De cînd am vazut Spätzle-le astea pe blogul lui Johannes, tot la ele mi-a stat capul. Între timp v-ati prins ca eu ador verdeturile, iar leurda se afla în top zece... printre primele. Mai putin si se termina sezonul leurdei, asa ca profitati din plin cît înca se mai poate
- 500 g faina
- 5 oua
- 75 g leurda
- 150-200 ml apa*
- 1 lingura rasa sare
*Daca folositi oua mari, ajunge 150 ml apa.
Eu am folosit oua de marime medie si am adaugat 200 ml apa.
Am amestecat totul în robot 2-3 minute.
Aluatul este moale,trebuie sa curga, dar sa nu fie foarte fluid.
Desi am dispozitivul de facut Spätzle, nu am avut timp, asa ca
m-am folosit de vechea mea metoda cu punga, de altfel foarte practica :D
Spätzle-le se fierb în apa cu sare. Cînd apa începe a clocoti usor,
Cînd începe a se ridica deasupra, amestacti usor cu o lingura.
Dupa înca un minut le scoateti cu o spumiera sau le strecurati prin sita de apa.
Varianta simpla-trase în putin unt, cu o felie de jambon crud afumat.
Sau cu bucati de dovlecei umpluti. Lecker!
Pentru ca Spätzle-le sînt destul de picante, nu necesita sosuri prea aromate.
Merg foarte bine simple, doar trase în putin unt. Sau/si cu:
-pecorino sau parmezan deasupra
-pesto de care va place
-legume grilate, coapte, aburite
Se pastreaza la rece 2-3 zile.
Frumos realizat, imi place, super. O zi placuta...
ReplyDeleteSi mie imi place reteta! Felicitari!
ReplyDeleteMicsoda jó ötleteid vannak!!! szuper.
ReplyDeleteMusai incerc, suna tare apetisant!
ReplyDeleteCe bine arata!!!!
ReplyDeleteMaya, acest lucru arată fantastic!!!
ReplyDeleteSuper reteta!!
Bine ai venit.
Gizi
Iar m-ai nimerit direct in inima.
ReplyDeleteE superba !
FANTÁSTICA RECETA ,BIEN APETITOSA,CARIÑOS.
ReplyDeleteCe buna ideea cu punga! Am primit de ziua mea o presa pentru spätzle, dar n-am folosit-o inca niciodata. La fel cum niciodata n-am gatit cu Bärlauch. Reteta ta ma inspira ;-)
ReplyDeleteMiodrag,multumesc.Si tie o zi frumoasa!Salutari!
ReplyDeleteAlexandrina,multumesc.Au fost tare bune Spätzle-le astea cu leurda :D
ReplyDeleteMellissina,thanks :*
ReplyDeleteRaluca,noua ne-au placut mult.Sper sa-ti placa si tie :)
ReplyDeleteReka,merci :)
ReplyDeleteGizi,merci de vizita.Pupici! :*
ReplyDeleteLia,te-am nimerit...si vad ca ne nimerim reciproc!Deci mergem pe aceeasi unda în bucatarie ! :*
ReplyDeleteRosita, gracias por su visita! Saludos :)
ReplyDeleteAndreea,eu nu prea am avut timp de spalat dispozitive de Spätzle,asa ca am profitat de punga :D
ReplyDeletefaine trebuie sa fie spatzlele astea ! binenteles ca am sa le incerc.premii simpatice de Paste te asteapta la mine pe blog.
ReplyDeleteNu-ti pot spune cat de mult imi plac aceste spatzle ale tale. Cat de curand o sa le fac si eu. Te anunt.Iti multumesc pentru reteta asta minunata.
ReplyDeleteSa ai o zi buna.
Maya, as dori sa te intreb cate accesorii ai pentru robotul tau si cam cat au costat in total ... Mi se pare foarte interesant! Isi merita banii? Pare a fi un Kenwood KMX51 ...
ReplyDeleteMerci frumos!
Pansy,multumesc pentru premii!Pupici!
ReplyDeleteBrîndusa,trebuie sa te grabesti,ca se termina sezonul leurdei :)
ReplyDeletema bucur ca-ti plac Spätzle-le.Si mie îmi plac,ca de altfel tot felul de paste :D
Ana,eu si Ken?Nö!Nu ne potrivim deloc.Înainte de a-mi cumpara masinaria,am avut ocazia sa le probez.Pe Ken si Kitchen Aid.M-am hotarît foarte repede pentru KAid.
ReplyDeleteMie personal Kenwood nu mi-a placut nici cum lucreaza,si nu e nici stabil.E prea usor,iar la framîntat un aluat greu trebuie tinut,ca de nu,fuge prin casa de unu singur.KA are între 11-13 kg,depinde cum e "configurat" :D
Ce grozavie!! Mmm... Ideea cu punga este fantastica! Ma bate gandul sa fac si eu dar cu spanac in loc de leurda, aici in SUA nu am vazut leurda nici sa-mi fac poza cu ea, ha ha ha ha... Crezi ca ar merge combinatia?
ReplyDeleteSambata seara am executat supa crema de broccoli, excelenta! Multumesc draga Maya!
Sanda Turner
Ce culoare super!Cat despre ideea cu punga,mi se pare foarte comoda!
ReplyDeleteAi un premiu la mine pe blog,pupicei!
ReplyDeleteSanda,sigur ca merge si cu spanac.Doar ca aroma nu va fi asa intensiva.Poate ar fi interesant daca ai macina si un catel de usturoi împreuna cu spanacul :D
ReplyDeletePupici!
Da,Mariette,comoda si mai putine vase de spalat =))
ReplyDeleteFlory,multumesc pentru premiu!Te pup! :*
ReplyDelete