- 1 kg carne macinata(vita+porc)
- 300 ml supa de oase
- 1 g maioran uscat
- 1-1,5 g cimbru de gradina(Satureja hortensis)
- 10-15 g sare
- 1,5 g piper macinat
- 1 mîna catei de usturoi
- 1/2 lingura bicarbonat + putina apa minerala,pentru stins bicarbonatul
Se macina/piseaza ustroiul împreuna cu cimbrul si maioranul uscat,cu cîteva linguri din supa de oase.
Se pune carnea într-un castron, ,se adauga boiaua,sarea,piperul si usturoiul macinat împreuna cu condimentele .Se stinge bicarbonatul cu putina apa minerala,se pune peste carne,si se începe a framînta.
Se toarna cîte putin din zeama de oase calduta, si se framînta continuu timp de 8-10 minute, folosind cam jumatate din zeama.Se lasa sa traga,vreo 30 minute.AICI ZEAMA DE OASE
Se toarna cîte putin din zeama de oase calduta, si se framînta continuu timp de 8-10 minute, folosind cam jumatate din zeama.Se lasa sa traga,vreo 30 minute.AICI ZEAMA DE OASE
Se framînta din nou adaugînd si restul de zeama putin cîte putin pîna se termina.Carnea mai grasa nu necesita asa mult lichid.Carnea folosita de mine a fost macra ,si a mers tot lichidul.Se lasa pîna a doua zi în frigider la rece.Se modeleaza mititeii,cu mîna..sau cu punga ca mine.Daca aveti vreo ustensila asemanatoare celei de umplut cîrnatii,cu atît mai bine .
Excelenti mici, i-am facut de doua ori pana acum, ultima data de Pasti. Baietii mei nu mai mancasera de cativa ani si m-au rugat sa-ti transmit multumiri pentru reteta. O sa-i fac probabil din nou saptamana viitoare, astept niste musafiri care n-au mai mancat nici ei de ceva timp. :)
ReplyDelete