite:
-aceasta budinca se poate freca cît este înca putin calduta cu 100 g unt la temperatura camerei,
si obtineti o crema catifelata cu care puteti umple fursecuri, o rulada sau alte blaturi usoare si pufoase, gen pandispan.
-cînd e rece se poate mixa cu 250 ml frisca batuta si obtineti o crema usor aerata.
-în aceasta crema puteti adauga fulgi de ciocolata
-sau o puteti aromatiza cu un lichior de cafea
-o puteti servi ca desert, decorata cu tigarete napolitane
-se pot umple eclairs
Da...interesanta idee. Cu siguranta delicioasa.
ReplyDeletePupici
Super! Imi place mult caramelul.
ReplyDeletePup!
Ce bine arata!
ReplyDeleteIar cu gustul de caramel, sigur este si foarte gustoasa.
Pe curand.
ce usor de face,wow ...
ReplyDeleteCaramelul e tot ce-a inventat omenirea mai delicios! :D
ReplyDeleteSimplu si gustos!Am retinut si celelalte ideei,multumesc!
ReplyDeleteO seara minunata!
Bianca,cui îi place caramelul...
ReplyDeletePup!
Ancuta,si eu sînt mare amatoare de caramel.
ReplyDeleteDaniela,merci :)
ReplyDeleteDragonfly,mai usor,nu se poate :)
ReplyDelete(Totusi atentie la împreunarea laptelui cu caramelul.Laptele,neaparat trebuie sa fie fierbinte!)
Arcadia,stie! :D
ReplyDelete:*
Janet,eu fac budinci de toate felurile.Le prefer aromate si colorate natural,chiar daca nu totdeauna au cea mai frumoasa culoare(ma refer la cele din fructe).
ReplyDeleteO sera frumoasa si tie! :*
Simplu,rapid,delicios ! Cheia succesului. :)) O sa-l incerc negresit,fiindca adorrr caramelul.Pupicei! :*
ReplyDeleteAm renuntat la zahar de curand dar daca o vedeam reteta acum cateva saptamani, cu siguranta o faceam. E mega apetisanta. Te pup!
ReplyDeleteSuper! Neaparat o voi face si eu!
ReplyDeleteAna Maria,sper sa-ti placa :)
ReplyDeleteIna,ai fi facut budinca cu lapte de soia?
ReplyDeleteMiha,daca îti place caramelul,sigur îti place budinca asta :)
ReplyDeleteTocmai am facut si eu budinca si a iesit super! Multumim pentru idee :)
ReplyDeleteCe faina e! imi place caramelul mult, sigur o sa o incerc.
ReplyDeleteAm notat-o si pe cea de cocos ;)
Sar'na! :)
Minunata budinca, ador caramelul, asadar e musai sa o fac si eu !
ReplyDeleteCorina,ma bucur ca ti-a placut! :)
ReplyDeleteEdith,cu mare placere!
ReplyDeletePupici! :*
Caietul cu retete,daca îti place caramelul,chiar ca-i musai! :D
ReplyDeleteO duminica frumoasa! :)
Buna, spune-mi si mie te rog unde am gresit: cand am pus laptele peste zaharul caramelizat, laptele s-a branzit instantaneu. Thx in advance.
ReplyDeleteAnonim, din pacate nu stiu ce sa spun. Poate din cauza diferentei foarte mari de temperatura între lapte si caramel? ...
ReplyDeleteEu fac des budinci de genul asta, su nu mi s-a întîmplat niciodata. Vad ca multe fete au facut-o fara probleme.
Am venit sa-ti fur reteta!Sper ca esti bine,imi lipsesti!Pupici!
ReplyDeleteFur-o linistita Flory :)
ReplyDeleteMultumesc si te pup :*
buna.spune,mi si mie cu ce pot inlocui amidonul de porumb? deocamdata nu am in casa...cu gelatina se poate?
ReplyDelete