Aluat:
350 g faina
20-25 g drojdie
5 linguri ulei
150 ml lapte(aprox.)
1 ou
putin zahar
sare dupa gust-eu am pus o lingurita
1 ou batut,amestecat cu ceva apa,pentru uns cornuletele.
Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.Am turnat-o peste faina,am lasat sa creasca.Se aduga oul,uleiul,sarea si restul de lapte si am dat drumul la robot-bineînteles ca se paote framînta si cu mîna .Am lasat vreo jumatate de ora la crescut(poate chiar ceva mai putin,nu m-am uitat la ceas )Am împartit aluatul în 3.
Fiecare bila am întins-o cu sucitorul
Cred ca ii a-4a saptamana la rand de cand am inceput sa fac cornurile acestea si trebuie sa recunosc ca sunt foarte usor de facut cat si foarte bune.Faci o treaba buna!
ReplyDeleteMultumesc,si ma bucur ca-ti plac cornurile :)
ReplyDeleteO sa le incerc si eu. Imi place cum arata in sectiune. Felicitari!
ReplyDeleteMultumesc,Anonimule :)
ReplyDeleteciao Maya,in seara aceasta a facut si sotul meu cornulete cu Würstel dupa reteta ta dar putin readaptata si au iesit o "nebunie" de mirosuri si gusturi!ne-am lins pe degete .ce mai!hahaha.Multumim de reteta!Dani si Mari
ReplyDeleteDani si mari,ma bucur ca v-au placut cornuletele :)
ReplyDelete