April 3, 2007

SALATA DE BOEUF


O fac cu carne de vita sau pui... cîteodata si cu porc.
Am facut-o si fara sau cu ciuperci înabusite în locul carnii.
Si da, egal cu ce o fac, o numesc salata de beouf!
Si tot DA, stiu ca atunci nu ar mai trebui sa o numesc "de beouf" si totusi o fac!
Shoot me! :D

       Ingrediente:
  • cartofi
  • morcovi
  • mazare
  • castraveti acri
  • sare, piper

Toate aceste ingrediente se fierb în apa cu sare si eventual verdeata. Se lasa la racorit, apoi se taie cubulete si se amesteca cu maioneza.
        Maioneza:
  • 1-2 galbenusuri
  • ulei
  • mustar
  • sare, piper
  • creme fraîche/ smîntîna acra
Se mixeaza galbenusurile cu o lingura de mustar, apoi se toarna într-un firicel subtire ulei, pe masura ce se mixeaza. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se mai adauga eventual mustar sau cîtiva stropi de zeama de lamîie, sau chiar o lingura de smîntîna acra/creme fraîche.


14 comments:

  1. Am petrecut foarte mult timp aici pe pagina asta, imi place f mult.Felicitari si multumesc!!!
    Mira.

    ReplyDelete
  2. Multumesc,Victoria.
    Ma bucur ca îti place :)

    ReplyDelete
  3. Salata de boeuf se face numai cu boeuf, adica vita. Altfel iese de poulet, de cochon sau de champignons.
    Se scrie castraveti acri, nu acrii!
    Mai invata romaneste!

    ReplyDelete
  4. si daca e un i in plus ce are .. nu mai intelegi reteta? .. moron

    ReplyDelete
  5. foarte folositor situ-ul..ma uit de jumatate de zi pe el...si pt anonym-ul cu "i"..fuck off..dak nu-ti convine fa-ti site-ul tau

    ReplyDelete
  6. Anonimule 1,ala care ai probleme..deci fataaaaaaaaaaaaaaaa,lasa naibii frustratiunile si fa o salata de buf cu oaie,si-ti trece :D

    Cît despre i-ul ala,na sa ne fie cu iertare,dar se mai întîmpla.Nu des,dar na..chiar atunci se gaseste una mai desteapta,care mai bine si-ar vedea de gunoiul ei(iubito,nu totdeauna cînd crezi ca esti anonima..chiar si esti! :D )

    ReplyDelete
  7. Fetele anonime,va multumesc,dar apreciam daca nu scriati anonim..ca poate mai cred unii altceva :D

    ReplyDelete
  8. Super salata! si poti sa pui ce vrei in ea, eu de exemplu mai pun salam de sibiu, atunci cum se cheama, salata de sibiu? Doamne, asa-s unii carcotasi!
    Felicitari Maya ptr retete!

    ReplyDelete
  9. Draga Maya,sa nu te consumi pentru rautatile unor oameni care se ascund in spatele anonimatului.Cred ca toti spunem salata de boeuf,chiar daca o facem cu alta carne,nu cea de vita.Eu mai pun radacina de patrunjel,de pastarnac,de telina.. Telina pun chiar una mare,pentru ca nu pun cartofi si este si foarte sanatoasa.Iar maioneza o fac din 7 oua,3 crude si 4 fierte,dar pun ulei mai putin.Bine,conteaza si cantitatea pe care o facem... Succes!Adresa blog-ului tau o am de la Laura Adamache,care a zis ca te apreciaza foarte mult!

    ReplyDelete
  10. sosow,asa e! Ai facut salata de Sibiu! :D
    ce conteaza cum o cheama? Bine ca a fost buna!!! :)

    ReplyDelete
  11. Katy,nu am cum sa ma consum pentru ce scrie o persoana care se ascunde dupa deget :D

    Multumesc de vizita!

    (o ador pe LauraA.,cu tot cu retetele ei care-s delicioase.Pentru mine este,si va ramîne regina aluaturilor!! :)

    ReplyDelete
  12. Maya , multumim ptr. retete, apreciem timpul consumat ptr a le pune on -line ,sintem convinsi ca sint multe persoane care sint interesate de retetele tale ,te rugam sa continui.

    ReplyDelete
  13. Ptr. anonim1 - Asta este singura remarca pe care poti sa o faci....???? Te-ai fi simtit mai bine sa-ti fi scris in germana..? Iti recomandam cu caldura sa urmezi sfaturile Anonim 12. Invata sa gatesti si arata putin respect ptr. cineva care incearca sa te ajute si nu sa-ti vinda o carte. Si inca ceva - se pare nu sti ce inseamna sa fi plecat din tara ptr. mai multi ani !!!!! Inca odata tot respectul ptr MAYA, indiferent in ce tara este.....

    ReplyDelete
  14. California, multumesc pentru vizita si comentarii :)

    Pe mine nu ma agita cîrcotasii astia. Datorita lor ma ambtionez si poate data viitoare fac mai bine... deci ar trebui sa le multumesc :P

    Cînd am început sa-mi mut retetele de pe un forum, aici pe blog, am facut-o pentru a nu le pierde. Deoarece, pe vremea aceea, functiona forumul ca o cizma gaurita. Nu ma gîndeam eu la cititori, comentatori, complimete, critici... etc. Si nici nu prea ma agitam sa verific daca am scris corect sau nu.
    Oricum, daca cineva vrea sa fie magar, gaseste motiv s-o faca. Asa ca, nu-mi fac eu griji de un "i" în plus sau altul în minus. Nu sînt greseli care le fac în mod repetat, ci pur si simplu din cauza vitezei... sau cine stie? :D

    Un weekend minunat!
    M.

    ReplyDelete