March 20, 2007

PÎINE TARANEASCA IRLANDEZA

450 g faina
350-370 g lapte batut (Buttermilch, Buttermilk)
1 lingurita rasa bicarbonat
1 lingurita rasa sare
ulei de uns tava
Se preîncalzeste cuptorul la 230°C, timp în care se prepara pîinea.

Se amesteca faina cu sarea si bicarbonarul. Laptele batut se aduga cîte putin si se framînta întruna. Dupa ce ati terminat de încorporat laptele batut în faina se mai framînta pîna aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului și capătă  o consistenta moale, matasoasa.


Se unge tava cu ulei.

Se întinde aluatul direct în tava. Forma nu conteaza, e o pîine plata, deci sa aiba cam 2,5- 3 cm înaltime. Se da la cuptor. Primele 15 minute se lasa la 230°C, apoi se coboara temperatura la 200 °C si se mai lasa înca 15 minute sau  mai mult daca doriti o pîine mai bronzata.


Coapta, la racit pe gratar.


Sectiune.





No comments:

Post a Comment