750 faina
1 lingurita sare
500 lapte
1 ou
1/2 lingura zahar
35 g drojdie
A crescut tare fain.Am încalzit putin cuptorul..aproape 50°C..si l-am lasat acolo sa creasca(si drojdia,si dupa ce am framîntat aluatul).Apoi l-am dat la 180°C,în timp ce eu prelucram aluatul,s-a încalzit cuptorul
Se framînta un aluat.Se pune faina într-un vas,se formeaza o gaura în mijloc.Se fraca drojdia cu ceva lapte si zahar,si se pune în mijlocul fainii la crescut.Dupa ce a crescut,se aduga celelalte ingrediente pe rînd,în timp ce se framînta.
Se lasa la crescut.
Se împarte aluatul
Se fac suluri
împletiti în 3,si din sulul ramas,am facut un colacel.
Am frecat un galbenus,cu mai mult lapte ca de obicei(consistenta a fost destul de subtire) Am uns pîinea si colacelul..
Am presarat mac deasupraSe fac suluri
împletiti în 3,si din sulul ramas,am facut un colacel.
Am frecat un galbenus,cu mai mult lapte ca de obicei(consistenta a fost destul de subtire) Am uns pîinea si colacelul..
..am lasat la copt ,cam 50-55 minute ,la 180°C (cuptorul preîncalzit)
sectiune
No comments:
Post a Comment