1 vf. lingurita extract de vanilie
1 borcan de visine fara sîmburi
zahar pudra+zeama de visine
sau pudrati cu zahar pudra
Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamîie si extractul de vanilie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZHFaHtqkmxT6aQ8pZ8hXX8pTQw8iztc3Zn5Dz2sCbbZZQ0qSJOjk0xBpKAKrejvrolqdtdwFZ9ra1QHWB72bQwzLKd2TkHLvyphrxqto-iPmqGUJWLw6YrpiyAdykdN2JV0jIula2qZeh/s1600/post-3966-1139674772.jpg)
Se aduga martipanul taiat bucatele, se amesteca mai departe,pîna devine un amestec omogen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ3c_GMoEaDZwnY_xPsodPtLcumd0idX730o0JkMqveybgtIaPF_EFvPxFUOydhcERbos5g6UE42J_9BeEp6H47JlAoWUa7Mdu1Ivcvlb1OTL7IIQK0Z5jb8mns4s6I4JLyuW5c9XvwiGn/s1600/post-3966-1139674791.jpg)
Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Se adauga la galbenusuri si se amesteca pe treapta cea mai joasa. Apoi se aduga faina+amidonul si parful de copt (eu le-am amestecat pe toate înainte) cîte o lingura, mixînd mai departe pîna aceasta este gata.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoh8_r0cefFaVtbvynlb161mF3K_0plnQtrEml9BKgHU0p9hxj-IO-jeCKBhzVmE25uRZYrcTKZy3f0GtR_RDjT5m8Z15BD6s1FVfkrIfpFJhHZ1M_ukp8tVbAQbVB6IOzW9pmygYiHhYe/s1600/post-3966-1139674846.jpg)
Se toarna compozitia într-o tava unsa si tapetata sau se foloseste hîrtie de copt. Se împrastie visinile prin tava si se da la copt în cuptorul încalzit în prealabil la 170°C timp de 30 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLYphTG7O-V98VTSlvcEimJT6biBS8kdhOxJKkQrOr4Z_lbwiREPvaVAkqcPAvxYDesvcPF-GByZG0LSd1NkTCRt8aAD6Y_7hOG23uRs7-RmvPF53aEQO6EU8XyvvqQxa93iOWoGQ-1odX/s1600/post-3966-1139674904.jpg)
Se lasa la racit. O parte am pudrat cu zahar pudra si o parte am pus glazura facuta din zahar pudra si putina zeama de visine (din borcan).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixQGP_-bUQv9dbrfQbQq5dF1cC9ZWcyW5UKKq8uiohL0XkWgbWxmRQydtxdAHJ0DsbjW1WfZxGlpVLDT5yLJFmIILiJNtMlhHVVZXdd-4Fa1LdOfd9vezpBcHmKXYc9IPQZzxOxituR4Ph/s1600/post-3966-1139674933.jpg)
E o prajitura aromata placut, asta datorita martipanului din blat.
No comments:
Post a Comment