Reteta by Luciana
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 520 g faina(am pus eu)
- 2 linguri de miere pline, pline
- 250 ml lapte
- 1 lingura rasa de sare
- 25 g unt moale/topit
Drojdia se dizolva în 2 linguri de apa calduta, se lasa la cescut vreo 10-15 minute.
Laptele l-am încalzit împreuna cu untul în MO. Doar caldut !
Aici ingredientele :
Drijdia dizolvata am pus-o într-o adîncitura care am facut-o în faina.
Am lasat-o vreo 10 minute la crescut . Am pus si mierea, am dat drumul la framîntat,
în timp ce turnam si laptele. Dupa 30 minute de crescut:
Am lasat-o vreo 10 minute la crescut . Am pus si mierea, am dat drumul la framîntat,
în timp ce turnam si laptele. Dupa 30 minute de crescut:
Se împarte aluatul în doua, se roleaza si se taie asa:
Se ung cu ou batut, si se presara zahar brun deasupra.
Coapte. Cele cu zahar brun deasupra au fost extrem de bune.
Data viitoare, pun o lingura plina de miere, în plus :D
oh my God! Inca nu am vazut o reteta aici sa nu imi faca pofta!!!
ReplyDeleteHhehehe,:P
ReplyDeletemerci.Asta e reteta Lucianei.o reteta super!!
Draga Maya,
ReplyDeleteAm facut si eu cornuletele astazi dar mie nu mi-au iesit asa pufoase..cred ca data viitoare o sa folosesc drojdie proaspata poate am mai mult succes.Inca ceva eu nu am masina de paine le-am framintat cu mana este oare asta gresala?
Pupici
Lale,nu trebuie facut la masina de pîine.Ies foarte bine si framîntate cu mîna.Eu am framîntat la robot.Dar asta nu e un aluat dificil.
ReplyDeleteDar a crescut bine aluatul?