March 20, 2007

PÎINE SI COLACEL CU MAC

750 faina

1 lingurita sare

500 lapte

1 ou

1/2 lingura zahar

35 g drojdie


A crescut tare fain.Am încalzit putin cuptorul..aproape 50°C..si l-am lasat acolo sa creasca(si drojdia,si dupa ce am framîntat aluatul).Apoi l-am dat la 180°C,în timp ce eu prelucram aluatul,s-a încalzit cuptorul
Se framînta un aluat.Se pune faina într-un vas,se formeaza o gaura în mijloc.Se fraca drojdia cu ceva lapte si zahar,si se pune în mijlocul fainii la crescut.Dupa ce a crescut,se aduga celelalte ingrediente pe rînd,în timp ce se framînta.
Se lasa la crescut.
Se împarte aluatul
Se fac suluri
împletiti în 3,si din sulul ramas,am facut un colacel.
Am frecat un galbenus,cu mai mult lapte ca de obicei(consistenta a fost destul de subtire) Am uns pîinea si colacelul..

Am presarat mac deasupra

..am lasat la copt ,cam 50-55 minute ,la 180°C (cuptorul preîncalzit)

sectiune

No comments:

Post a Comment