March 20, 2007

PÎINE CU CARTOFI

400 g faina
400 g cartofi razuiti
100 ml apa fiarta
10 g drojdie uscata
1 lingura rasa de sare
1 ouSe razuiesc cartofii,apoi se oparesc cu apa.Se amesteca putin.
Se pune faina într-un vas,se aduga sarea si drojdia,se amesteca.

Se pun si cartofii(cu tot cu apa),si se începe a framînta usor.Se adauga si oul,se framînta mai departe.
Se formeaza o bila,care se acopera si se pune la loc caldut pentru a creste(Eu am pus în cuptor,la aprox 40°C)
Dupa 30 de minute,a crescut frumusel.Cuptorul se încalzeste în prealabil ,la 225 °C.
Se mai framînta odata,pe o planseta cu faina.Se formeaza o bila..

..care se pune într-o tava/vas uns si tapetat(a) cu faina,sau pe hîrtie de bucatarie.Cînd s-a încins cuptorul se pune pe sina din mijloc,timp de 20 minute.Dupa aceste 20 minute se coboara temperatura la 200°C si se da pîinea cu un etaj mai jos(pe urmatoarea sina) si se mai lasa 30 de minute.
Coapta

Sectiune




No comments:

Post a Comment