March 12, 2007

CREMSNIT FARA OUA

2 foi de aluat foetaj
25x40 cm
2 budinci de vanilie dr.Oetker
100 g unt nesarat
1/4 lingurita vanilie macinata
850 ml lapte
5 linguri zahar
1 zahar vanilat
Se prepara budinca.Se pune praful de budinca(amîndoua) într-un castronel,se aduga zaharul+zaharul vanilat si cîteva(10-12) linguri din laptele rece.Se amesteca bine,pîna nu mai ramîne nici o cocoloasa.Restul de lapte,se pune la fiert.Cînd acesta începe a fierbe usor,se aduga amestecul de mai sus,si se învîrte continuu pîna se îngroasa budinca.Se da la racit într-un castron,în care apoi puteti mixa.Cînd s-a racit budinca putin(dar nu de tot)adaugati untul taiat cubulete(la temperatura camerei) si mixati.Apoi adaugati vanilia macinata,mixati cîteva secunde.Chestia cu mixatul,o repetati din cînd în cînd(înca de vre-o 5-6 ori),pîna se raceste budinca.Se coc foile de foetaj pe hîrtie de copt la 180°C,pîna devin aurii.Foile se vor umfla.Imediat ce le scoateti din cuptor,puneti o foaie de hîrtie de bucatarie peste foaie si apasati usor pe ea.Atentie la aburul care iese din foaie-ARDE!
Foile se racesc relativ repede.Umpleti foile cu crema de vanilie,apoi puneti cremsnitul la rece.Se lasa vreo cîteva ore.Înainte de servire,pudrati cu zahar pudra.Se taie foarte usor,si e super gustos de la vanilie.
...în întregime

mai de aproape
sectiune




No comments:

Post a Comment