Pentru rulada
o bucata de cotlet
ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 ramurele de oregano
cîteva frunze de busuioc
mozzarella
gouda ras(cascaval ras)
3-4 linguri pasta concentrata de tomate
sare ,piper
pentru fond/sos
1-2 morcoviori
1 ceapa mica
1 ardei
ceva ciuperci
verdeata(o cenguta de oregano)
1 cana cu vin alb
se taie carnea-facem o patura.Apoi o rulam si o lasam la odihna.Se toaca ceapa si usturoiul,grob si se pun în ceva ulei de masline la calit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkYeUvv1X3_EFKmz6wSi-jL11ErrjWRT79sO9Tu4sXfgEQ7vnTPFb8El9rB73lF3kQgygHA6FoYjzknnRIAVYxm9VQ7YeIYfIqZEWWSocA7Joyy8oOYFawwN2ArTtadsFA-Tii6VW40omD/s400/post-3966-1171375311.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeGayfZiw2SEshCaRfouKirWUZExKCOhpcs_HjC9omRA_1xLiC-SJhoLw_tAbCJbOzODSRJdHa-0HVEtueprDA2LL4q9dRHgFgDtWn0KFE0ae6NIkgi9kK96dGiBmZV7tsK48-2q6TVQx8/s400/post-3966-1171375388.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ0Sb96F9Qv7uJz0QXNpR84sQ6dGUABplETkyVy64SiPofNFjJYAC5JnUA0fpKD12ohLoXPL0-dkW3Kd0ll7End5mQdPQmQ7rKVthzORxlwL-Y6LtSjZdXF9Fn0ZiyLiDAdkI279g_NHY5/s400/post-3966-1171375421.jpg)
Pasta de ciuperci,se întinde pe patura de carne,peste se pun felii de mozzarella,se presara gouda,frunzele de busuioc.Se sareaza si pipereaza,apoi se ruleaza.Se unge rulada cu pasta concentrata de tomate..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9IxWleeGQ3-9P1nfprcOhJxhOjtV7gOjwyrw_KHM92i1kNXYo2qxGrxgJsTrQMPlKbNupAcmKdiS9yb1jXKWbaCx9vPS6rnvfNVrHZVqH7y6h3DlcXXeeX_XOjT57vI8W49xDZq7fV1pu/s400/post-3966-1171375614.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHHRifBi9_UyQbQkZGRevkeB30-RaVJS0L3KtYiSW0uOJ_oEmnl2M2gMvt25zOTekCswkuUNR26SbwHIj3tY2iv7b8XBXTY3jZysza6bs9QYC_o_qFfPNs-R8EGJ_kJ1GFNyQ1hlqx6j-z/s400/post-3966-1171375652.jpg)
Adaugati o cana mare de apa,si la cuptor cu rulada.Cînd e aproape gata,se toarna si castronelul de zeama lasata de ciuperci (la prajit)amestecat cu o cana de vin.Se da focul tare,si se mai lasa asa vreo 15-20 minute,pîna scade putin din lichid.Rulada se stropeste din cînd în cînd cu fondul din tava.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKQgtuz9G2IOHYaj639KPhH9qmJoMsVAD4YVh4MLjbxkqwikLuFKyGJP08UGwCkbMeOFU4Uyjx1dYEhzcONZufd-8GKXNHAWddJDfuiXcNWZzXq5XOwPW85-72HoRmwjw_wsKsRf0azjuJ/s400/post-3966-1171379873.jpg)
Cînd e gata,scoateti rulada,într-un vas,pastrati la cald,pîna e sosuletul gata.Sosuletul este de fapt fondul din tava cu legumele facute piure,si eventual adaugati dupa plac si gust 2-3 linguri de creme fraîche,sau smîntîna..
Am servit rulada cu sos si galuste de faina si ou.
Reteta galustelor:
Mama lui Cristi face această ruladă. E delicioasă.
ReplyDeleteZi faină!
Pentru mine,orice este cu ciuperci..este bun tare ! :D
ReplyDelete