- 480-500 Faina
- 250 ml -lapte+apa
- 2 linguri de ulei
- 1 ou 1 pack.drojdie proaspata,30-35 g
- 1/2 lingurita zahar
- 1lingurita rasa sare (sau dupa gust)
Faina se pune într-un vas,se face o adîncitura la mijloc. Drojdia se farîmiteaza,se aduga zaharul si o parte din lichidul(apa+lapte) caldut si se amesteca bine.Se toarna în adîncitura din faina si se lasa 5-10 minute la crescut. Se adauga cele 2 linguri de ulei,oul ,sarea si restul de lichid si se framînta bine pîna se desprinde toata faina de pe peretii vasului /sau aluatul se dezlipeste de pe mîini. Sau alegeti varianta mai usoara si faceti cu robotelul . Ungeti o tava cu margarina si tapetati cu faina. Aluatul îl formati cu mîna în asa fel ca sa intre în tava.Se lasa 20-30 minute la crescut. Se unge pîinea cu ulei si se da la cuptor la 180°C pentru 45-55 minute. Cînd se scoate din cuptor se umezeste mîna cu apa si se unge pîinea fierbinte,se acopera pîna se raceste.
Aluatul la odihna 10 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi37keGZ42HWTWU_abla4l3-DwvInuWEaWGKLfoHUF3013ytbte86sFpzMo2Se39ufAERe8zp4yqUoXAWTwZpAy0xYxZlbzIT_3OTW8ft2BXakuAdi-tgVzFGiD_ILQ3vI8CFfK3NN4RW9O/s400/75466.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh66niUiSivJgS4W-Mbb71eV5kNgF1w3ut22IMvyExMC_wRaKksMV2vHQxv0-MGxmM7VTKXN4hIsMjFKHuyDO9PUSUPU2jNBNapuHsegb1HI2SJGTleahBxiEawNxyU4V8V6jAa6HvO8Hzf/s400/75467.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIN_eMM2pgomPjxT3zG7UPMOcRDC5eN-3Op54eZ5JvyhW3cyBEbfhmffRrvy4657IZEPkkMN9iKvObfnOdUStG4ss54Mxcrq95TPIhAmMNhwQUW5czF8RDeWZuAKUwMS3mPUZjRGbEA1fB/s400/75468.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH5MD7TlccGiWyB9qGdAbVKDm8kouKXlfR-IZ_WHXuiBnrpqQ_ylv0LDqBHOXkYxFImH_EdD6R3sNhl9oqzNkF6PbMDV7IV-gI-1t04Hxc4GxbQoVpxHF4116dq0chT63R1A5NlQjEmXOo/s400/aaaa.jpg)
Foarte frumoasa painea si cred ca este si gustoasa.Am notat-o.Ai un blog interesant.Felicitari.
ReplyDeleteMultumesc,Anonym! :)
ReplyDeleteDraga Maya,
ReplyDeleteAm incercat reteta ta de paine si ia iesit foarte gustoasa dar si foarte faramicioasa. Te rog da-mi un sfat sau spune-mi ce gresesc de ii iese painea faramiciasa. Inca o mentiune, folosesc drojdie uscata cam 7-8g la 500g faina. Multumesc.