Ingrediente:
- piept de pui
- sare
- piper
- ulei
- vin alb
- faina
- lapte
- 2 linguri smîntîna
- verdeata
- 1 lingurita concentrat de rosii
- cartofi
- sare
- piper
- verdeata
- usturoi feliat/bucati
- ceapa rosie feliata/pestisori
- unt
Se sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui.
Se pun în uleiul încins si se prajejc bine pe ambele parti.
Se sting cu vin alb.
Dupa ce scade vinul, scoatem bucatile de carne afara si le pastram calde.
În vasul unde am prajit carnea, adaugam o lingura de faina, amestecam putin, dupa care stingem cu lapte. Condimentam dupa plac cu sare, piper,nucsoara... + verdeturi tocate.
Adaugam si pasta concentrata de tomate, se amesteca putin dupa care se adauga si smîntîna.
Se lasa sa traga un clocot usurel de tot.
Se pun bucatile de piept în sos si se lasa sa traga la foc mic înca 10-15 minute.
Cartofii sînt inspirati din acordeoanele lui Alex. ACORDEOANELE!
Am pregatit aromele
Fiind noi,cu coaja subtire,i-am spalat doar si i-am crestat.
I-m pus în folie.
Peste am pus cîte o felioara de unt irlandez.
Bucatile de usturoi si ceapa, verdeata. Am sarat si piperat.
I-am împachetat, apoi i-am dat în cuptorul neîncalzit la 250°C timp de 35-40 minute.
Noua ne-a placut mult la toti.
În farfuria mea, i-am rasturnat cu partea de jos în sus ...asa faini rumeniti au fost!
totusi in ce cantitate se pune laptele?arata f bine mancarea si pare o reteta super gustoasa!
ReplyDeleteAnonimule, pai asta nu e o reteta batuta-n cui, nu avem nevoie de cantitati. Lapte pui în functie de cît de gros îti place sosul. Noua ne place mai subtire. Deci eu zic ca cel putin 500 ml la lingura de faina. Dar fiecare cu gusturile sale :)
Delete