- 850 g mure
- 350 g zahar
Am separat pulpa de seminte cu ajutorul robotului
Apoi am amestecat pireul de mure cu zaharul.
Am gustat,si era atît de aromat încît m-am hotarît sa nu mai adaug altceva.
Am pus la fiert la foc mic. Am amestecat din cînd în cînd, pîna s-a îngrosat.
Apoi am pus gemul asa fierbinte în borcane ( 3) curate (sterilizate) si uscate.
Le-am acoperit si le-am lasat asa pîna la racirea completa.
Am gustat,si era atît de aromat încît m-am hotarît sa nu mai adaug altceva.
Am pus la fiert la foc mic. Am amestecat din cînd în cînd, pîna s-a îngrosat.
Apoi am pus gemul asa fierbinte în borcane ( 3) curate (sterilizate) si uscate.
Le-am acoperit si le-am lasat asa pîna la racirea completa.
Saptamana asta ma apuc sa prepar si eu gemul acesta de mure.Este o reteta usor de preparat.
ReplyDeleteDa, un gem pe gustul meu. Ai mei nu se dau în vînt dupa mure. Mie îmi plac mult!
ReplyDelete