March 13, 2007

MARMELADA DE PRUNE







       Ingrediente:
  • 1400 g prune bistritene
  • 540 g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 1/2 lamîie
Se spala prunele, se scot sîmburii, se adauga zaharul si se amesteca din cînd în cînd, pîna se topeste tot zaharul. Normal se lasa peste noapte... la mine a durat vreo 2 ore pîna au lasat sirop.  
 Dupa ce au lasat sirop, se aduga cele 3 linguri de miere si jumatatea de lamîie, 
taiate pe jumatate. Se amesteca si se da la foc. 

Se învîrte din cînd în cînd. Dupa ce a dat un clocot bun de vreo 15 minute,
am scos bucatile de lamîie. 



Se fierbe mai departe la foc moderat. Spuma începe sa dispara încetisor.


Nu uitati sa mai amestecati în marmelada... se fierbe pîna dispare spuma de tot.


Se toarna fierbinte în borcanele curate/sterilizate si uscate. 

Se închid bine si se pun cu capu în jos. 



Dupa 5-10 minute le întoarceti invers, le acoperiti cu un prosop sa le tina caldut si le lasati asa pîna se racesc.










2 comments:

  1. ma intereseaza reteta insa nu vad cantitatea de pruna ...merci

    ReplyDelete
  2. scrie chiar la inceput: 1400 gr prune

    ReplyDelete