April 2, 2007

FRIPTURA DE PORC



O bucata marisoara de carne de porc,cu tot cu sorici

sare grunjoasa

ceapa

usturoi

verdeata

piper,vin alb



Se cresteaza soriciul romburi,Se freaca cu sare gunjoasa,Se baga si între crapaturi.

Se toaca grob ceapa,usturoiul,verdeata o puteti lasa întreaga.Puneti toate acestea într-un vas termorezistent,strpoiti cu ceva ulei,puneti ceva apa si bucata de carne deasupra.Se da la cuptor,la 220°C .Se stropeste din cînd în cînd cu fondul pe care-l lasa carnea în vas..la nevoie adugati apa.Eu am facut bucata de carne dupa termometru(înfipt în bucata de carne-cînd a ajuns acul la porc,am scos,si afost perfect facuta)..a stat cam 1,5-2 ore..depinde si de marimea bucatii de carne.

Spre sfîrsit adaugati vinul,lasati pîna scade,Si cu acest fond,lasat de vin,mai stropiti din cînd în cînd(2-3 ori)

No comments:

Post a Comment