April 10, 2011

Budinca de caramel

        Daca va plac budincile, poate o încercati si pe asta. Nimic mai simplu!
        Putine ingrediente, se prepara rapid si iese ceva delicios, fara stabilizatori si alte E-uri.

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 5 linguri zahar/100 g aproximativ
  • 25 g amidon de porumb





Se caramelizeaza zaharul, atît de auriu-maroniu cît va place.
Cu cît mai închis la culoare, cu atît mai pronuntat este gustul de caramel.
Atentie însa sa nu-l ardeti prea mult, ca devine usor amarui.
Se stinge caramelul cu lapte fierbinte, apoi se lasa pe foc moderat pîna se dizolva complet.



Se iau cîteva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul,



dupa care se toarna totul în oala amestecînd cu telul pîna se îngroasa.



Se toarna în cupe, forme sau ce doriti, si se lasa la racit.



Notite:

-aceasta budinca se poate freca cît este înca putin calduta cu 100 g unt la temperatura camerei,

si obtineti o crema catifelata cu care puteti umple fursecuri, o rulada sau alte blaturi usoare si pufoase, gen pandispan.
-cînd e rece se poate mixa cu  250 ml frisca batuta si obtineti o crema usor aerata.
-în aceasta crema puteti adauga fulgi de ciocolata
-sau o puteti aromatiza cu un lichior de cafea
-o puteti servi ca desert, decorata cu tigarete napolitane
-se pot umple eclairs

29 comments:

  1. Da...interesanta idee. Cu siguranta delicioasa.
    Pupici

    ReplyDelete
  2. Super! Imi place mult caramelul.
    Pup!

    ReplyDelete
  3. Ce bine arata!
    Iar cu gustul de caramel, sigur este si foarte gustoasa.
    Pe curand.

    ReplyDelete
  4. Caramelul e tot ce-a inventat omenirea mai delicios! :D

    ReplyDelete
  5. Simplu si gustos!Am retinut si celelalte ideei,multumesc!
    O seara minunata!

    ReplyDelete
  6. Bianca,cui îi place caramelul...
    Pup!

    ReplyDelete
  7. Ancuta,si eu sînt mare amatoare de caramel.

    ReplyDelete
  8. Dragonfly,mai usor,nu se poate :)
    (Totusi atentie la împreunarea laptelui cu caramelul.Laptele,neaparat trebuie sa fie fierbinte!)

    ReplyDelete
  9. Janet,eu fac budinci de toate felurile.Le prefer aromate si colorate natural,chiar daca nu totdeauna au cea mai frumoasa culoare(ma refer la cele din fructe).
    O sera frumoasa si tie! :*

    ReplyDelete
  10. Simplu,rapid,delicios ! Cheia succesului. :)) O sa-l incerc negresit,fiindca adorrr caramelul.Pupicei! :*

    ReplyDelete
  11. Am renuntat la zahar de curand dar daca o vedeam reteta acum cateva saptamani, cu siguranta o faceam. E mega apetisanta. Te pup!

    ReplyDelete
  12. Super! Neaparat o voi face si eu!

    ReplyDelete
  13. Ana Maria,sper sa-ti placa :)

    ReplyDelete
  14. Ina,ai fi facut budinca cu lapte de soia?

    ReplyDelete
  15. Miha,daca îti place caramelul,sigur îti place budinca asta :)

    ReplyDelete
  16. Tocmai am facut si eu budinca si a iesit super! Multumim pentru idee :)

    ReplyDelete
  17. Ce faina e! imi place caramelul mult, sigur o sa o incerc.
    Am notat-o si pe cea de cocos ;)
    Sar'na! :)

    ReplyDelete
  18. Minunata budinca, ador caramelul, asadar e musai sa o fac si eu !

    ReplyDelete
  19. Corina,ma bucur ca ti-a placut! :)

    ReplyDelete
  20. Edith,cu mare placere!
    Pupici! :*

    ReplyDelete
  21. Caietul cu retete,daca îti place caramelul,chiar ca-i musai! :D
    O duminica frumoasa! :)

    ReplyDelete
  22. Buna, spune-mi si mie te rog unde am gresit: cand am pus laptele peste zaharul caramelizat, laptele s-a branzit instantaneu. Thx in advance.

    ReplyDelete
  23. Anonim, din pacate nu stiu ce sa spun. Poate din cauza diferentei foarte mari de temperatura între lapte si caramel? ...
    Eu fac des budinci de genul asta, su nu mi s-a întîmplat niciodata. Vad ca multe fete au facut-o fara probleme.

    ReplyDelete
  24. Am venit sa-ti fur reteta!Sper ca esti bine,imi lipsesti!Pupici!

    ReplyDelete
  25. Fur-o linistita Flory :)
    Multumesc si te pup :*

    ReplyDelete
  26. buna.spune,mi si mie cu ce pot inlocui amidonul de porumb? deocamdata nu am in casa...cu gelatina se poate?

    ReplyDelete