- 1 kg carne macinata(vita+porc)
- 300 ml supa de oase
- 1 g maioran uscat
- 1-1,5 g cimbru de gradina(Satureja hortensis)
- 10-15 g sare
- 1,5 g piper macinat
- 1 mîna catei de usturoi
- 1/2 lingura bicarbonat + putina apa minerala,pentru stins bicarbonatul
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSWyDltDT_4rXNaqNokGmuxwVHL1_WoXnq34EKVPrqnsmaJrxwaAqqkxjSrdwwYJPXg9YCqNHe0Sz6FVv2BSDtdkc2sudIKAaGycoiyrL8Ak9zYgyOXo34sX7tNehWviRUz5hXQdUx9TvN/s400/149900.jpg)
Se macina/piseaza ustroiul împreuna cu cimbrul si maioranul uscat,cu cîteva linguri din supa de oase.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtRiNk-S_J3ERmKmctUrnYhicq5lWz88_-lV0w9FOk7lntb_oOdzNdP4mHFq1QMX0xSXN681mxNi6AoOt00x83K6MMBkjcF_M9RC0LGia96wY2YM6geiket4CVQ4hQIRNsBe-gO4S-gvnP/s400/149901.jpg)
Se pune carnea într-un castron, ,se adauga boiaua,sarea,piperul si usturoiul macinat împreuna cu condimentele .Se stinge bicarbonatul cu putina apa minerala,se pune peste carne,si se începe a framînta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKY0RpN2lZjbEYq8Xf-ACtfx6IbpQ_qXndXzxwqyMIoI0ylI_r339po0fEqhJyqCO40Qinf9z5y-PmbjfajX8n743tPIcnrNa91RyQIOVsbZZPORila711zD9y3KwujABIl2ywqQdPPMli/s400/149902.jpg)
Se toarna cîte putin din zeama de oase calduta, si se framînta continuu timp de 8-10 minute, folosind cam jumatate din zeama.Se lasa sa traga,vreo 30 minute.
AICI ZEAMA DE OASE![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9igCGmb9y9J11NuISRiSIjnnmwMK5AsUTRppLJCyAVZEGdiXHLhp1emZ8qEVwvuLw6FcZxm-QUuiPJ_UOQca_m8YFHHaOUvNOdFKivbZ0Vq7IT6CPseh50bKFjAcy2RV_xd4fXq6LdqGp/s400/149903.jpg)
Se framînta din nou adaugînd si restul de zeama putin cîte putin pîna se termina.Carnea mai grasa nu necesita asa mult lichid.Carnea folosita de mine a fost macra ,si a mers tot lichidul.Se lasa pîna a doua zi în frigider la rece.Se modeleaza mititeii,cu mîna..sau cu punga ca mine.Daca aveti vreo ustensila asemanatoare celei de umplut cîrnatii,cu atît mai bine .
Excelenti mici, i-am facut de doua ori pana acum, ultima data de Pasti. Baietii mei nu mai mancasera de cativa ani si m-au rugat sa-ti transmit multumiri pentru reteta. O sa-i fac probabil din nou saptamana viitoare, astept niste musafiri care n-au mai mancat nici ei de ceva timp. :)
ReplyDelete